hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴路線 N969 更改行車路線
開啟左側

[服務調整] 城巴路線 N969 更改行車路線

ew5191 發表於 2015-12-8 12:32 | 顯示全部樓層

新城作風係玩特快之下
N969 改線有一定原因 (客量, 服務範圍)
慢左15-20分鐘對天水圍係唔方便左因為用多左時間
但係都方便左其他區乘客 (洪水橋)
改動會對各區乘客帶來不同影響 實屬正常
exspeed 發表於 2015-12-8 12:33 | 顯示全部樓層
JC8385 發表於 2015-12-7 23:27
係度講哂話咩屯門返天水圍好方便
問題係本身已經有收平差不多一半嘅610S係度啦
何況屯門根本就唔會好似市區咁有咁多客需要返天水圍

屯門返天水圍分段
- N969, $13.1
- 610s, $9.3

請問點樣平一半 ?

十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
exspeed 發表於 2015-12-8 12:40 | 顯示全部樓層
ew5191 發表於 2015-12-8 12:32
新城作風係玩特快之下
N969 改線有一定原因 (客量, 服務範圍)
慢左15-20分鐘對天水圍係唔方便左因為用多左 ...

屯門公路後行元朗公路返天水圍咪算囉

估唔到城巴今次咁爆改行下路
wingho_cwh 發表於 2015-12-8 12:43 | 顯示全部樓層

miklcct 發表於 2015-12-6 21:10
紅VAN呢家嘢,今日開,聽日可以唔開,後日可以開返收$100都得。要搭,都只係見到有車來個目的地啱先會搭 ...

不如建議埋西環通宵巴啦咁。。西環連地鐵都起好左,但仍然係一架通宵車都無
101X指定用車MB9291,帶您劃破長夜GM8036
da54 發表於 2015-12-8 12:46 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2015-12-8 12:15
食埋屏山我覺得無可厚非
食到洪水橋無理由唔食埋既

有人話係天慈班客嘈,所以改行返屏山入朗天路.....

都係果句,如果老九一早開 N960.....
至於你們信不信?反正我信了
exspeed 發表於 2015-12-8 12:49 | 顯示全部樓層
da54 發表於 2015-12-8 12:46

都係果句,如果老九一早開 N960..... ...

如果老城一早肯改 N962....
andrewyl 發表於 2015-12-8 12:50 | 顯示全部樓層

exspeed 發表於 2015-12-8 12:40
屯門公路後行元朗公路返天水圍咪算囉

估唔到城巴今次咁激改行下路

重 點 都 唔 係 呢 度 , 話 晒 洪 水 橋 , 屏 山 都 係 老 九 既 山 頭 .  
老 九 有 N368 大 可 以 由 N368 接 手 改 經 ,
但 而 家 會 肯 放 手 比 老 城 做 .
老 城 呢 D 咁 進 取 既 改 動 , 無 理 由 老 九 唔 攔 下 ,
唔 係 好 諗 得 明 .  

利 申 : 我 住 嘉 湖 , 本 人 唔 係 太 支 持 N969 既 改 動 .

wingho_cwh 發表於 2015-12-8 12:55 | 顯示全部樓層
ahken 發表於 2015-12-7 09:49
就係紅VAN太冇王管先搞到開始神憎鬼厭,好似轉佢地做綠VAN會死咁

其實某部份紅VAN真係爭唔落,例如日間 ...

仲有條西環旺角van 添,去旺角都咬你十四蚊,仲貴過地鐵市區線最高收費 (前提係西環去旺角最平$9.3,地鐵都收唔到最高價,仲收緊$11.6)
不過北流水就。。算啦,係forever 21 門口果d 「新路快車」cheap 精啫。。快又唔夠快,要停埋西營盤同入大道西,夠膽死咬十二蚊,仲貴過過海 (好心啦。。你話上左車五分鐘返到西環尾都話畀你賺啫。。如果唔係自組五人的士唔好。。) 地鐵通左之後都死清光啦。。(表示好耐無見過大丸van lol)
P.s. 想問下有無人識可以點樣一個post「引用」幾個post 呀? 以前有discuz 代碼小弟都仲識逐個想回覆既comment 按「引用」 copy埋代碼落一個comment 裏面,而家真心唔識
101X指定用車MB9291,帶您劃破長夜GM8036
PF2802 發表於 2015-12-8 12:57 | 顯示全部樓層
da54 發表於 2015-12-8 12:46

都係果句,如果老九一早開 N960..... ...

老九一早咁積極 黃公司就唔會踩完又踩

不過當年N968 而家N368都係慘淡
見到都怕怕 仲點會搞咁多野
TR5774
 樓主| AP149 發表於 2015-12-8 13:38 | 顯示全部樓層

Sita1004-1017 發表於 2015-12-8 08:41
N962頭2班車都係962X order

不過962B同969尾車係做到出摩頓私收
低級趣味扮高級:369