hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2005-2006油尖旺區巴士路線發展計劃
開啟左側

2005-2006油尖旺區巴士路線發展計劃

jm1666 發表於 2005-1-19 16:51 | 顯示全部樓層

[ref=108730]transbus[/ref]  在 2005-1-19 16:29 發表:

好野,幾條$5.5 o既都冇得減價,
反而1A終於同13D睇齊,不過又延遲到06年...
問題係點解D仔要行觀塘道?
寶達人都係由牛頭角搬上去o既,冇左點得.
41早應該改特快.
796c冇乜人搭,仲加到班? 叫地鐵加班就差唔多.
...

聽過有人投訴話13D經牛頭角慢,話希望可以行觀塘道,
之後係雅麗道定油站果頭入返觀塘

59S全冷果然出乎我意料之外,一心諗住66一全冷佢就cancel,
結果仲有得留低....不過又係既,
果個時間係屯門碼頭,大興,豐景圍有一程車出旺角,比我都反對cancel啦~~

係喎,2A全冷冇得減價,仲係$4.7既??
唔通想玩分段製造一個錯覺?

[ Last edited by jm1666 on 2005-1-19 at 16:55 ]
 樓主| 2A_DL13 發表於 2005-1-19 17:02 | 顯示全部樓層
[ref=108754]gn3509[/ref]  在 2005-1-19 16:45 發表:

797X?
797A就知係將軍澳86區去九龍灣

多謝指正,原文已改。
小弟把"計劃過"既將軍澳工業村至調景嶺(定係將軍澳地鐵
站)既線號碼調亂左..
Your global lifestyle partner..
北角---九龍城 發表於 2005-1-19 17:07 | 顯示全部樓層
41行西廊絕對正確啦...但是否有噪音限制架??夜晚10點之後點算??
59s全冷....真係諗唔到.......
6f,11k快d全冷佢減價啦~~~
970x仲要上石排灣,咁繁時置富d人咪唔駛上車??
gn3509 發表於 2005-1-19 17:10 | 顯示全部樓層

[ref=108781]2A_DL13[/ref]  在 2005-1-19 05:02 PM 發表:

多謝指正,原文已改。
小弟把"計劃過"既將軍澳工業村至調景嶺(定係將軍澳地鐵
站)既線號碼調亂左..

你指797M?
今期流行:690是原罪
307 發表於 2005-1-19 17:15 | 顯示全部樓層
嘩....1號全冷唔減???!!
970X去石排灣? 得...加車先講,如果唔係都係益左香旺小巴線。
46 縮短? 加車俾6/6A/6C都得喇...
45加車都無用,因為佢太貴.....#

203E, 270A晨早就要加車啦....唔駛等到2006喇..
只罵不建議=不負責任
ricky 發表於 2005-1-19 17:21 | 顯示全部樓層
46 玩大縮短,一定搞唔成,區議員一定反對到底

運署又玩轉乘計劃,塞著區議員把口,唔使要求46X繞經麗瑤

[ Last edited by ricky on 2005-1-19 at 17:23 ]
前荃葵青區居民
 樓主| 2A_DL13 發表於 2005-1-19 17:39 | 顯示全部樓層

[ref=108790]gn3509[/ref]  在 2005-1-19 17:10 發表:

你指797M?

我唔肯定新巴是否有"非官方"開過,不過新巴既record係有條
叫797X。
Your global lifestyle partner..
 樓主| 2A_DL13 發表於 2005-1-19 17:40 | 顯示全部樓層
[ref=108805]ricky[/ref]  在 2005-1-19 17:21 發表:

46 玩大縮短,一定搞唔成,區議員一定反對到底

運署又玩轉乘計劃,塞著區議員把口,唔使要求46X繞經麗瑤

[ Last edited by ricky on 2005-1-19 at 17:23 ]

其實我最奇怪既係,為何尖沙咀碼頭巴士總站搬遷,沒有在
計畫中提及。
dennislokawai 發表於 2005-1-19 17:41 | 顯示全部樓層
如果13D改經觀塘道,
咪同16更加重疊?

E22A個建議真係唔錯!
可以服務到山上、秀茂坪同四順既客,
將南果頭想快可以用轉乘,
想一程過既可以繼續用E22A!
youtube.com/c/dennislokawai
nwfb1601 發表於 2005-1-19 17:43 | 顯示全部樓層

[ref=108711]2A_DL13[/ref]  在 2005-1-19 04:15 PM 發表:
B)E22A,A22,E22,796S
E22A改經彩雲, 順利, 秀茂坪, 翠林, 寶林, 新都城, 東港城,明德
村, 將軍澳廣場及尚德村,並以調景嶺公共交通交匯處為終站
前往將軍澳地鐵站一帶乘客,可乘E22或A22到牛頭角/觀塘
轉乘新巴796S,轉乘優惠由$2.3-$3.3不等
配合總站設施許可下,A22總站遷往油塘地鐵站

呢個建議實搞到 E22A 係將軍澳同東九龍兜到飛起都似!
區議會可能因為咁而唔批。

但如果真係成事0既話,油塘村第四期到而家仲係爛地一塊,
咁A22係油塘地鐵站邊處做總站呀?唔通又係油塘工業區兜大
圈之後先至停係地鐵站出面個小巴站呀?

同埋既然 A22 入得油塘,咁 E22P 咪要取消?
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116