hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 黃大仙龍翔廣場商戶結業消息
返回列表 發新帖
開啟左側

黃大仙龍翔廣場商戶結業消息

lrv1092 發表於 2014-4-21 08:29 | 顯示全部樓層

基本資料
地址:       
九龍黃大仙龍翔道136號
落成年份:         2001
內部樓面面積:         154,276 平方呎
停車場空間:         473
資產提升
資本支出:         353百萬港元
竣工年份:         2008/2013/2015

http://www.thelinkreit.com/TC/assets/Pages/Lung-Cheung-Plaza.aspx

果然搞完又搞再搞........
gordon 發表於 2014-4-22 11:17 | 顯示全部樓層
唔通AEON睇中呢個場要開GMS? 但當年佢響慈雲山仲蝕唔夠?
喺總站尾拉500鏡影總站頭的巴士係咩玩法
nokia 發表於 2014-4-22 15:54 | 顯示全部樓層
原帖由 gordon 於 2014-4-22 11:17 發表
唔通AEON睇中呢個場要開GMS? 但當年佢響慈雲山仲蝕唔夠?

AEON佔有率越跌越低,就嚟又摺APM

唔開新場唔掂
lpc 發表於 2014-4-22 19:17 | 顯示全部樓層

原帖由 gordon 於 2014-4-22 11:17 發表

慈雲山中心係山上面
邊會有街外客幫襯
黃大仙既人流應該好得多
jpoon 發表於 2014-4-22 23:50 | 顯示全部樓層
原帖由 lpc 於 2014-4-22 19:17 發表

慈雲山中心係山上面
邊會有街外客幫襯
黃大仙既人流應該好得多

同意,黃大仙客唔會上慈雲山,但慈雲山客會落黃大仙,最少有唔少人會落黃大仙飲茶
http://jpoon9394.blogspot.com/
Choco 發表於 2014-4-23 12:47 | 顯示全部樓層
如果黃大仙開得到Aeon,
咁樂富UNY就大件事了, 領匯應該唔會想樂富雪上加霜,
黃大仙如果開Aeon Supermarket應該已經係極限了
KG1428 發表於 2014-4-24 22:09 | 顯示全部樓層

回復 16# 的帖子

黃大仙好耐之前有廣泰百貨

不過開類似大本型的SU-PA-DE-PA反而有可能
AEON反而不係好大
gordon 發表於 2014-4-25 12:26 | 顯示全部樓層
原帖由 KG1428 於 2014-4-24 22:09 發表
黃大仙好耐之前有廣泰百貨

不過開類似大本型的SU-PA-DE-PA反而有可能
AEON反而不係好大
如果係SU-PA-DE-PA, 我估百佳唔會話自己結業而話自己係裝修(SU-PA-DE-PA係半間百佳半間先施來的), 當年東薈城TASTE仲係百佳時, 佢都係話自己裝修, 仲一直叫百佳, 係臨改名果一間提早至5:00收舖, 之後用好短時間變身, 第二日又係一間TASTE了.

所以我估一次過收晒同一邊的舖位, 開百貨的機會幾高, 最啱佢定位的, 應該都係AEON......雖然早前有傳一田想包起愛民的冬菇亭位置重建成超市, 但一田至今都係新鴻基的物業為主......
喺總站尾拉500鏡影總站頭的巴士係咩玩法
 樓主| HN7067 發表於 2014-5-13 16:05 | 顯示全部樓層
13/5 消息:龍翔廣場M記營業至18/5止.
rickycheng 發表於 2014-5-19 19:31 | 顯示全部樓層

已經貼左廣告全埸即將大裝修
裝修完會有超市