hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 傳聞今年開始各區將沒有RDP
開啟左側

[路線計劃/RPP] 傳聞今年開始各區將沒有RDP

RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-30 01:48 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-1-30 01:39
你深水埔需求咁低,佔得一成多D客量學人講有得揀?你咩新鮮蘿蔔皮咁巴之閉呢?
除非你做到深水埔客量 ...

其實響你心目中深水埗客咪低賤 d ga
反青沙撐獅隧
siusiupeople 發表於 2016-1-30 02:14 | 顯示全部樓層
ahken 發表於 2016-1-29 21:58
極同意,我一向強調重組完要補償,並非唔俾飯人食呢D零智力理據(唔該唔好對號入座,多謝合作)
...

九巴70取消左都好似無補償喎,大窩西埔公無左直車出油麻地佐敦喎,
少年你反對左未啊?
簽名被屏蔽
siusiupeople 發表於 2016-1-30 02:17 | 顯示全部樓層
s3n354 發表於 2016-1-30 01:35
真係唔明30X同230X點解唔可能同時共存
你仲用緊幾年前"餅係得一個,想食就要人地讓俾你"既思維
今時今日 ...

好簡單,資源囉,68X咁多車先拆到2條出來,
你30X深水埔客佔咁低比重,點拆比你?拿深水埔你做到四成半客量同旺角相若的拆比你又點話?
問題係無,無咁大個頭唔好戴咁大頂帽啦。

咁屯轉,青沙轉車站係咩來?
簽名被屏蔽
siusiupeople 發表於 2016-1-30 02:26 | 顯示全部樓層

RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-30 01:48
其實響你心目中深水埗客咪低賤 d ga

深水埗客先唔低賤,可以聲大夾惡攪到人地四成半客旺角無得快,
咁你話邊個低賤D啦。

深水埔咁方便去荃灣搭巴士又得搭鐵又得,坐30X或者234X仲快過你係旺角上添。

簽名被屏蔽
RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-30 02:29 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-1-30 02:26
咁你話邊個低賤D啦。

你又知班旺角客個心係咁 mind 條線要經深水埗?
唔通你有讀心術
反青沙撐獅隧
peterkwan 發表於 2016-1-30 10:01 | 顯示全部樓層
s3n354 發表於 2016-1-30 01:18
旨意老九30x上公路不如等930x全日再中環轉船去尖沙咀算

起碼人地開條特快,都唔會夾硬Cut930再叫人33A轉90 ...

依家 930X 客量咁差 (仲差過 930A), 出港島又唔係快 (愉景新城來說, 比 934A 還慢), 想930X 全日? 發夢無咁早.
仲有, 荃灣邊頭出長沙灣無左 59A 要三程車?
AVD1 發表於 2016-1-30 17:31 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-1-30 01:00
攪清楚,過唔到只係有班人攪攪震想將議會變成土皇帝咁無王管,
唔代表條數有問題啊。

你先應該要搞清楚,
RDP 一味轉轉轉明顯地係唔合乎個別地區利益,
荔景本來條 46 好地地可以直出南九龍,佢竟然可以建議 cut 到去美孚,
比人否決有何問題?反而九巴就應該好好諗下究竟 46 應該點樣搞先可以既做到荔景區乘客時又可以幫 46 增客。

老老實實,呢個根本就唔係區議員負責 o既問題,係九巴自己做 planning 個班人 o既問題,
做得唔好自然比人 ban,何解可以反咬區議會係土皇帝?你估你九巴真係超然?
LJ7006 = MF5119 = AVD1
AVD1 發表於 2016-1-30 17:35 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-1-30 01:10
唔可行走去提,呢D叫晒時間,做秀。
田二少同趙恩來爭取的就係不切實際,咩三十同二三零X分拆同埋 ...

多如,咁即係全香港所有立法會議員同區議會議員所爭取 o既都係叫「扮野做 show」,
原來以前香港議員爭取 o既派 $ 6000、最低工資、九年免費教育 …… 呢 d 都係扮野爭取返黎,係不切實際,
丫,又唔知點解到最後真係實行到?唔通係港共政府皇恩浩蕩,而家我地呢班賤民見到呢 d 不切實際 o既建議真係實現要攬住港共政府,見到領導人要喊呀?

真係莫名其妙,呢個 logic 真係仲衰過老毛。
AVD1 發表於 2016-1-30 17:37 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-1-30 01:39
你深水埔需求咁低,佔得一成多D客量學人講有得揀?你咩新鮮蘿蔔皮咁巴之閉呢?
除非你做到深水埔客量 ...

講黎講去你未就係迫人去坐港鐵囉。講左咁多版你未又係 draw 左呢個 conclusion。
乜野轉乘轉乜行路都係假,呢個就係你所謂 o既「扮野」啦。
AVD1 發表於 2016-1-30 17:40 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-1-30 02:26
咁你話邊個低賤D啦。

倒轉,家陣去旺角,油麻地又唔可以坐港鐵?
(唔好同我再 loop 乜野 14%、45%;我而家係問你點解唔可以保留現狀,究竟係經深水埔有問題定係你個人本身有問題?而家好明顯就係後者了吧,講左 n 版講黎講去就係得兩位人兄,包括你大哥在內,堅持要將深水埔人趕走。人地 45% 到頭黎未又係繼續坐 30X)……