hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) [難聽過粗口]劉慧卿:應以「和理非」方式抗爭 ...
開啟左側

[難聽過粗口]劉慧卿:應以「和理非」方式抗爭

LF5502 發表於 2014-6-15 01:29 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

原來,起唔夠票的情況下,投反對票扮反對,
通過左之後出黎話「今日係民主最黑暗的一日」,
就係佢所講的「和理非」抗爭 ???

反 對 東 北 發 展 劉 慧 卿 籲 「 和 理 非 」 抗 爭
http://rthk.hk/rthk/news/express ... 0614_55_1013602.htm
add

Cuson Lo 起面書的漫畫

愛護狗疤力量
238X 發表於 2014-6-15 13:08 | 顯示全部樓層
咪打死埋佢哋,陪葬建制派囉,講咁多做乜?

我淨係睇你班友有無種去打死佢哋,其他嘢都係廢話。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
AVD1 發表於 2014-6-15 15:13 | 顯示全部樓層
早就講左班溫和派態度太軟弱,
遲早就比班左派, 共產黨食住 ~

當然某泛民大黨甘心要做人地隻走狗就冇辦法 ...
LJ7006 = MF5119 = AVD1
238X 發表於 2014-6-15 23:40 | 顯示全部樓層

原帖由 區麗芝 於 15/6/2014 16:54 發表
睇到市民(其實是暴徒) 衝擊立法會片段既時候,其實我既內心有d 不安。
不論政府既政策有冇錯,咁暴力既衝擊行為就一定係錯同犯法既行為。
我不完全支持政府既政策,(因為我沒完全了解), 但就絕對否定這些暴力行為! ...

其實而家政府要做的是反駁反對派提出的論點,而不是硬推。
否則的話,齋計「程序正義」,
就算去到「反對派屠殺梁振英集團」這種行為,
我也不敢貿然斷定是過激之舉。

238X 發表於 2014-6-15 23:49 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 15/6/2014 15:13 發表
早就講左班溫和派態度太軟弱,
遲早就比班左派, 共產黨食住 ~

當然某泛民大黨甘心要做人地隻走狗就冇辦法

總唔會無辦法,
我個人認為有人死就 OK,
就睇有無人嬲到失去理智咁解。
GU9338 發表於 2014-6-16 18:57 | 顯示全部樓層
只想問一句 :
溫和民主派到底應該點樣走落去 ?
請用文明來說服我。
 樓主| LF5502 發表於 2014-6-16 21:56 | 顯示全部樓層

走向本土 / 自我毀滅

尤其是民主党班明星成身蘇州 _ .......

原帖由 GU9338 於 2014-6-16 18:57 發表
只想問一句 :
溫和民主派到底應該點樣走落去 ?
愛護狗疤力量
HB00610 發表於 2014-6-17 00:32 | 顯示全部樓層
先不點名對某D人不分青紅皂白, 將示威者的抹黑為暴民的言論, 作出嚴厲譴責。

三點:
1. 呢D都叫暴力? 全世界任何地方, 而家係官逼民反, 全世界任何地方, 呢種事的程度, 都絕對唔會咁小兒科, 唔信睇下大陸先啦。
2. 有無諗過點解會逼到D居民出來? 有無諗過, 點解佢地要用呢種手段?
3. 當晚某D禮義廉零票議員的橫蠻程度, 絕不比場外人士遜色。而且建制請人搞的愛字頭組織, 以接近恐怖主義手法做事, 先係真真正正的暴民

我都唔想出聲, 但某D版友言論實在太無人性, 要出聲譴責一下。
238X 發表於 2014-6-17 00:33 | 顯示全部樓層

回復 10# 的帖子

做乜要不點名?呢篇主題擺明就係區麗芝站友喺度盲撐政府
HB00610 發表於 2014-6-17 00:36 | 顯示全部樓層

回復 11# 的帖子

我唔識佢亦唔知佢係邊個, 我出聲批評, 都係基於言論本身而唔係咩人講。

所以點名都無用。