hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 李卓人認捐款被揭發後才轉入工黨戶口
開啟左側

李卓人認捐款被揭發後才轉入工黨戶口

LF5502 發表於 2014-8-3 02:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

李卓人認捐款被揭發後才轉入工黨戶口
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0731_00822_001.html

點解呢筆錢唔係放入工黨的戶口 ????

一個做左廿年的 [單手quote] 議員 [/單手quote]
竟然會犯 D 咁的錯 ????

但無論如何,佢都係白痴 lo....
佢以為人民會信佢的鬼話........
愛護狗疤力量
AVD1 發表於 2014-8-3 15:37 | 顯示全部樓層
政治總是黑暗,
呢六個字就係我暫時對呢件鬧劇 o既睇法 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
238X 發表於 2014-8-3 21:49 | 顯示全部樓層
開始有啲覺得樓主係建制派,
或者係黃毓民式嘅搞亂檔派。

嘴炮無謂,不如 share 一篇評論:
http://tsuisioming.blogspot.hk/2014/08/140802.html

Quote:
就個人「代存」黎智英的大額捐款,梁國雄、李卓人一再認衰,態度誠懇。他們贏建制的是:有「社會主義」的出發點、少私心。深明市民要求法律面前人人平等,反對派不能自己身有屎,仍然日日理直氣壯地鬧建制。

兩人裡,梁又勝一籌。李若是進步人士,梁則是革命者。只求溫飽,對財富別無所求,真的學到了幾分前輩Che Guevara(古瓦拉)。看他上電台時一反口若懸河的常態,講話緩慢,神情有點尷尬,覺得他是真的知醜。兩人若經此一役有所長進,建制更難應付。

我只想講:
一、過而能改,不是過也。
二、你有口鬧人,不如自己做。你打得贏中共,其他人咪服你囉。

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
avianwind 發表於 2014-8-4 03:15 | 顯示全部樓層

參考一下建制派的作答方法...

鄭耀棠就梁振英僭建風波的回應:

不感到有誠信問題,只是犯了非常嚴重的疏忽,希望他能夠汲取教訓。
AVD1 發表於 2014-8-4 14:50 | 顯示全部樓層
原帖由 avianwind 於 2014-8-4 03:15 發表
參考一下建制派的作答方法...

無論建制好定係泛民好,
點樣答永遠都係對人唔對事,
上次鐵頭睇女等野, 睇下白鴿個邊 d 人又點回應 ......
LJ7006 = MF5119 = AVD1
238X 發表於 2014-8-4 16:55 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 4/8/2014 14:50 發表

無論建制好定係泛民好,
點樣答永遠都係對人唔對事,
上次鐵頭睇女等野, 睇下白鴿個邊 d 人又點回應 ......

做乜要等人回應,直情搵人滅佢黨喇,講來都哂氣
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
2856 發表於 2014-8-4 19:53 | 顯示全部樓層

李先生私人身份收捐款,我睇唔出有乜問題
 樓主| LF5502 發表於 2014-8-4 21:31 | 顯示全部樓層
首先,你唔好屈人收左筆錢 wo....

當事人都話左係個黨收左錢,用黎做社企 lo.....

原帖由
於 2014-8-4 19:53 發表

李先生私人身份收捐款,我睇唔出有乜問題
愛護狗疤力量
GT40 發表於 2014-8-4 21:58 | 顯示全部樓層
呢單野之後我而家日日買蘋果tim啊,而家出版業已經係夕陽行業, 又抽廣告又乜, 我只會更敬重黎生, 可以的話會盡量光顧在其出版落廣告的商戶
 樓主| LF5502 發表於 2014-8-4 22:56 | 顯示全部樓層

我係咪建制派,關你 _ 事呀

90年代的匯點係民主派的中堅,
但去到 2013年,個個都成為梁粉的中堅

原帖由 238X 於 2014-8-3 21:49 發表
開始有啲覺得樓主係建制派,
或者係黃毓民式嘅搞亂檔派。

嘴炮無謂,不如 share 一篇評論:
http://tsuisioming.blogspot.hk/2014/08/140802.html

Quote:

我只想講:
一、過而能改,不是過也。
二、你有口鬧人,不如自己做 ...
愛護狗疤力量