hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 開學日九城新三巴加強服務
開啟左側

[服務調整] 開學日九城新三巴加強服務

kimhonglee57 發表於 2014-8-29 18:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

九巴將於9月1日早上繁忙時段加強3M,6C,7B,8,12A,17,34,71A,83K,85K,86K,261,273A及276A的巴士服務,並預備了30部後備巴士'隨時候命'

來源:88X鱔稿網

城巴12A,85,788
新巴27,702
亦會加強服務

來源:HT408版友

HT408 發表於 2014-8-29 18:56 | 顯示全部樓層
城巴12A,85,788
新巴27,702
亦會加強服務
jonathanngan 發表於 2014-8-29 19:02 | 顯示全部樓層
原帖由 kimhonglee57 於 2014-8-29 18:39 發表
九巴將於9月1日早上繁忙時段加強3M,6C,7B,8,12A,17,34,71A,83K,85K,86K,261,273A及276A的巴士服務,並預備了30部後備巴士'隨時候命'

來源:88X鱔稿網

繁時邊度變到30部後備車:lol:lol:lol
 樓主| kimhonglee57 發表於 2014-8-29 19:03 | 顯示全部樓層

回復 3# 的帖子

3ASV3-JE1672 發表於 2014-8-29 19:10 | 顯示全部樓層
原帖由 jonathanngan 於 2014-8-29 19:02 發表

繁時邊度變到30部後備車:lol:lol:lol
幾十部士啤 ASC, AVC 任你拎
FBI2 發表於 2014-8-29 19:45 | 顯示全部樓層
咩野係叫88X鱔稿網呵? 九巴網就九巴網啦,講埋D大部分板友睇唔明既野....呢度係地球來架!

看來,要找找地球的B2板站務人員處理一下,因為辭不達意都可能觸犯站規.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
lsc04d11 發表於 2014-8-29 20:28 | 顯示全部樓層

原帖由 FBI2 於 29-8-2014 07:45 PM 發表
咩野係叫88X鱔稿網呵? 九巴網就九巴網啦,講埋D大部分板友睇唔明既野....呢度係地球來架!

看來,要找找地球的B2板站務人員處理一下,因為辭不達意都可能觸犯站規. ...

係咩?我都唔明咩叫天平村回收箱,咩咩河畔既唔知咩咩喎……

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
Choi + 1 + 1 丞相腹內可撐船

查看全部評分

1005 發表於 2014-8-29 20:34 | 顯示全部樓層
原帖由 FBI2 於 2014-8-29 19:45 發表

看來,要找找地球的B2板站務人員處理一下,因為辭不達意都可能觸犯站規. ...

師兄你都係用輕鬆方法去表達呢D消息0者
點解人地用類似手法去表達反會令你有不滿?

睇返過往師兄部份貼文

資料來源: 綠島碼頭釣魚阿嬸
資料來源: 城河東單車徑某垃圾桶
資料來源: 垃圾灣堆填區閘口看更
資料來源: 天平村廢紙回收箱
消息來源: 城河東通渠佬
資料來源: 一位在東莞被行政拘留的扶貧烈士
資料來源: 東莞常平愛國助養扶貧會會長
資料來源: 天平村垃圾站側邊的神婆,只在農曆七月出現
資料來源: 東莞行政拘留烈士
資料來源: 剛被行政扣留完15天的東莞愛國助養烈士
來源: 東莞救國烈士
資料來源: 東莞行政拘留15天烈士
資料來源: 沙田火車站某PIZZA店小二
資料來源: 將軍澳堆填區看更
資料來源: 林村河水怪
資料來源: 九巴
資料來源: 容鳳書紀念中心休班護士
資料來源: 沙田火車站某PIZZA店會計人員
資料來源: 東莞助養俱樂部鴨利洲分部成員
資料來源: 將軍澳巴迷
資料來源: 今日係北角飲茶時聽到D操福建口音既大漢講
來源:新港城某中式酒樓收銀員
資料來源: 天平村垃圾站廢紙回收箱駐場主管"2蚊流"
資料來源: DIPPY哥哥
消息來源: 天平村垃圾站廢紙回收箱
資料來源: 小販管理隊某隊目
資料來源: 新春花店老板
資料來源: 聽人講咋!
來源: 釣魚台國賓館某掃地阿嬸
資料來源: 梁振英先生
據橡膠先生透露

來源人士當中
「天平村廢紙回收箱」最給力
先後三次執到好野
紅字的都好賣力
先後有兩次貢獻

雖然樓主無師兄你講得咁生動有趣
但都唔駛用詞咁重 0既

我無意去撩事鬥非
只希望不要太律己以寬,待人以嚴而已

評分

參與人數 1aPower +10 收起 理由
admin69 + 10 說得很好

查看全部評分

快樂有時,唯有Timely
FBI2 發表於 2014-8-29 20:52 | 顯示全部樓層
原帖由 1005 於 2014-8-29 20:34 發表

師兄你都係用輕鬆方法去表達呢D消息0者
點解人地用類似手法去表達反會令你有不滿?

睇返過往師兄部份貼文

來源人士當中
「天平村廢紙回收箱」最給力
先後三次執到好野
紅字的都好賣力
先後有兩次貢獻

雖然樓主無 ...

咁又唔同,因為我從來沒有公開quote到source出來,或者因為報料人士身份問題,不能直說.

可是,今次該板友情況不同,他是引用了九巴網,指出這是"88X鱔稿網". 如果有關板友沒有引用九巴網址,那就問題不大,但一引用了就問題大,結果變成似是而非,指鹿為馬.

這就是分別!
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
THomas20010808 發表於 2014-8-29 20:59 | 顯示全部樓層

開學日加強服務是不行的,很多學校都在9月2日才正式開學,9月1日返遲點。

此外有冇30部後備車也成問題,單層呀?有好多長途線也有很多人作短途線返學用,又不去加班。