hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴59A縮短和59S取消消息(19/12起生效)
開啟左側

[服務調整] 九巴59A縮短和59S取消消息(19/12起生效)

RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-13 22:38 | 顯示全部樓層

zheng_nian_1993 發表於 2016-1-13 22:06
唔好迷巴士迷到上腦
我完全見唔到話一條線無錢搵唔符合經濟效益時係唔尊重乘客

用垃圾呢個 term 已經可以話係唔尊重

反青沙撐獅隧
RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-13 22:44 | 顯示全部樓層
呢件事非繁減班我就唔反對,但唔應該縮線 lor
但繁時個執 59X 雞果個功能唔該都要留返 la
假日唔開都可以接受

反青沙撐獅隧
 樓主| FBI2 發表於 2016-1-13 22:56 | 顯示全部樓層
RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-13 22:44
呢件事非繁減班我就唔反對,但唔應該縮線 lor
但繁時個執 59X 雞果個功能唔該都要留返 la
假日唔開都可以接 ...

都話要將屯門出葵涌和屯門出九龍分家,即係葵涌線出唔到美孚,美孚全部要X線.
咁你話59A係咪眼中釘非縮不可?

屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
miklcct 發表於 2016-1-13 23:17 | 顯示全部樓層

FBI2 發表於 2016-1-13 22:56
都話要將屯門出葵涌和屯門出九龍分家,即係葵涌線出唔到美孚,美孚全部要X線.
咁你話59A係咪眼中釘非縮不可 ...

點解係都要用X線出美孚?舊線得罪咗你乜嘢?
進智公交
GK3258 發表於 2016-1-13 23:43 | 顯示全部樓層
miklcct 發表於 2016-1-13 23:17
點解係都要用X線出美孚?舊線得罪咗你乜嘢?

舊線問題就正正係唔係X尾囉,講左咁耐你仲要問?
家陣線又改左你地嘈到鬼殺咁嘈都無人會理你架啦 ,都唔知嘈咩
橫看香港巴膠
miklcct 發表於 2016-1-14 00:08 | 顯示全部樓層
GK3258 發表於 2016-1-13 23:43
舊線問題就正正係唔係X尾囉,講左咁耐你仲要問?
家陣線又改左你地嘈到鬼殺咁嘈都無人會理你架啦 , ...

荃灣人係唔係得罪咗九巴呀?就係因為佢唔係X尾佢先經荃灣出九龍。以前明明荃灣人搭屯門車出市區好好地,而家居然叫人轉車?!唔好忘記自己區嘅33A要兜晒全區,唔似得過路車咁用高速公路以外最直接嘅途徑穿過荃灣至葵涌,快上快落。本身個pool根本就唔細,用過路車做就啱晒。

新界東嗰邊都一樣呀,以前大埔公路,新田圍搭舊線過路車出市區都好好地,你睇下九巴而家將堆線搞成點?大埔公路得返條72叫做似樣,獅隧公路新田圍得返條89見得下人。呢啲地區係未有高速公路之前嘅主幹道,以前大把過路車任搭,而家乜都無得搭,根本就係服務大倒退。
進智公交
RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-14 00:15 | 顯示全部樓層

FBI2 發表於 2016-1-13 22:56
咁你話59A係咪眼中釘非縮不可 ...

點解係都要跟呢個非 X 線唔出得九龍呢個標準?
而家有條法例係唔俾巴士公司留呢 d 舊時代產物咩?

反青沙撐獅隧
zheng_nian_1993 發表於 2016-1-14 01:16 | 顯示全部樓層
RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-14 00:15
點解係都要跟呢個非 X 線唔出得九龍呢個標準?
而家有條法例係唔俾巴士公司留呢 d 舊時代產物咩?

Sorry係巴士公司盤數唔容許舊時代產物保留
你咁鍾意留戀舊線你可以同巴士公司提出自己補貼巴士公司去保留舊線繼續營運架
RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-14 01:33 | 顯示全部樓層
zheng_nian_1993 發表於 2016-1-14 01:16
Sorry係巴士公司盤數唔容許舊時代產物保留
你咁鍾意留戀舊線你可以同巴士公司提出自己補貼巴士公司去保留 ...

巴士公司盤數關我乜事?
況且話盤數唔掂呢 d 野財技黎 ga je , 冇咁易昆到我 ge
仲有,我唔贊成縮線係基於 59A 原本響九龍有執雞作用,唔係因為佢係舊時代產物

反青沙撐獅隧
GK3258 發表於 2016-1-14 01:54 | 顯示全部樓層

RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-14 01:33
巴士公司盤數關我乜事?
況且話盤數唔掂呢 d 野財技黎 ga je , 冇咁易昆到我 ge
仲有,我唔贊成縮線係基於 ...

巴士公司唔顧盤數唔通顧你咩,唔好意思喎,三巴都係上市公司,三巴都係錢字行頭,歡迎你自己開間善堂去嘗試投標攞線黎做既,當年新巴都話自己良心企業啦,依家咪又係咁
咁不滿咪揸車囉,無錢買車就檢討下自己啦
橫看香港巴膠