hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 看完火舞黃沙幾集, 都唔知佢講乜 ?!...... ...
開啟左側

看完火舞黃沙幾集, 都唔知佢講乜 ?!......

NWCB 發表於 2006-5-20 16:59 | 顯示全部樓層

近年tvb懂拍劇既高手相繼離開,
敵台的自拍劇較有水準,
各位不妨考慮轉台,會有驚喜.
我近年已投非慣性收視台的懷抱.

Ketsu 發表於 2006-5-20 18:32 | 顯示全部樓層
原帖由 NWCB 於 2006-5-20 16:59 發表
敵台的自拍劇較有水準,

其實近期既《女人唔易做》同《潮爆大狀》
都叫做好番d 架喇
(前者直頭出色添啦!)

不過硬係覺得
(個人覺得架咋)
呢個台始終都係有點對人不對事
呢排十二點幾睇《追魂交易》
個人覺得其實套劇根本唔差
(我發覺原來退左娛樂圈既林敏莉
如果佢仲可以浸淫多一點演技
我覺得佢幾有前途)
可觀性一定高過而家既《飛短留長父子兵》
甚至之前既《隨時候命》同《情迷黑森林》
更值得響黃金時間都播

只可惜聽聞就係話王喜唔聽話
結果...
(佢套《鄭板橋》都唔知左去邊喇)
更明顯既係
當初如果唔係黎姿個勢正盛
我諗呢套《水滸無間道》
同會同《追》同《鄭》劇同一命運

如果呢個台仲係以咁既態度
黎起用人才同挑選播放既劇集
我諗盞會流失大量觀眾
到時佢真係齋播外購劇好過喇
等你仲慣性收視
而家d 觀眾就算唔睇電視
都仲有大把娛樂
(你睇下早排播既《隨時候命》
佢收視仆直
但都冇乜點對隔離細台既收視有乜幫助
就知d 觀眾唔睇電視
都唔會死既o者!)
Abusing dead rule -> Denial of reality
 樓主| MR.BUS 發表於 2006-5-22 00:14 | 顯示全部樓層
DC3938 發表於 2006-5-22 06:53 | 顯示全部樓層

原帖由 NWCB 於 2006-5-20 16:59 發表
敵台的自拍劇較有水準,

如果亞視情陷夜西環係八點幾做,一早轉左,
最衰王喜同關禮傑果套深夜至做,唔係都睇
Wright---AVW16 發表於 2006-5-22 13:15 | 顯示全部樓層
我阿媽同朋友都不約而同唔睇
fai 發表於 2006-5-22 22:07 | 顯示全部樓層
最慘o既就係個電視俾佢攪到成晚都 "黃噉噉"
恐怕部機都會頂佢唔順......

用呢個咁有趣既理由批評電視節目我都係第一次聽。
n281 發表於 2006-5-23 18:45 | 顯示全部樓層

現時 9:30 時段
不論場景、故事及各欣賞角度
「香港奇案」遠比「火舞黃沙」好睇

好懷疑現時tvb劇集的攝影及編導水準

(我以前不會錄低劇集翻睇,近來會錄低部份劇集,atv劇集較多)
265B 發表於 2006-5-23 19:54 | 顯示全部樓層
原帖由 n281 於 2006-5-23 18:45 發表

可惜,「香港奇案」已經去到終局,
唔知邊套會接「香港奇案」,
如果係情陷夜中環就好

dydx 發表於 2006-5-23 23:06 | 顯示全部樓層
原帖由 265B 於 2006-5-23 19:54 發表

可惜,「香港奇案」已經去到終局,
唔知邊套會接「香港奇案」,
如果係情陷夜中環就好

你估中左,真係情陷夜中環II
下星期一(29號)開始播
Ketsu 發表於 2006-5-24 22:02 | 顯示全部樓層

原帖由 n281 於 2006-5-23 18:45 發表

好懷疑現時tvb劇集的攝影及編導水準

(我以前不會錄低劇集翻睇,近來會錄低部份劇集,atv劇集較多)

家陣我都對《火舞黃沙》越黎越冇興趣
真係寧願返房上網好過...
Abusing dead rule -> Denial of reality