hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2005-2006年度大埔區巴士路線發展計劃
開啟左側

2005-2006年度大埔區巴士路線發展計劃

北角---九龍城 發表於 2005-1-13 18:39 | 顯示全部樓層

[ref=58653]andrew[/ref]  在 2005-1-13 06:35 PM 發表:

74A收$8.7...
咁咪貴過74x and 75x($8.4)....

算平啦......分分中$9.1.....
dennislokawai 發表於 2005-1-13 18:43 | 顯示全部樓層
[ref=58658]北角---九龍城[/ref]  在 13/1/2005 06:39 PM 發表:

算平啦......分分中$9.1.....

睇住格離條差唔多既特快線都只係收$8.40你就會有唔同睇法架啦……
希望佢全冷後有得再減啦……
youtube.com/c/dennislokawai
transbus 發表於 2005-1-13 18:45 | 顯示全部樓層
當72改特快,
應該有81/86B轉乘俾馬騮山.
不過冇提.
坑口皇帝 馬尾皇后 囍結良緣
238X 發表於 2005-1-13 18:54 | 顯示全部樓層

[ref=58609]kmb71k[/ref]  在 2005-1-13 18:00 發表:

唔知到時新總站會係邊度呢?
因為 T3 公路出口就是長沙灣?
我估計到時總站可能會係西九龍中心?
#

我寧願佢返去奧運站或者柏景灣。
而家深水埔南無車入大埔,行去搭火車、
紅小或者 72X 都唔近。
tomyipkm 發表於 2005-1-13 20:59 | 顯示全部樓層
邊個話72會變特快?
睇番個圖,個條T3公路實好短咋喎,架車依舊係行番大埔公路來往九龍!
不要假選舉
virus 發表於 2005-1-13 21:17 | 顯示全部樓層

72A

唔怪得前日72A有車長話
廠有消息指即將加冷
luckyryan625 發表於 2005-1-13 21:25 | 顯示全部樓層

果條T3公路基本上同大埔公路差唔多!不過大埔公路多彎而的佢只不過係一條直路咁解!
fokck 發表於 2005-1-13 21:59 | 顯示全部樓層

64K 單層車係咪日日實有得出就唔敢講,但肯定字軌仲有 S50-S51。
另外係有雙層做蛇車 S1-S7。
多啦A夢
cklee2000 發表於 2005-1-13 22:16 | 顯示全部樓層
我覺得72 冇可能改行T3 公路,
始終對原有路線乘客影響頗大,
開新線比較適合, 不過72 就要縮班.

至於74A 加冷, 舊年已經有計劃啦,
不過今年應該真係會加~
alexero 發表於 2005-1-14 00:06 | 顯示全部樓層

[ref=58861]luckyryan625[/ref]  在 2005-1-13 21:25 發表:

果條T3公路基本上同大埔公路差唔多!不過大埔公路多彎而的佢只不過係一條直路咁解!

唔只咁少既...

就算72只經T3路而不經八號幹線
T3路本身已經可以讓72不用再經源禾路及大埔公路大圍段
(即係取消所有沙田入面既站)

往長沙灣方向可以直接行大埔公路沙田段
去到新城市廣場後面,臨上城門隧道公路前,
會有支線直接通往T3路,再沿T3路去到沙田花園前
接駁返原本的大埔公路

[ Last edited by alexero on 2005-1-14 at 12:21 ]