hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) [MTR Club] 2015 站站獎積分計劃
開啟左側

[MTR Club] 2015 站站獎積分計劃

JA5674 發表於 2015-5-9 21:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

終於等到新一期站站獎積分計劃啦!
https://www.mtr.com.hk/ch/customer/club/bonus_point_scheme.html

今次一樣有免費車程 / 港鐵車站商店購物現金券換..

一般黎講, 同之前冇咩大分別..Highlight左d同之前唔同既係下面, 大家可以留意下:

- 是次免費車程除本身既紀念車票外, 有「港鐵免費本地單程車程」選擇, 不過係換張普通單程車票即時用 定 一張新款車票就冇特別提到啦.. 不過睇T&C就唔係加個bit落張八達通俾你搭啦... 同埋張飛用完唔知會唔伯收番... 好大機會要...

- 紀念車票就加左"價"啦... 「港鐵好風景」紀念車票—黃大仙站 / 上環站 450分 (之前400分)

- 港鐵免費本地單程車程 380分

- 今次加埋港鐵都會票都可以儲分.. (第一次唔駛用八達通搭車都可以儲分?) 不過就要同時係購票當日起計14日內首次使用, 加埋係網上登記, 就可以儲分啦! 積分會根據支付既售價計算,每$1有1分...

抽獎就唔特別提啦..

T&C:
https://www.mtr.com.hk/ch/customer/club/bonus_point_scheme_t&c.html

今次如果對於唔儲飛既朋友黎講, 只係380分就換到free ride係抵左..
不過要儲飛既.. 就第1, 2張要貴d啦..
原來車費加之餘, 呢d野都會加..

開頭仲估都會票唔係用八達通.. 應該冇得儲分..
點知都有.. 即係$400有31程.. 其中一程仲可以搭全條本地綫!

ps: 個禮物list

九廣鐵路100周年
dogdog002 發表於 2015-5-9 23:48 | 顯示全部樓層
原帖由 JA5674 於 2015-5-9 21:50 發表
終於等到新一期站站獎積分計劃啦!
https://www.mtr.com.hk/ch/customer/club/bonus_point_scheme.html

今次一樣有免費車程 / 港鐵車站商店購物現金券換..

一般黎講, 同之前冇咩大分別..Highlight左d同之前唔同既係 ...

完左個第二程九折先做MTR CLUB 等大家齊齊感謝mtr

跟著又加價 無限重覆

你當你搭夠380回贈你20蚊左右

其實仲優惠過回程九折

最大問題只係無咩人去換, 唔似回程九折一定要俾, 咁港鐵慳一筆

而家就連果張mtrclub飛都唔放過

想你要可以回收既飛, 咁又慳多筆:lol
SSBT 發表於 2015-5-9 23:49 | 顯示全部樓層
我估380分果隻就係圖入果款車飛,
而用完後會收返
=0=
dogdog002 發表於 2015-5-10 00:18 | 顯示全部樓層

原帖由 SSBT 於 2015-5-9 23:49 發表
我估380分果隻就係圖入果款車飛,
而用完後會收返

直情係收回成本
果七十分可都佔380分既五分一
都成三四蚊

rickycheng 發表於 2015-5-10 01:55 | 顯示全部樓層
今年繼續只計搭車..

---
抽獎得獎名額一名......仲難過六合彩
Gary_B 發表於 2015-5-11 01:06 | 顯示全部樓層
原帖由 dogdog002 於 2015-5-9 23:48 發表

你當你搭夠380回贈你20蚊左右

其實仲優惠過回程九折

最大問題只係無咩人去換, 唔似回程九折一定要俾, 咁港鐵慳一筆

如果我只搭到379分或以下就一蚊都唔使回贈到期就forfeit

評分

參與人數 1HugeC +10 收起 理由
toyl + 10 華生你突破盲點了!

查看全部評分

lsc04d11 發表於 2015-5-11 06:05 | 顯示全部樓層

因確認都會票要三個工作周,故儲分至換飛既time gap 由一星期?兩星期?延至四星期!大把時間提身邊人換飛!
toyl 發表於 2015-5-11 12:07 | 顯示全部樓層
原帖由 Gary_B 於 2015-5-11 01:06 發表

如果我只搭到379分或以下就一蚊都唔使回贈到期就forfeit

係計到毫子...如果埋單379.9分真係

好似今日咁,無啦啦8:35出閘都仲有早鳥75折(玩埋今個月)
車費低咗分數少咗
lsc04d11 發表於 2015-5-11 20:22 | 顯示全部樓層
原帖由 toyl 於 11-5-2015 12:07 PM 發表

係計到毫子...如果埋單379.9分真係

好似今日咁,無啦啦8:35出閘都仲有早鳥75折(玩埋今個月)
車費低咗分數少咗

唔係7:15-8:15既咩?
我只知我經常7:14:5X出尖東,都可以慳番一蚊。(有月票,慳得一蚊得一蚊)
http://www.mtr.com.hk/ch/customer/main/early_bird.html

我寧願有即時優惠多過要儲N咁多程車先有既車飛。
反正我買得月票已穩陣有三張飛,連埋接駁車程,肯定有四張,有冇第五張已不太care。但每次去程都有得平一蚊,仲開心!
rickycheng 發表於 2015-5-11 20:52 | 顯示全部樓層

原帖由 lsc04d11 於 2015-5-11 20:22 發表

唔係7:15-8:15既咩?
我只知我經常7:14:5X出尖東,都可以慳番一蚊。(有月票,慳得一蚊得一蚊)
http://www.mtr.com.hk/ch/customer/main/early_bird.html

我寧願有即時優惠多過要儲N咁多程車先有既車飛。
反正我買得月票 ...

有時壞車會延長早鳥75折...但官方唔會公布