hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴13M改路消息
開啟左側

[服務調整] 九巴13M改路消息

FBI2 發表於 2014-1-1 16:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

由2014年1月11日起,九巴13M往寶達方向將改由曉光街直上秀茂坪道,經寶達,再返回秀明道原有路線.

資料來源: 容鳳書紀念中心休班護士

評分

參與人數 1aPower +100 收起 理由
admin + 100 hkitalk.net facebook專頁推介

查看全部評分

屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
EX-TL 發表於 2014-1-1 17:29 | 顯示全部樓層
終於等到呢一日, 兜少左路, 希望客量有所上升, ASV早日換返部大車, 然後加返密少少.
~誰@359~ 發表於 2014-1-1 17:35 | 顯示全部樓層
原帖由 EX-TL 於 2014-1-1 17:29 發表
終於等到呢一日, 兜少左路, 希望客量有所上升, ASV早日換返部大車, 然後加返密少少.
怕且係會調返轉頭,減一架車,之後仲要執到15/20
字大只顯得人自大
EX-TL 發表於 2014-1-1 17:55 | 顯示全部樓層

原帖由 ~誰@359~ 於 2014-1-1 17:35 發表
怕且係會調返轉頭,減一架車,之後仲要執到15/20

整定點班次都好丫

另外, 呢條走線好似秀茂坪重建前往中秀的13X.

transbus 發表於 2014-1-1 18:10 | 顯示全部樓層
跟居民同區議員意願, 逆時針走線, 皆大歡喜.

至於班次同用車,
整點15/20睇怕走唔甩,
但係如果真係剩3架車, 只可以開20,
我覺得未會行到哩一步.
坑口皇帝 馬尾皇后 囍結良緣
MZ3101 發表於 2014-1-1 18:18 | 顯示全部樓層
原帖由 transbus 於 2014-1-1 18:10 發表
跟居民同區議員意願, 逆時針走線, 皆大歡喜.

至於班次同用車,
整點15/20睇怕走唔甩,
但係如果真係剩3架車, 只可以開20,
我覺得未會行到哩一步.

有幾出奇?
依家 13M 一轉都係得五十幾分
Cut 剩三架車 , 改路 cut 走你十分鐘
三架車 , 定點十五分一班 , 九個字一轉有幾奇?

除非留哂四架車 , 加時加到一個鐘一轉 , 咁又另一回事 ......
*當然以狗籠公司性格 , 四個字一班你荒佢做唔出 , 93A 又咪係咁 ...

搞埋 13M , 聽聞差唔多編號 , 又未執靚仔班次果條都應該差唔多轉定點

BlackBird 發表於 2014-1-1 18:58 | 顯示全部樓層

呢個係咪出自RDP?
P960早日摺線
3ASV174 發表於 2014-1-1 19:02 | 顯示全部樓層
原帖由 BlackBird 於 2014-1-1 18:58 發表
呢個係咪出自RDP?
RDP 有,不過係順時針行,依家改左逆時針。
zheng_nian_1993 發表於 2014-1-1 19:17 | 顯示全部樓層
原帖由 MZ3101 於 2014-1-1 18:18 發表
搞埋 13M , 聽聞差唔多編號 , 又未執靚仔班次果條都應該差唔多轉定點

應該到16M啦掛?
無咩理由宜家日間大部分時間客少既16M有得行11-13
同為觀塘區內線既,客算多少少覆蓋範圍又較大既14B要差唔多全日20掛......
不過講開16M又講,
宜家見平日除左架掛牌單層外都成日出多架單頂短龍行
唔知道哩架單層多係早繁後套入丫,柯打頂食飯丫,定還是一早就派落正字軌架呢?

P.S. 另外最好同總站既95M都攪攪時間表啦,唔差在定點埋,定還是等同93A合併左先再攪班次?
JX9097 發表於 2014-1-1 19:17 | 顯示全部樓層

好嘢!
希望可以keep番4架車
加密些少班次就好喇
p.s.改路後入唔入寶達總站?
     個人覺得唔入都唔係問題
     反正秀暉樓分站就腳好多