hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 閃 貼 Es6310
開啟左側

閃 貼 Es6310

JX9097 發表於 2006-4-28 23:51 | 顯示全部樓層

6310幾時甩26?
superbus 發表於 2006-4-29 00:33 | 顯示全部樓層
原帖由 EF107 於 2006-4-28 21:42 發表
掛 93K 送走 EU9551 都好 bor

甩 9551 ?唔好啩
佢都算係部好車喎
superbus 發表於 2006-4-29 00:35 | 顯示全部樓層
原帖由 KaKa 於 2006-4-28 20:46 發表

係都唔出奇..........我今朝見到科學蘭行9號仔

但科學蘭好似仲有貼紙喎
會唔會係代另一部呢?
ad63 發表於 2006-4-29 08:17 | 顯示全部樓層

原帖由 superbus 於 2006-4-29 00:35 發表

但科學蘭好似仲有貼紙喎
會唔會係代另一部呢?

另一架EC963就成日行樂富線, 7,7M,11D.. etc..
volvo dafa
HY671 發表於 2006-4-29 09:07 | 顯示全部樓層
原帖由 chrisappear 於 2006-4-28 23:39 發表

講番主角,6310是否已甩牌26?

開頭我都係咁估,不過今朝見佢又行返26。

(入一入將廠都貼閃貼,真難理解。)

「準大學生」睇黎讀書讀到其他野唔記得晒(實在可喜,不再癡迷巴士),
用伊斯蘭黎形容EC牌利蘭起碼早兩年都有好多人咁用,「準大學生」今
日才問乜野叫伊斯蘭,睇黎佢呢舖讀書真係讀到上晒腦喇,掂喇,大學
之門已為你開!

不過當日有人貼一張以迪士尼乜鬼美國式巴士站被人插張相見唔到巴士
站,再貼一個類似迪士尼既諧音(實在唔多諧)而被人插左幾頁,從而令
佢對所有簡稱、代號產生恐懼及抗拒,呢點我唯在寄語無限既同情,不
過日後有唔明既簡稱,不如先俾個短訊小弟,或者見有其他人插才好加
入戰團。
永遠懷念MJ
superbus 發表於 2006-4-29 09:47 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2006-4-29 09:07 發表

開頭我都係咁估,不過今朝見佢又行返26。

(入一入將廠都貼閃貼,真難理解。)

「準大學生」睇黎讀書讀到其他野唔記得晒(實在可喜,不再癡迷巴士),
用伊斯蘭黎形容EC牌利蘭起碼早兩年都有好多人咁用, ...

大早睇清楚,呢張並唔係閃貼黎架
呢張貼紙係表示部車泊啟德廠
之前見過 HL7825 都有類似既貼紙
KV9033 發表於 2006-4-29 21:35 | 顯示全部樓層

原帖由 HY671 於 2006-4-29 09:07 發表

用伊斯蘭黎形容EC牌利蘭起碼早兩年都有好多人咁用,「準大學生」今
日才問乜野叫伊斯蘭,睇黎佢呢舖讀書真係讀到上晒腦喇,掂喇,大學
之門已為你開! ...

係咁既話,
「準大學生」好可能又係香港考試機制下之副產品.....
S3BL103 發表於 2006-4-29 23:14 | 顯示全部樓層
king 發表於 2006-4-29 23:48 | 顯示全部樓層
咁ED 蘭 係咪可以叫 依啲蘭,
EE 都 可以叫 姨姨都,
GG 豪 可以叫 豬豬豪,
JJ 龍 可以叫 啫啫龍,
JJ 鷹 可以叫 啫啫鷹?

EF107 發表於 2006-4-30 02:12 | 顯示全部樓層

原帖由 superbus 於 2006-4-29 00:33 發表

甩 9551 ?唔好啩
佢都算係部好車喎

最好就 EU9551 返  98A
ES6310 返 93K
GA4829 GA6107 GK8522
HU 106 HU6846