hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 撬人長腳/一腳踏兩船 = 衰人 ??
開啟左側

撬人長腳/一腳踏兩船 = 衰人 ??

kokchun 發表於 2005-1-23 14:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

最近同女班長個Friend玩得好埋,
而且因為我地兩個都係住同一條邨,
理所當然地一齊返學放學。
亦好自然地日久生情,開始拍拖。

但係個女仔有男朋友,我都有女班長,
而且仲未分手既。
(即係一腳踏兩船..)
所以我同個女仔講話分手,
(都無拍過拖...)
佢就好傷心,不過好快就無野。

之後同個男仔Friend講呢件事,
個Friend聽完之後,就即刻話我撬人長腳、
係一等一既衰人!
而且仲爆左佢鐘意女班長個Friend既秘密。

問題係:究竟撬人長腳/一腳踏兩船 是否等如 衰人 ??
Timothy 2B
CardCaptor 發表於 2005-1-23 19:29 | 顯示全部樓層
少少吧~~
(衰甚麼?容許自己亂來吧!)

不過你都算好
肯叫停
如果你繼續不搞清楚事情的話
你就會是100%的壞旦了...
不定期舉辦各類代購活動, 詳情PM.
北角---九龍城 發表於 2005-1-23 22:42 | 顯示全部樓層
同個女仔住附近就理所當然地返學放學仲係埋一齊???
這是什麼道理?????根本係藉口..:mad:
係好衰不過你肯在此醒覺已經算好架啦..咪當一次經驗唔好再黎就得...
好過d人係度享受呢d"兩船"關係:mad:

[ Last edited by 北角---九龍城 on 2005-1-24 at 19:26 ]
307 發表於 2005-1-23 23:21 | 顯示全部樓層

如果你兩個係真心的,
而又有同對方講清楚的,
咁基本上都算係合格。

不過,你之前知唔知道佢有男朋友的?
如果唔知的,
都算係情有可原,
但係知的話,
就真係勸你小心一點好。
只罵不建議=不負責任
Ketsu 發表於 2005-1-23 23:37 | 顯示全部樓層
錯唔緊要
最緊要係知道同改錯

一腳踏兩船同撬人牆腳
確係唔要得既行為黎既
Abusing dead rule -> Denial of reality
KV3410 發表於 2005-1-23 23:45 | 顯示全部樓層
撬人長腳100%係衰人。
自己有男/女朋友都撬人長腳就罪加一等。
ksmbh 發表於 2005-1-24 12:45 | 顯示全部樓層

[ref=112770]kokchun[/ref]  在 2005-1-23 02:19 PM 發表:

最近同女班長個Friend玩得好埋,
而且因為我地兩個都係住同一條邨,
理所當然地一齊返學放學。
亦好自然地日久生情,開始拍拖。

但係個女仔有男朋友,我都有女班長,
而且仲未分手既。
(即 ...

你自己都有D矛盾,
前面話開始拍拖,
後面又話都冇拍過拖?!

但係而家件事都當過左,
到底衰唔衰又有MUD所謂呢,
不過你小心D比女班長知就真,
尤其如果個個女仔其實'淋'你既話...

[ Last edited by ksmbh on 2005-1-24 at 12:47 ]
PCCW138 發表於 2005-1-24 16:35 | 顯示全部樓層
小心一拍兩散呀,仲有撬人牆腳係好賤格的

[ Last edited by PCCW138 on 2005-1-24 at 17:35 ]
2ac 發表於 2005-1-24 16:53 | 顯示全部樓層
棒打鴛鴦, 已經不對
自己上位, 更罪加一等
此乃撬腳也 (拆掉牆腳看隔壁之意)
這些人實在不要得
難保他朝君體也相同
始終都係 978  第 1 - 50 集
KV3410 發表於 2005-1-24 20:13 | 顯示全部樓層

[ref=113693]2ac[/ref]  在 2005-1-24 04:53 PM 發表:

棒打鴛鴦, 已經不對
自己上位, 更罪加一等
此乃撬腳也 (拆掉牆腳看隔壁之意)
這些人實在不要得
難保他朝君體也相同

同意
我好相信報應呢樣野
所以我唔會棒打乜乜(果兩個字唔繞打)。