hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 261逢公眾假期係咪派三架金車?
開啟左側

261逢公眾假期係咪派三架金車?

CZ_6686 發表於 2006-4-17 12:35 | 顯示全部樓層

噚日我搭261都搭左部58x掛牌(定係已經過氣?)JN1566
之後又見到AMN33行261,沿途見到既261都係金車

按路邊社消息,前日261總共有6架金
Bridgestone POTENZA RE001 Adrenalin
daiteioh 發表於 2006-4-17 19:29 | 顯示全部樓層
小弟今日見到261有金,可以改善服務質素,真高興

:P...................
kmb63x 發表於 2006-4-17 19:54 | 顯示全部樓層
原帖由 daiteioh 於 2006-4-17 19:29 發表
小弟今日見到261有金,可以改善服務質素,真高興

有部V MAN
ATE24 發表於 2006-4-17 22:08 | 顯示全部樓層

原帖由 3AD110 於 2006-4-16 23:19 發表

261係唔係要柯打960?

就係要做 960 order 先會有 le 兩部全線暫時最靚o既車。

原帖由 kachun28 於 2006-4-17 00:26 發表

可能唔只呢個數添,因為我得閒都會望望街。
而每次望落西鐵站度都咁岩俾我見到261用金車。
3ASV呀,ATR呀,AMN等等。
每逢紅日,261 金車就會洶湧而車。
我估應該有五架金車。

我見到o既多數係「中白龍」喎……

公器公用 香港早要有品
shtsang 發表於 2006-4-17 22:19 | 顯示全部樓層
原帖由 ATE24 於 2006-4-17 22:08 發表
我見到o既多數係「中白龍」喎……

即係見到掛牌車咋....不過假日有金車既比率真係比平日
多好多喎
祖記保方抵死,做壞事係會有報應
FD_8592 發表於 2006-4-19 21:48 | 顯示全部樓層
原帖由 shtsang 於 2006-4-17 22:19 發表

即係見到掛牌車咋....不過假日有金車既比率真係比平日
多好多喎

而家日日都可以見到金車行261 LU
GD1570 發表於 2006-4-19 22:24 | 顯示全部樓層

原帖由 FD_8592 於 19/4/2006 21:48 發表

而家日日都可以見到金車行261 LU

係咪只係上兩部咋?
你有你可愛,我有我好笑。
FD_8592 發表於 2006-4-19 22:32 | 顯示全部樓層
原帖由 GD1570 於 2006-4-19 22:24 發表

係咪只係上兩部咋?

係呀...就係58X 甩左果2 部
諗諗下部1566 遲下會唔會成日比左S1 攞黎用...話哂S1 要做咁多ORDER...以前冇自己線的金車就話要攞住人地果D 金車...而家有自己線的金車就唔同講法LU
GD1570 發表於 2006-4-19 22:53 | 顯示全部樓層
原帖由 FD_8592 於 19/4/2006 22:32 發表

係呀...就係58X 甩左果2 部
諗諗下部1566 遲下會唔會成日比左S1 黎用...話哂S1 要做咁多ORDER...以前冇自己線的金車就話要住人地果D 金車...而家有自己線的金車就唔同講法LU

其實我反而想知261咪上左兩部富豪,係咪即係蛇那兩部...
同埋今期甩左邊兩部出來?

俾金落正字軌又不無道理,起碼唔會中段去左「覺覺豬」先啦

不過其實點解唔索性俾兩部直261...
雖然直唔係載得好多客
但唔駛調來調去咁麻煩...
而且電牌車上蛇1唔駛煩...
你有你可愛,我有我好笑。
FD_8592 發表於 2006-4-19 23:04 | 顯示全部樓層

原帖由 GD1570 於 2006-4-19 22:53 發表

其實我反而想知261咪上左兩部富豪,係咪即係蛇那兩部...
同埋今期甩左邊兩部出來?

俾金落正字軌又不無道理,起碼唔會中段去左「覺覺豬」先啦

不過其實點解唔索性俾兩部直261...
雖然直唔係載得好多客 ...

261 只有一架蛇...掛牌係HN 2106
另外一部係HN 6783...4 車(梗字軌)
今之換左3 車的GR 9096 同埋6 車 的GR 3201(係友版睇番黎)
比 2 部直261 梗係唔得啦...唔係載得多人定少人問題...
不過261 呢D 區內線用咁靚的車係有D 浪費...

P.S:咁耐以黎小弟淨係聽過得屯廠一條大線因為ATE 載得少人而唔比換車...