hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) YOHO Mall 形點+屯門市廣場消息
開啟左側

YOHO Mall 形點+屯門市廣場消息

jpoon 發表於 2015-7-17 17:58 | 顯示全部樓層

原帖由 AL_71 於 2015-7-16 01:00 發表

Yoho city facebook 已經貼左唔少相
D banner 寫住8月-9月會開店
我講緊yoho mall去grand yoho條天橋,唔係講緊yoho mall喎
http://jpoon9394.blogspot.com/
 樓主| dramax 發表於 2015-7-17 19:31 | 顯示全部樓層
原帖由 jpoon 於 2015-7-17 17:58 發表
我講緊yoho mall去grand yoho條天橋,唔係講緊yoho mall喎
可惜我無影相…
條橋已經差唔多起好
jpoon 發表於 2015-7-18 02:01 | 顯示全部樓層
原帖由 dramax 於 2015-7-17 19:31 發表
可惜我無影相…
條橋已經差唔多起好
起好唔一定會開喎,更何況二期下年先開,條天橋咁長,如果真係開,另一邊要提供走火通道架,暫時睇落二期果邊唔似會有呢樣嘢開放
http://jpoon9394.blogspot.com/
AL_71 發表於 2015-8-8 11:53 | 顯示全部樓層

樓主| dramax 發表於 2015-8-10 07:44 | 顯示全部樓層
原帖由 AL_71 於 2015-8-8 11:53 發表
YOHO Mall 已經confirm 9月1日開業
http://www.mpfinance.com/htm/finance/20150807/news/ea_eaa2.htm

8月10日會有記招宣傳
http://www.etnet.com.hk/www/tc/news/categorized_news_detail.php?category=latest&new ...
上星期五星島有一版專訪,但嗰篇專訪都係寫第三季開…
仲以為會搞到十一月
AL_71 發表於 2015-8-10 11:41 | 顯示全部樓層
原帖由 dramax 於 2015-8-10 07:44 發表
上星期五星島有一版專訪,但嗰篇專訪都係寫第三季開…
仲以為會搞到十一月

其實8月已經係第三季
dogdog002 發表於 2015-8-14 02:33 | 顯示全部樓層

原帖由 AL_71 於 2015-7-15 18:07 發表

一貫新地作風,時裝店佔至少50%,唔少舖都同新城巿廣場一樣
而且可以肯定的係唔會有大書店
聽聞誠品、PageOne想租,但都拒於門外

唔好唔記得利益者係邊個

三聯有間兩間分店,一間係新地元朗廣場,一間旗艦店係市中心

會唔會走去倒米?

係都開番間商務扮下競爭先,其他國家書店?NOWAY
jpoon 發表於 2015-8-16 00:08 | 顯示全部樓層
原帖由 dogdog002 於 2015-8-14 02:33 發表

唔好唔記得利益者係邊個

三聯有間兩間分店,一間係新地元朗廣場,一間旗艦店係市中心

會唔會走去倒米?

係都開番間商務扮下競爭先,其他國家書店?NOWAY ...
聯合出版集團旗下書店唔會互相競爭架
dogdog002 發表於 2015-8-18 02:29 | 顯示全部樓層
原帖由 jpoon 於 2015-8-16 00:08 發表
聯合出版集團旗下書店唔會互相競爭架

百佳同惠康先係競爭

不過而家十個有九個人都唔知佢地係同一個阿爺

呢De叫做肥水不流別人田
 樓主| dramax 發表於 2015-8-18 08:40 | 顯示全部樓層

原帖由 AL_71 於 2015-8-10 11:41 發表

其實8月已經係第三季
你啱
唔知9/1有幾多餐廳開到…?上次去,地下有啲向內園的地舖似係餐飲舖,不過未開始裝修
而且應該會有燥音問題,但設計都算幾靚,靚過荃新天地個偽六本木