hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 36A 居然學人拖卡+吉車遊街
開啟左側

36A 居然學人拖卡+吉車遊街

Crotone 發表於 2006-4-28 23:29 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

頭先坐59A (22:40) 返屋企時,去到光輝圍時見到兩部36A 拖卡.
自己已經眼突,再望後車(EX2369).居然吉車遊街 

前車(S3V) 只有兩成客...

36A 咁攪野??

One Door Closes Another Door Opens
ricky 發表於 2006-4-28 23:45 | 顯示全部樓層
九成九先前有架車嚴重延誤,等正0個班半小時都等唔到車。
前荃葵青區居民
chrisappear 發表於 2006-4-28 23:49 | 顯示全部樓層
前車會否在途中有阻滯...?
有時疏車路線都會拖卡,幾日前我先見過41在非繁忙時間拖卡返總站.
後車5289趕上了白豪...

914 發表於 2006-4-29 01:07 | 顯示全部樓層

原帖由 Crotone 於 2006-4-28 23:29 發表
頭先坐59A (22:40) 返屋企時,去到光輝圍時見到兩部36A 拖卡.

36A 咁攪野??

今日好似成個葵涌都有事,頭先我係7.00pm前左右放工,行到去荔枝角道(大南西街
2A/6C/32/42/904)站等32,果道有兩條隊,一條係排2A/6C,另一條排32/42,
排32/42果條竟然有50人以上,前所未見,由於我要搭32,也只好排係後面,
隔左一陣,有架金車42到,我前面D人上淨一個,我就排第二,架金車走左
唔夠一分鐘,又有架熱42到,我後面有三個人上,跟住等左10分鐘,有架
白車32到,我前面個男人上車即時罵個車長:「有無攪X錯,成五個字
你先至死o黎,X你XX你D乜X野服務呀~你條XX識唔識X車架!」
我個心諗車長真陰公,無故故都比個傻佬罵,呢D人真係無文化!

到我係銘基對面落車,後面原來仲有2架32到,而我架車的行車速度都係好
正常!

42都機乎拖卡,我搭的32係尾站前仲拖三卡,今日路面情況應該真係好差了!
AP69意外貨櫃佬判終身監禁才合
ming03 發表於 2006-4-29 20:17 | 顯示全部樓層
原帖由 Crotone 於 2006-4-28 23:29 發表

36A 咁攪野??

36A 拖卡好出奇咩?
得閒你 15:10 o係美孚睇下...
通常 EU4965 返左梨木樹之後後面即刻有架 36A 冷馬黎緊
KC8249 發表於 2006-4-29 22:14 | 顯示全部樓層
238X 發表於 2006-4-30 00:29 | 顯示全部樓層

原帖由 914 於 2006-4-29 01:07 發表

今日好似成個葵涌都有事,頭先我係7.00pm前左右放工,行到去荔枝角道(大南西街
2A/6C/32/42/904)站等32,果道有兩條隊,一條係排2A/6C,另一條排32/42,
排32/42果條竟然有50人以上,前所未見,由於我要搭32,也只好排係後面,
隔左一陣,有架金車42到,我前面D人上淨一個,我就排第二,架金車走左
唔夠一分鐘,又有架熱42到,我後面有三個人上,跟住等左10分鐘,有架
白車32到,我前面個男人上車即時罵個車長:「有無攪X錯,成五個字
你先至死o黎,X你XX你D乜X野服務呀~你條XX識唔識X車架!」
我個心諗車長真陰公,無故故都比個傻佬罵,呢D人真係無文化!

以 32 班次,五個字可能唔算脫班...
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
32 發表於 2006-4-30 04:13 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2006-4-30 00:29 發表

以 32 班次,五個字可能唔算脫班...

以中途站計,平日下午7:00呢段時間班次約 12 - 15 分左右,要等五個字算脫班架喇~

32 發表於 2006-4-30 04:14 | 顯示全部樓層
原帖由 914 於 2006-4-29 01:07 發表

排32/42果條竟然有50人以上,前所未見,由於我要搭3 ...

你搭 HT1507?
914 發表於 2006-4-30 12:02 | 顯示全部樓層

原帖由 32 於 2006-4-30 04:14 發表

你搭 HT1507?

應該唔係啦,因為914以前有架HR1507,而我搭32上車後我係有睇過車牌,
現在已經唔記得左啦,但如果我係上左HT1507,我應該會記得的。

幾個月前轉左而家呢份新工之後,我搭32多左,等車時間最耐都係果晚啦,
我等左15分鐘,而果個亂罵人的傻佬佢可能係早過我10分鐘前已經開始等。
32比我的印象係:班次都幾穩定,可靠又可信
AP69意外貨櫃佬判終身監禁才合