hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 政情:巴士重組同授勳掛鈎?
開啟左側

[問題] 政情:巴士重組同授勳掛鈎?

transbus 發表於 2014-5-28 02:47 | 顯示全部樓層

原帖由 S3BL100 於 2014-5-27 23:56 發表

即係你都承認 68E 同 6X 係失敗啦

同埋邊個話油塘未重建好?

講左 N 次,102 除左上繁港島方向加左一班車,同埋加左一堆紅隧特之外,其餘時間根本無加車加班。
102 頭幾日係有爆鑊,而家睇落無事只係因為已經成功趕 ...

當日聽完觀塘rdp錄音,
我估要令74A冇客直至取消,
先係由頭到尾九巴想要o既效果..
坑口皇帝 馬尾皇后 囍結良緣
053h4 發表於 2014-5-28 08:13 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
238X 發表於 2014-5-28 09:32 | 顯示全部樓層
原帖由 053h4 於 28/5/2014 08:13 發表

當然啦,某間公司時段,收車少咁幾班都好,
紅隧口少左個機會比對家搶客,有得期都唔定 ...

如果你係話九巴咪直講囉,
搞到好似驚人告你誹謗咁為乜。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
張偉沖 發表於 2014-5-28 09:35 | 顯示全部樓層

原帖由 S3BL100 於 2014-5-27 23:56 發表

即係你都承認 68E 同 6X 係失敗啦

同埋邊個話油塘未重建好?

講左 N 次,102 除左上繁港島方向加左一班車,同埋加左一堆紅隧特之外,其餘時間根本無加車加班。
102 頭幾日係有爆鑊,而家睇落無事只係因為已經成功趕 ...

68E 係因為268B 兩味先開, 268B 非繁條數咪仲蝕得勁, 68E 蝕少左已經係番度,
68E 唔駛比隧道費架.

6X 咁的客量, 係呢個moment 我當然認為係失敗, 但係咁喎, 14X 未入尖沙咀都失敗架,
宜家改左道入尖沙咀, 咪加強番執雞作用囉.

你唔比6X 優化, 它以後都係失敗啦, 係咪先? 我有批評過你地優化6X 的方案?

真係好笑, 102其餘時間需求大到要全日加班落去?
你所謂的上唔到車, 只係上繁發生, 下繁已經車海咁出車, 紅隧口仲有106/110 幫,
有北角客見112/116 都照上, 仲善用埋112/116 北角段, 善用資源添.

你話新城損傷因為重組就仲好笑, 宜家仲有118P 同118 爭緊食,
兩條線重疊緊, 資源過剩, 梗係損傷啦.

盲目反對 香港已死
張偉沖 發表於 2014-5-28 10:09 | 顯示全部樓層
原帖由 S3BL100 於 2014-5-27 23:40 發表

大方向正確又點?細節一鑊泡,明明有大把更好方法都能夠符合佢地大方向,偏要搞到咁,點叫人支持?
仲有唔好下下拎山頭主義出來講,今次沙田份 RDP 邊度有人因為山頭主義反對?
有邊個重組項目係影響一個山頭但為全區其他居民帶 ...

剛剛相反, 沙田份野, 左中右都反, 即係話各區的山頭主義聯合起來, 對抗政府,
你想同班人兜, 唔好晒時間啦, 全區一齊玩山頭主義對抗政府比個別議員攪山頭主義更過份.

唔講沙田,
李月民ban 左天水圍4條M線改為3條的方案, 你自己又點解釋?
陳笑文又ban 多一次44 拉去青碼, 你自己又點解釋?
盲目反對 香港已死
eternalflame 發表於 2014-5-28 10:12 | 顯示全部樓層
原帖由 張偉沖 於 2014-5-28 10:09 發表

剛剛相反, 沙田份野, 左中右都反, 即係話各區的山頭主義聯合起來, 對抗政府,
你想同班人兜, 唔好晒時間啦, 全區一齊玩山頭主義對抗政府比個別議員攪山頭主義更過份.

似乎有人只係聚焦係反對個取態, 而唔係好好反省點解所有黨派都反對
053h4 發表於 2014-5-28 12:38 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
238X 發表於 2014-5-28 12:54 | 顯示全部樓層
原帖由 eternalflame 於 28/5/2014 10:12 發表

似乎有人只係聚焦係反對個取態, 而唔係好好反省點解所有黨派都反對

擺明逆佢者亡囉,咁簡單。
238X 發表於 2014-5-28 13:01 | 顯示全部樓層

回復 58# 的帖子

調返轉頭,我哋又點知新城的算盤是甚麼?