hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2005-2006年度元朗區巴士路線發展計劃
開啟左側

2005-2006年度元朗區巴士路線發展計劃

tse0856 發表於 2005-1-13 20:53 | 顯示全部樓層

[ref=58704]S3N353[/ref]  在 2005-1-13 07:26 PM 發表:

宜家263m經元朗公路(由唐人新村至博愛交匯處果段)
都用了5分鐘時間. 唔爭在經元朗市啦, 都係10分鐘左右...
(不過由朗日路直去元朗安樂路果個輕鐵燈位, 有時
要等好耐先轉燈, 試過一次等了10分鐘先轉燈)
#8)

佢都冇話元朗有站
(紅字) 呢度可以上橋
如果行元朗安樂路應該快d
68A 發表於 2005-1-13 21:00 | 顯示全部樓層
hsu 發表於 2005-1-13 21:32 | 顯示全部樓層
263M至少經朗屏可以俾朗屏居民多個選擇
去隧道轉車
省卻行去市中心搭車既麻煩(雖則都唔遠)
簽名被屏蔽
luckyryan625 發表於 2005-1-13 21:33 | 顯示全部樓層

263M經朗屏係好事!起碼會有一班朗屏到欖隧既乘客(雖然西鐵唔知搶左幾多)

不過其實68A...我覺得呢條線到葵芳地鐵站便可!因為其實都無乜人搭呢條線去青衣去青衣!佢可能話去青衣係for屯門人用!不過!荃灣路已成一隱憂

其如果屯門直接去青衣既路線唔可行既話!其實可以看看有邊D屯門到荃灣既路線!可以到埋青衣!應該比68A去青衣會較為可行!(59M我知一定唔得!客量龐大得嚇人!60M我估都唔太得!因為佢客量都唔差得去邊!66M...延長又要加價!又話無平車出去...唉..都唔知點!)
 樓主| tinshuiwainorth 發表於 2005-1-13 21:34 | 顯示全部樓層
[ref=58779]KC3555[/ref]  在 2005-1-13 08:28 PM 發表:

276B天富計劃呢?

一個只有天悅議員應為好的建議 , 改道後相信不少天悅居民都不贊同 .

276B 原則上於 2月左右 由天恆巴士總站 改為天富巴士總站開出
 樓主| tinshuiwainorth 發表於 2005-1-13 21:35 | 顯示全部樓層
[ref=58779]KC3555[/ref]  在 2005-1-13 08:28 PM 發表:

276B天富計劃呢?

一個只有天悅議員應為好的建議 , 改道後相信不少天悅居民都不贊同 .

276B 原則上於 2月左右 由天恆巴士總站 改為天富巴士總站開出
exspeed 發表於 2005-1-13 21:49 | 顯示全部樓層

[ref=58870]luckyryan625[/ref]  在 2005-1-13 09:33 PM 發表:

不過其實68A...我覺得呢條線到葵芳地鐵站便可!

葵芳地鐵站都冇位啦~~~
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
luckyryan625 發表於 2005-1-13 21:54 | 顯示全部樓層
[ref=58894]exspeed[/ref]  在 2005-1-13 09:49 PM 發表:

葵芳地鐵站都冇位啦~~~

以前舊52M個位而家有乜用途架??#:
exspeed 發表於 2005-1-13 21:57 | 顯示全部樓層
[ref=58900]luckyryan625[/ref]  在 2005-1-13 09:54 PM 發表:

以前舊52M個位而家有乜用途架??#:

67M 囉 (以前 52M 同 67M 係共用一坑的)
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
ksmbh 發表於 2005-1-14 07:03 | 顯示全部樓層

[ref=58870]luckyryan625[/ref]  在 2005-1-13 09:33 PM 發表:

263M經朗屏係好事!起碼會有一班朗屏到欖隧既乘客(雖然西鐵唔知搶左幾多)

不過其實68A...我覺得呢條線到葵芳地鐵站便可!因為其實都無乜人搭呢條線去青衣去青衣!佢可能話去青衣係for屯門人用!不過!荃灣路已 ...

263M去到而家先改都唔知有冇意思,
好似你講人地都慣左搭西鐵,
有冇心機去等條十幾二十幾分鐘先有車既線
真係幾成疑問....