hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 是日突擊- 102 棺材
開啟左側

是日突擊- 102 棺材

hkaiw 發表於 2014-5-5 18:59 | 顯示全部樓層

首先此車是60M線掛牌車,二來有人說是該線新的車務安排。
喵...
GU9338 發表於 2014-5-5 19:00 | 顯示全部樓層
原帖由 GR1473 於 2014-5-5 18:48 發表
都係嗰句啦,冇事咪冇事囉。出咗事攪到有人受傷上埋報睇睇你哋班人仲會唔會咁口響囉
如果真係撞到人既話 , 理得你 AMN 定 AM 定 AN 行邊條線都一樣俾人照肺架啦 ...
我唔明同派車有咩關係
請用文明來說服我。
hellomato 發表於 2014-5-5 19:10 | 顯示全部樓層
對於唔係巴迷嘅一般市民黎講
AMN咪又係巴士一架
見到架車黎,最多咪講句「咦,新車喎」
或者「咦,架車咁得意嘅」之後上車~
最緊要有車上就得,邊度會好似見到UFO咁爭住影
(雖然AMN係九巴車隊中的確好似UFO一般存在
我是一部小小MMC~~~~
HM2767 發表於 2014-5-5 19:12 | 顯示全部樓層

原帖由 GU9338 於 2014-5-5 19:00 發表
如果真係撞到人既話 , 理得你 AMN 定 AM 定 AN 行邊條線都一樣俾人照肺架啦 ...
我唔明同派車有咩關係

咁都要有人投訴先得o既

但係咁喎

個人認為

如果唔係AMN o既話

相信Carlo唔會轉0字牌劈住入坑喎
Aren't you glad?
GY9660 發表於 2014-5-5 19:13 | 顯示全部樓層
呢個余車長簡直是巴士迷既明日之星
持住自己識個荔廠黃主任就可以亂咁黎
想拎乜車就叫黃主任出張通告就搞掂

GW1693 行E42 , MF5119  74S 同埋呢一單出自同一個兼職車長余先生手筆

唔評論佢E42 單野先
MF5119 70S 拉74S ,果日70S 自己都唔夠車
相反74S 夠車用,不過當日黃主任親臨和合石
打橫黎行都no problem la

仲有ar , 佢地可以有權力到叫派更專登將人地本身掛牌返果d位收車,然後自創字軌,好似尋日271 23 富亨尾車被收車,之後整架42A R50 去調走271

評分

參與人數 2aPower +1 HugeC +2 收起 理由
KU5091 + 1 56074
DA8218 + 1 + 1 余車長 !~

查看全部評分

C59M-S01
HM2767 發表於 2014-5-5 19:15 | 顯示全部樓層
原帖由 GY9660 於 2014-5-5 19:13 發表
呢個余車長簡直是巴士迷既明日之星
持住自己識個荔廠黃主任就可以亂咁黎
想拎乜車就叫黃主任出張通告就搞掂

GW1693 行E42 , MF5119  74S 同埋呢一單出自同一個兼職車長余先生手筆

唔評論佢E42 單野先
MF5119 70S  ...

閣下是眼紅別人的權力嗎?
Aren't you glad?
AP149 發表於 2014-5-5 19:22 | 顯示全部樓層

原帖由 HM2767 於 2014-5-5 19:15 發表

眼唔眼紅我唔評論,但佢搞到d掛牌佬被逼走位犯眾憎就事實,遭殃o既亦唔止271一條咁小

低級趣味扮高級:369
syp 發表於 2014-5-5 19:28 | 顯示全部樓層
原帖由 GR1473 於 2014/5/5 18:48 發表
都係嗰句啦,冇事咪冇事囉。出咗事攪到有人受傷上埋報睇睇你哋班人仲會唔會咁口響囉

今次冇事就得囉, 咁又關你外人咩事先?
下一站係西營盤
GD1570 發表於 2014-5-5 19:30 | 顯示全部樓層
原帖由 HM2767 於 2014-5-5 19:15 發表

難道你認為字軌亂調對乘客來說是一件好事嗎?

雖然九巴係行ISO,個問題係咁啝隔離線個掛牌有操過就話拉到車行..
無人操過條線,無咗一班,請問最終會向邊度投訴呢?
仲有,拉字軌個車長除時會唔熟路行錯路,請問又要誰負責任呢?
你唔係諗住個車長日日都有操隔離線嘛?
而且42A同271都唔算隔離線WOR..

你有你可愛,我有我好笑。
238X 發表於 2014-5-5 19:38 | 顯示全部樓層

如果 GY 站友講嘅係事實,其實某兩人可以豉椒炒魷...
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知