hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 航空(C2) 工聯會民航工會提出可代客可檢 與IATA相違 ...
開啟左側

工聯會民航工會提出可代客可檢 與IATA相違

AVW21 發表於 2016-4-17 17:28 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20160417/54996613

保皇為護主各出奇言,可惜國際規例不容。
可能有班人覺得自己永遠唔會坐飛機,所以覺得危害旅客都無所謂。
AVD1 發表於 2016-4-18 07:54 | 顯示全部樓層
冇辦法,鬼叫佢老闆係梁振英,
而家黎到呢個地步,打個比喻梁振英個女如果無啦啦殺左人,成班土共都可以講到係合理殺人。

九月係時候要趕班廢物出局,
至在而家班港豬仲識唔識醒。
LJ7006 = MF5119 = AVD1
JX9097 發表於 2016-4-18 20:42 | 顯示全部樓層
一日有老人院存在
一日都趕走唔到班保皇黨...
AVD1 發表於 2016-4-19 13:52 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2016-4-18 20:42
一日有老人院存在
一日都趕走唔到班保皇黨...

根本就係班老野亂黎,
講真,如果係唔識投票或者根本唔知投票係乜未唔好投囉
E21A 發表於 2016-4-19 19:48 | 顯示全部樓層
AVD1 發表於 2016-4-19 13:52
根本就係班老野亂黎,
講真,如果係唔識投票或者根本唔知投票係乜未唔好投囉   ...

就算上一代走曬,大家都唔洗為建制票源擔心,仲有日日為香港繁榮安定發展默默耕耘付出既新移民呀
AVD1 發表於 2016-4-20 13:37 | 顯示全部樓層
E21A 發表於 2016-4-19 19:48
就算上一代走曬,大家都唔洗為建制票源擔心,仲有日日為香港繁榮安定發展默默耕耘付出既新移民呀 ...

我反而認為新移民投票個意欲唔算話十分大,
來來去去都係班無知老野加班為左些小利益先會仆埋去 o既司奶先會盲目投票。

反而新移民最著重都係福利而已。

今日見報紙見到黃議員起法院片我地位梁特首(應該係梁證人先岩)真係心都涼,
香港人真係折墜,要的佢入去法院先可以另到佢同普通人一樣,
一出返黎,呢條友(加埋佢老婆同佢三個細路)又以為自己有特權起度搞三搞四。

都係個句,佢一開始認衰咩事都冇,
死撐難撐到最後只會死路一條。
E21A 發表於 2016-4-20 19:44 | 顯示全部樓層

AVD1 發表於 2016-4-20 13:37
我反而認為新移民投票個意欲唔算話十分大,
來來去去都係班無知老野加班為左些小利益先會仆埋去 o既司奶 ...

陶傑講過,梁特性格係好勇鬥狠心胸狹窄。所以若非死到臨頭,佢係絕對唔會認錯道歉的

至於所謂既大事化小,係佢眼中而家既爭議程度根本就係一件小事(老實講,若果無旺角衝突,呢啲事根本阻止唔到佢連任)
反而最煩既就係個班建制派,呢4年不停要幫佢救火
不過佢好明顯已經唔care
RobynnNKendyFan 發表於 2016-4-20 19:47 | 顯示全部樓層
其實保皇黨班奴才有冇讀過書?
反青沙撐獅隧
AVD1 發表於 2016-4-21 14:01 | 顯示全部樓層
E21A 發表於 2016-4-20 19:44
陶傑講過,梁特性格係好勇鬥狠心胸狹窄。所以若非死到臨頭,佢係絕對唔會認錯道歉的

至於所謂 ...

係唔係死到臨頭未睇下今年選舉選成點。

好老實講,今次連部份左派都睇唔過眼,
起堆愛車頭不知所謂盲撐梁振英。

堆愛字頭如果真係咁愛梁振英就應該出少句聲當幫忙,
而家只係越幫越忙,不過我作為反對派支持者,我當然好開心繼續食花生睇下梁振英仲可以點樣兜。

樓主| AVW21 發表於 2016-4-22 20:26 | 顯示全部樓層

RobynnNKendyFan 發表於 2016-4-20 19:47
其實保皇黨班奴才有冇讀過書?

呢個唔關讀唔讀書事,係有無常識嘅問題
尤其是佢地係一班坐開飛機嘅人