hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) [賣港 21]21「民主派」議員 聯署支持一年即申綜援 ...
開啟左側

[賣港 21]21「民主派」議員 聯署支持一年即申綜援

LF5502 發表於 2014-1-19 01:53 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

下一次呢 21 個賣港賊一定唔會有我的一票

=====
source:葉建源議員辦事處 facebook

愛護狗疤力量
E21A 發表於 2014-1-19 09:10 | 顯示全部樓層
扣除呢21個議員,再加上保皇黨,2016立法會我仲有幾多可以比我選?
公民黨真係令我超級失望,當初政改問題上的強硬態度令我對溫和民主派刮目相看,而家又.....
GU9338 發表於 2014-1-19 10:00 | 顯示全部樓層
原帖由 E21A 於 2014-1-19 09:10 發表
扣除呢21個議員,再加上保皇黨,2016立法會我仲有幾多可以比我選?
公民黨真係令我超級失望,當初政改問題上的強硬態度令我對溫和民主派刮目相看,而家又..... ...
無特定政治立場的話 , 保皇黨可能仲可靠過呢班人
保皇黨擺明車馬係真小人撐政府 , 但呢班人係唔知幾時會突然轉態殺你一個措手不及
請用文明來說服我。
AVD1 發表於 2014-1-19 12:03 | 顯示全部樓層

原帖由 GU9338 於 2014-1-19 10:00 發表
無特定政治立場的話 , 保皇黨可能仲可靠過呢班人
保皇黨擺明車馬係真小人撐政府 , 但呢班人係唔知幾時會突然轉態殺你一個措手不及

咁好老實講保皇黨根本唔需要擔心選票呢回事,
因為根本阿爺配票已經搞掂 ~

泛民要入局就要靠票架啦,
而家搞埋呢 d 野, 過幾年後立法會選擇呢 d 將會成為佢地 o既功積架啦 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
hkth 發表於 2014-1-19 13:35 | 顯示全部樓層
原帖由 區麗芝 於 2014-1-19 10:44 發表
新界西-陳偉業
新界東-長毛、慢必、范國威
九龍西-黃毓民

范國威加毛孟靜就真的比較反新移民, 另外數位就比較難說了.

本人真不太明白為什麼樓主這麼反新移民(雖然本人也不支持對新移民來港一年就可拿綜援, 最少應2.5年), 新移民對香港真的沒共獻麼?
238X 發表於 2014-1-19 21:21 | 顯示全部樓層

回復 6# 的帖子

咁講真,而家真係副作用太多。

就算係英國,極右政黨 UKIP 都上位喇,
問題咪就係有啲地方生活條件好,
吸人吸到本來喺度啲人啲生活質素跌哂,
唔火有鬼。

我相信好多人心入面同 LF5502 一樣,
唔敢講出口而已。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
S3BL100 發表於 2014-1-19 22:26 | 顯示全部樓層

最大問題係香港係少數無權審批呢類移民的國家就真…
fb.com/scientisthk2usa/
kay 發表於 2014-1-19 22:47 | 顯示全部樓層
不如話新移民係票源,兵家必爭之地
既然阿爺要搵人黎香港殖民,個勢就定左

經歷上次立法會/區議會教訓
要增加自己票源,除左老人家,得返新移民

泛民建制64不保都係因為新移民同老人家多

我自己成日都覺得民主黨或者其他泛民黨派日後有機會變成民建聯B隊
反正你無票贏唔到就咩都唔駛做,香港未來或者會係新移民主宰,中產從此消失,M型社會不遠了
世界很簡單 人類很複雜
 樓主| LF5502 發表於 2014-1-19 23:18 | 顯示全部樓層
聲明第五點.....

5.我們認為家庭團聚是國際基本人權,並支持維持以家庭團聚為目的的單程証配額。
同時,我們要求特區政府應行使審批入境權,使審批制度能彰顯家庭團聚的原則。

咁所謂「國際」係點做的呢 ??

起強蟈同埋北韓以外的國家,眾所周知都係有複雜而且嚴格的審查制度,
起強蟈,戶籍制度就係用黎隔離城市人同埋農民
起北韓,有移民架咩 ??

講下講下,原來呢班賣港21,
只係話「家庭團聚」是「國際基本人權」,
而且仲要「使審批制度能彰顯家庭團聚的原則」,
即係要加快放哂 D 強蟈人入黎 la.....

原帖由 S3BL100 於 2014-1-19 22:26 發表
最大問題係香港係少數無權審批呢類移民的國家就真…
愛護狗疤力量
 樓主| LF5502 發表於 2014-1-19 23:25 | 顯示全部樓層

好想用江澤尻張圖

強蟈殖民根本就唔會投俾佢地班飯聞,
因為佢地覺得綜緩等的正規福利係應份,
蛇齋餅糉先至係佢地投票的因素

原帖由 kay 於 2014-1-19 22:47 發表
我自己成日都覺得民主黨或者其他泛民黨派日後有機會變成民建聯B隊
反正你無票贏唔到就咩都唔駛做,香港未來或者會係新移民主宰,中產從此消失,M型社會不遠了
愛護狗疤力量