hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴都有"A線價錢,E線享受"??
開啟左側

城巴都有"A線價錢,E線享受"??

shtsang 發表於 2006-4-17 19:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

話說呢幾日都要入博覽館返工,收工既時候同人流散既時候
差唔多.去到巴士總站既時候,竟然見到1336行A21,而且仲係
攪客運大樓牌.當時我以為司機攪錯牌,但原來係A21有去機
場既短程特車,收4蚊.眼見仲好多人搭.以我去到到坐E32走
既時間,有最少3架A21短程特車.其中一架係2139.唔知係唔
係一有展覽/活動就有呢批短程特車呢??
今日連E21都用1335,上埋機場個站已經頂閘走人.我唔清楚
呢架係唔係加班車喇.
不過真係有一架專利二部既車行A21.當我架E34去到青馬收
費廣場之後,有一架打住A21既229X離我架車而去.唔係要搵
呢批車做救兵掛.....想問一下專利二部既車係唔係第一次行
A線?
我諗聽日以及22-25號既展覽,應該會繼續有呢d咁特別既特
見既.
歡迎討論.
祖記保方抵死,做壞事係會有報應
GD1570 發表於 2006-4-17 20:07 | 顯示全部樓層
其實如果佢係做散場的車的話,我就覺得好過用21XX...
起碼載客量多D,唔駛俾D行李架頂住曬上唔到客嘛...
你有你可愛,我有我好笑。
 樓主| shtsang 發表於 2006-4-17 20:18 | 顯示全部樓層
原帖由 GD1570 於 2006-4-17 20:07 發表
其實如果佢係做散場的車的話,我就覺得好過用21XX...
起碼載客量多D,唔駛俾D行李架頂住曬上唔到客嘛...

架22XX行A21直頭係出九龍......
真係唔知班乘客有乜感受喇.
GD1570 發表於 2006-4-17 20:22 | 顯示全部樓層

原帖由 shtsang 於 17/4/2006 20:18 發表

架22XX行A21直頭係出九龍......
真係唔知班乘客有乜感受喇.

所以咪話如果係for散場車的話咪冇問題囉
最多咪博覽館直出,唔經機場...

有咩感受?看看從那方面看啦
要快快手手離開機場,又唔想搭機鐵的話咪話好囉
先唔好理價錢問題,起碼唔駛轉車的同時又唔駛等嘛..
你有你可愛,我有我好笑。
tse0856 發表於 2006-4-17 20:29 | 顯示全部樓層
呢個根本就唔係E線享受
因為E線正常係用22XX
 樓主| shtsang 發表於 2006-4-17 20:31 | 顯示全部樓層
原帖由 tse0856 於 2006-4-17 20:29 發表
呢個根本就唔係E線享受
因為E線正常係用22XX

咁A線係唔係正常用22XX呀???
明唔明我個題目架你??
tse0856 發表於 2006-4-17 20:34 | 顯示全部樓層

原帖由 shtsang 於 2006-4-17 20:31 發表

明唔明我個題目架你??

我只係指正咩叫E線享受
與其他無關
brian 發表於 2006-4-17 20:35 | 顯示全部樓層
原帖由 shtsang 於 2006-4-17 20:31 發表

明唔明我個題目架你??

我估佢個意思係指用229x行A線連E線(22xx)的享受也沒有…
 樓主| shtsang 發表於 2006-4-17 20:42 | 顯示全部樓層
原帖由 tse0856 於 2006-4-17 20:34 發表
我只係指正咩叫E線享受
與其他無關

咁E線係唔係用22XX先??咁A線車用E線
既車,係唔係'E線享受'呀??
如果唔係,點解'E線價錢,A線享受'又講得通??
nwfb1001 發表於 2006-4-17 20:52 | 顯示全部樓層

R線也是A線價錢,但用車分分鐘係普通市區車