hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) 新商品 九巴80周年ASU19
開啟左側

新商品 九巴80周年ASU19

busbustong 發表於 2013-11-21 08:14 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

小弟係OMB看到車皇色復古色於11月30日公開發售
GK9710 發表於 2013-11-21 16:38 | 顯示全部樓層
OMB係邊?
9018 發表於 2013-11-21 17:00 | 顯示全部樓層
原帖由 GK9710 於 2013-11-21 16:38 發表
OMB係邊?

自己google啦新站友
橫水渡 ~ 名河
GK9710 發表於 2013-11-21 21:12 | 顯示全部樓層

thx
HJ2127s 發表於 2013-11-22 00:33 | 顯示全部樓層
雞皇終於都出啦,呢部點都要入!!
不過小弟懷疑緊有/無得walk-in,定還是又要較早前落訂??

另外想問問師兄,雞皇既路線同地點顯示係??
大班神經漢 發表於 2013-11-22 08:35 | 顯示全部樓層
原帖由 9018 於 2013-11-21 17:00 發表

自己google啦新站友

我嘗試過SEARCH該位「新站友」0既舊留言, 睇下究竟佢係咪果D經常得罪人0既版友, 可惜系統SEARCH唔到.  我暫且唔理呢位「新站友」平時係咪得罪人多先.

我唔知呢類回應係咩心態, 係表示你係一位「經驗豐富」0既「資深」巴迷丫, 還是係想表示對方「資歷極淺」, 睇唔起人.  作為一個真係乜都唔知0既人, 對OMB毫無頭緒有咩出奇? 閣下初初出黎玩巴士果陣又識幾多野? 本上你試下GOOGLE打"OMB", 就會見到附圖所見到0既結果, 更加諷刺0既係, 「新站友」段留言下方巧合地出現「OMB專業模型製作」廣告, 一時之間你叫人點能夠了解OMB呢三個英文字母代表乜?

討論區用途係俾大家交流, 好多時有野唔知0係度問人, 根本係一件好平常0既事, 正所謂家家有求, 如果你覺得人地條問題「明知故問」, 你可以選擇唔理佢, 又或者0係你叫人自己SEARCH之前, 自己試下SEARCH下睇下SEARCH到D乜, 如果真係一SEARCH就搵到, 得, 你有你道理, 但係依家?  希望他朝你0係其他範疇裡面遇到野唔識問人0既時候, 唔會遇到對方用返呢個回答方式答你吧
9018 發表於 2013-11-22 11:15 | 顯示全部樓層

問野係要有d禮貌既
例如一句請問或唔該我一定答你
但係一句“omb係邊“就好似老缝要人答
要問人野唔該有d誠意

回正題80n尚未有開訂消息
橫水渡 ~ 名河
bose_hung 發表於 2013-11-22 14:27 | 顯示全部樓層
原帖由 9018 於 2013-11-22 11:15 發表
問野係要有d禮貌既
例如一句請問或唔該我一定答你
但係一句“omb係邊“就好似老缝要人答
要問人野唔該有d誠意

人家問得不好,
你不回應就可以了,
你一句「自己google啦新站友」,
就變成是你理虧!

大的 UID 過都了 70000 了,
人家 UID 還不到 40000 ,
還叫人家「新站友」?

「要問人野唔該有d誠意」,
回人家就不用誠意?
你跟他都差不多吧……
dicksonboy 發表於 2013-11-27 10:49 | 顯示全部樓層
empty sorry
Idiotism is idiots being idiotic