hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) [宣傳片]蛻變北朝鮮(2015年)
開啟左側

[宣傳片]蛻變北朝鮮(2015年)

Snoopy@FB8617 發表於 2015-9-5 12:43 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2015-8-30 18:19 發表

講真個句,美國係最冇資格講濫殺無辜 o既國家之一,
當年打伊拉克死左幾多無辜 o既人?

而家中東比 IS 搞成咁,美國佬應該負最大責任。
美國佬當然要負最大責
但叫得美國佬
會真係負責任先算啦

兼且就算美國佬國內有共識可以放核彈都好
中東咁多個國家有排你放
佢地自己都唔願你放核彈落自己到
老美自己又要承擔更高被攻擊既風險
最合符佢自己利益咪就係咩都唔做
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
AVD1 發表於 2015-9-6 13:31 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2015-9-2 12:25 發表

家人睇完之後認為主持人暗寸朝鮮,
無線應該唔會再有機會拍呢啲節目咁話。

因為某原因下暫時只睇到兩集,
老老實實,洪永城講乜都好比北韓人睇到實,佢可以做得 d 乜。
個人認為佢已經算係咁。

要了解百分之百 o既北韓,非北韓人根本係感受唔到。
LJ7006 = MF5119 = AVD1
AVD1 發表於 2015-9-6 13:33 | 顯示全部樓層
原帖由 Snoopy@FB8617 於 2015-9-5 12:43 發表
美國佬當然要負最大責
但叫得美國佬
會真係負責任先算啦

兼且就算美國佬國內有共識可以放核彈都好
中東咁多個國家有排你放
佢地自己都唔願你放核彈落自己到
老美自己又要承擔更高被攻擊既風險
最合符佢自己利益咪就 ...

所以美國根本就係行緊帝國主義,
當年如果佢唔去搞中東,而家中東地區會搞成咁?
美國佬洗年年怕人地中東會搵佢報仇?
cn2661_2d32 發表於 2015-9-7 00:32 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2015-9-6 13:33 發表

中東太平, 軍費會大減, 好多科技/工業公司會執, 好多軍佬收皮番老家耕田.
仲有冇左世界問題去分散視線, 國內問題會無限浮現,
經濟, 種族, 政治問題全部爆煲. 分分鐘散架.

同樣問題同見於共產中國, 北極熊同日本仔.

所有野, 就當係中日美俄國扯下貓尾. 大家唔好玩過界就長做長有
拆樓捉貓隊之珠寶成色鑒定員.
AVD1 發表於 2015-9-7 15:46 | 顯示全部樓層
原帖由 cn2661_2d32 於 2015-9-7 00:32 發表

中東太平, 軍費會大減, 好多科技/工業公司會執, 好多軍佬收皮番老家耕田.
仲有冇左世界問題去分散視線, 國內問題會無限浮現,
經濟, 種族, 政治問題全部爆煲. 分分鐘散架.

同樣問題同見於共產中國, 北極熊同日本 ...

所以我個人其實係極度討厭美國佬,
我一向都話共產黨同美帝主義兩者本質根本就係一樣,
只不過中共係搞自己人,美帝係搞出面 o既人。

作為中國人*,當然認為中共差,因為佢搞到我地自己,
問題係美國佬唔會覺得自己有問題,因為美國佬搞乜野都好都唔會搞返去國內。

俄國根本就大勢已去,普京而家得閒搞下花臣其實對俄國以外影響都係有限,
克里米亞搞出個大頭佛,都只不過係美國佬想去挫下佢銳氣。
馬航 MH17 件事就已經可以見到美國佬根本都耐佢唔何,咁又點?
美國佬都係出下聲而已,只因俄國地位(當然馬拉都唔值得美國佬自己幫佢出頭)根本就大不如前。
試下個架唔係馬航係美國籍航空公司客機又會點?

日本仔更加可以忽視,只因佢只不過係美國走狗而已。
北韓其實都係一樣,只不過而家上位果條友瘋瘋癲癲,分分鐘連中共都搞佢唔掂,

*利申:我一向都認為我係香港人。香港同中國除左都係用中文之外,無論起語言又好、文化又好都有好大分別。
cn2661_2d32 發表於 2015-9-7 22:15 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2015-9-7 15:46 發表

所以我個人其實係極度討厭美國佬,
我一向都話共產黨同美帝主義兩者本質根本就係一樣,
只不過中共係搞自己人,美帝係搞出面 o既人。

作為中國人*,當然認為中共差,因為佢搞到我地自己,
問題係美國佬唔會覺得自己有問題,因為美 ...

正正你para. 1個point, 我更憎中共多過美國
美國佬日本佬賤極, 係洽人地, 自己乜都0岩.
中共賤到極致, 係洽自己人, 對外比人洽除左外交部嘴炮, 有咩野係做得出?
洽自己人民, 殺, 拉, 壓, 打, 乜都齊. 一個自己人民都唔尊重嘅國家, 你點旨意其他國家去尊重你?

另外, 政治上我無奈係中國人, 但我會解讀Chinese係華人.
我只樂意做係華人. 但我真心覺得話我係中國人難聽過粗口.
拆樓捉貓隊之珠寶成色鑒定員.
AVD1 發表於 2015-9-8 06:14 | 顯示全部樓層

原帖由 cn2661_2d32 於 2015-9-7 22:15 發表

正正你para. 1個point, 我更憎中共多過美國
美國佬日本佬賤極, 係洽人地, 自己乜都0岩.
中共賤到極致, 係洽自己人, 對外比人洽除左外交部嘴炮, 有咩野係做得出?
洽自己人民, 殺, 拉, 壓, 打, 乜都齊. 一個自己人民 ...

就係因為我唔係中國人(不是生活在大陸內),所以佢點樣搞自己人其實我係感覺唔到*,
但係美國佬所作所為,包括將佢自己個套強加於人地上先更加令人嘔心。

如果我係生於大陸,我肯定憎死共產黨。

*雖然近年香港比中共食住,但最少而家都仲有言論自由,不過如果當 23 條立法,到時我可能真係會討厭死共產黨。

後話:
雖則話中共點樣搞自己人,但係到而家呢一刻仲有唔少人認為中共係「偉大的黨」,
冇辦法,只因四五十年代個陣中國真係比日本仔打得太慘。
而家見中共改革後強大,而家坐擁咁多飛機大炮又有咁多水,唔多唔少都會有些小覺得而家中華民族開始起世界舞台上復興,當然會盲目支持共產黨。

可惜佢地永遠都唔會知道中共其實有幾多野係做緊假,
就算有班人肯出黎指證都已經比中共滅聲。
238X 發表於 2015-9-9 18:35 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 6/9/2015 13:33 發表

西方嗰啲叫做帝國主義又搞唔哂四不像,
見人搞搞震就縮沙

如果全世界由佢哋完全統治一定更加太平,
反正佢哋唔會有能力、亦無意欲殺哂所有華人,
華人最多就係做李光耀、李嘉誠的料,
叫佢哋自己搞制度就永遠唔會夠英美嚟。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
AVD1 發表於 2015-9-10 10:32 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2015-9-9 18:35 發表

西方嗰啲叫做帝國主義又搞唔哂四不像,
見人搞搞震就縮沙

如果全世界由佢哋完全統治一定更加太平,
反正佢哋唔會有能力、亦無意欲殺哂所有華人,
華人最多就係做李光耀、李嘉誠的料,
叫佢哋自己搞制度就永遠唔會夠英美嚟 ...

冇 o既,你望下而家黑人起美國有咩待遇未心照囉 ……
238X 發表於 2015-9-10 10:48 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 10/9/2015 10:32 發表

冇 o既,你望下而家黑人起美國有咩待遇未心照囉 ……

咁佢哋自己都有好多唔爭氣之處,即使係拉美人都一樣
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知