hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 人神共憤!狗巴40P回程無咗班車!
開啟左側

人神共憤!狗巴40P回程無咗班車!

3bx 發表於 2015-3-21 00:39 | 顯示全部樓層

原帖由 who_r_u 於 2015-3-20 19:59 發表
18:30 成班車比狗巴吞咗落肚
等到 18:45 先有班 3ASV 埋站上客
狗巴簡直係一間垃圾公司

樓主可能好少搭40P,通常塞車斷欖,40P即使遲到都會照開
我曾經試過7:10pm係觀塘上到40P
3AV53 發表於 2015-3-21 00:40 | 顯示全部樓層
咪係,九巴正一垃圾公司,唔買AIRBUS黎行,咁咪塞車都唔驚開唔到車囉.
3ASV174 發表於 2015-3-21 02:18 | 顯示全部樓層
原帖由 3bx 於 2015-3-21 00:39 發表

樓主可能好少搭40P,通常塞車斷欖,40P即使遲到都會照開
我曾經試過7:10pm係觀塘上到40P
40P 駿業里基本上唔擺得車,
就算準時開車私牌過黎,都唔一定可以準時開車,遲 5-10 分鐘真係司空見慣,但一般呢類幾班特別線,都唔會失班,真係會等等下唔應該有車出現既時間都有車出現。
當佢係 42C 柯打斷纜咁計,站長一定會放棄 42C 班客都要俾架車 40P。
capricorn 發表於 2015-3-21 19:21 | 顯示全部樓層

原帖由 AP149 於 2015-3-21 00:18 發表

969A大部份班次都係做完629/流水線之後做,之前欖隧有事佢都可以正常,反而香隧嚴擠塞就有可能影響到

另外968下段都有唔小車係經屯公紅隧私過天后開,所以影響都不大 ...
班車長會咁乖行屯門公路?
siusiupeople 發表於 2015-3-21 21:35 | 顯示全部樓層
hk20020062 發表於 2015-3-21 21:46 | 顯示全部樓層
1845 有車咪好囉
我試過 1920 都冇,最後被迫上 42C,落咗車就見到架 40P

不過樓主都係為反而反
lawrence1453 發表於 2015-3-21 22:44 | 顯示全部樓層

果日18:30果班車壞左姐, 但係番到廠冇車換。 站長冇安排到臨拉車比40P, 真心唔知佢做咩_ .... 之後1845來架JF7222, 果班係18:45既車 , 上完駿業里就已經坐滿加企半車客, 之後果d站包上唔哂,直到1915都再冇40P加番班 @@
EH2674 發表於 2015-3-23 00:07 | 顯示全部樓層
原帖由 GK3258 於 2015-3-20 22:59 發表

學下樓主開個post嘛:
"
人神共憤!牲巴914回程無哂啲車!16XX前既車比牲巴吞哂落肚
等足九個字先有班 VA 埋站上客
牲巴簡直係一間垃圾公司
"
...

呢間垃圾公司連總廠樓下條8同85都做得唔好,你博佢其它線會做得好?

p.s.現時睇幾間公司都睇到化晒,同一班次會有3次機會,3次機會都用晒就唔好意思喇
強人所難,不可一不可再
Crotone 發表於 2015-3-23 12:14 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-3-21 21:35 發表

觀塘道愈來愈塞車都係事實.

係呀, 唔怪之得收工時我不只一次係秀逸樓個站等13M落觀塘,等左成8個字先上到車..

(我懶得打27454466....明知人地用呢個理由耍我)
One Door Closes Another Door Opens
SE7378 發表於 2015-3-23 21:28 | 顯示全部樓層

班車遲左啫 … 何需用人神共憤來形容 ,
你咁講法 , 即係可以推上西方新聞 ,
大肆亂吹啫。

唔知第日樓主搭新巴時 ,
會唔會因為架車遲左九個字而開個咁嘅post呢 ?