hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 航空(C2) [Flight Report]Brisbane->HK
開啟左側

[飛行報告] [Flight Report]Brisbane->HK

亞空 發表於 2013-11-20 23:28 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

首次打Flight Report,如有錯漏請告知
航線: Brisbane International Airport->HK international Airport
航班: CX156
用機: A330
閘口: 78
跑道: 01

機尾好多強國人,空姐多次要求坐低先可以起飛
checkin個時話全爆,點知竟然冇人坐隔離,所以坐左埋去窗口位   

起飛冇幾耐,睇緊神探伽利略-真夏方程式

餐牌

晚餐要左個牛,今程機冇Appletiser,問佢有冇sparkling juice,俾左e罐野我,飲左幾啖問佢要番可樂算
牛餐出唔切要等,等左一陣個空少幾乎掉落我個餐盤度,我只能推算佢因為太熱甩手

之後睇埋套三個特攻美少年就訓,個ending幾sad
早餐要左個粥,味道可接受,但d雞痴埋晒一齊,個包未切開抹牛油已經散左 [banghead]

原本仲有張相影到飛近香港時見到有飛機逆方向飛過,不過過相時電腦出錯,張相冇左   

抵達時間: 0725
跑道: 07R
閘口: 34
行李帶: 11

強國人好似唔識搭飛機咁,一上機起度討論機位,空姐多次要求先坐低後調位不果,最後要機艙長泥,
跟住降落空姐要攬安全帶個時又想起身去廁所,最離譜係飛機一降落仲未駛離跑道已經企起身,當然俾空姐要求坐番低
AVD1 發表於 2013-11-21 11:44 | 顯示全部樓層
我個人認為,
早餐黎講, 佢個西式早餐 - 即係炒蛋配馬鈴薯, 煙肉, 番茄及波菜呢個 options 好食 D,
個粥我好怕佢唔熱唔凍咁款 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
sea1986 發表於 2013-11-21 16:05 | 顯示全部樓層
原帖由 亞空 於 2013-11-20 23:28 發表
強國人好似唔識搭飛機咁,一上機起度討論機位,空姐多次要求先坐低後調位不果,最後要機艙長泥,
跟住降落空姐要攬安全帶個時又想起身去廁所,最離譜係飛機一降落仲未駛離跑道已經企起身,當然俾空姐要求坐番低

[保皇黨/港共689 mode]要多包容,全世界都好羨慕香港[/保皇黨/港共689 mode]
[強國mode]要不是中央政府照顧,香港早已經完蛋了[/強國mode]

一班只有生蕃頭腦嘅生物,點識搭飛機?
貶低香港人,擁抱強國人,可悲
AVD1 發表於 2013-11-22 07:43 | 顯示全部樓層

原帖由 sea1986 於 2013-11-21 16:05 發表

[保皇黨/港共689 mode]要多包容,全世界都好羨慕香港[/保皇黨/港共689 mode]
[強國mode]要不是中央政府照顧,香港早已經完蛋了[/強國mode]

一班只有生蕃頭腦嘅生物,點識搭飛機? ...

講到大陸客坐飛機呢回事,
最好笑都係上次有個女人坐 HU (大陸內陸機) 起飛前話要去廁所,
因為第一次坐飛機 o既關係, 唔小心開錯門開左個逃生門
cheungtszfung 發表於 2013-11-22 11:22 | 顯示全部樓層
佢地驚死食完飛機餐空少空姐唔收番個盤同垃圾,爭先恐後咁拎出去都係咁啦
oman 發表於 2013-11-23 17:36 | 顯示全部樓層
始終大陸民智未開, 重未同現代社會接到軌, 而家重要狂講"強國模式", 全世界都死比佢地睇.....

我都覺得西式早餐會好食D. 食粥, 其實變相飲左好多水.
sea1986 發表於 2013-11-24 04:30 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2013-11-22 07:43 發表

講到大陸客坐飛機呢回事,
最好笑都係上次有個女人坐 HU (大陸內陸機) 起飛前話要去廁所,
因為第一次坐飛機 o既關係, 唔小心開錯門開左個逃生門 ...

舊年搭ANA由西雅圖去日本
一降落成田
一個操北方口音、攞左強國護照嘅女人就已經起身攞行李
日本空姐好少好惡都即刻喝番佢坐低

心諗
你死你事,唔該都等左我地落晒機先啦
AVD1 發表於 2013-11-24 12:03 | 顯示全部樓層
原帖由 sea1986 於 2013-11-24 04:30 發表

舊年搭ANA由西雅圖去日本
一降落成田
一個操北方口音、攞左強國護照嘅女人就已經起身攞行李
日本空姐好少好惡都即刻喝番佢坐低

心諗
你死你事,唔該都等左我地落晒機先啦 ...

由西雅圖去日本
點睇佢都叫有坐飛機 o既經驗,
唔會唔知道架機未停定係唔可以去起身拎行李,
呢 D 人真係抵比人鬧 ~

大陸人成日覺得自己有錢大哂, 又有人覺得人地睇佢唔起,
都係個句, 面係人地比, 架係自己丟,
自己丟自己臉, 怪得邊個 ?
PG9400@7M~ 發表於 2013-11-24 15:36 | 顯示全部樓層
大陸人坐飛機,基本上係一個好危險嘅事
有一次撘機,撞正一班大陸人,Takeoff前又唔肯戴安全帶

大陸人嘅聲浪仲大過引擎聲
http://aviation3q.blogspot.hk/
sea1986 發表於 2013-11-25 03:37 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2013-11-24 12:03 發表

由西雅圖去日本
點睇佢都叫有坐飛機 o既經驗,
唔會唔知道架機未停定係唔可以去起身拎行李,
呢 D 人真係抵比人鬧 ~

大陸人成日覺得自己有錢大哂, 又有人覺得人地睇佢唔起,
都係個句, 面係人地比, 架係自己丟,  ...

[強國大嬸]老娘就是有錢兒,誰兒也不能阻止老娘[/強國大嬸]

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
whyloveislove + 1 強國大嬸mode

查看全部評分