hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) [趣味調查] 用得最多既表情符號
開啟左側

[趣味調查] 用得最多既表情符號

Ketsu 發表於 2006-5-17 10:51 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

其實響italk討論
好多時都會用下表情符號
咁請問大家用得最多既表情符號係邊個呢?
同埋大家點解會用咁多呢個表情呢?

我自己就首推呢個...
我成日都用呢個表情
係因為近期自己經歷同外面發生既好多事
都令自己感到不同程度既無奈
無時無刻都唉聲嘆氣...
(有時會搭多個響前面
用黎加強語氣
不過偶然呢個都會獨立用下)

呢個都成日用既
通常都係用黎嘲諷一d 事
但始終唔夠

近期因為有好多野都睇唔過眼
所以我用多左呢個

唔知各位又點呢?

Abusing dead rule -> Denial of reality
jorg 發表於 2006-5-17 11:48 | 顯示全部樓層
小弟近來最多用既符號係呢兩個:
因為近排有好多巴士路線轉全冷
仲有好多熱狗退役
搞到好難搭到好車
警HKP察
volvo58x 發表於 2006-5-17 12:47 | 顯示全部樓層
係咩?我用開呢隻覺得可以表達好多時既心情..右可以偷笑下人地..呢個都唔錯..不過係明笑....無奈呢個都幾好用..最少用都係..好少人地..
Love is all we need!!!
chan6723 發表於 2006-5-17 13:26 | 顯示全部樓層

我就…都比較多用呢個,滴汗 logo…我同我一個 friend 見到D
驚訝既野都會話「我滴緊汗」…:L

另外,都成日用。
教導子女遠離益童
dennislokawai 發表於 2006-5-17 13:33 | 顯示全部樓層
好成日用,見到一d睇唔過眼既人/事,覺得無奈,就會用
都好多時用,兩者互通,視乎果時想用邊個就邊個
多數用於正經既情況,例如問人地野時,因為文字表達唔到我既禮貌,所以加上呢個符號加強禮貌
youtube.com/c/dennislokawai
daiteioh 發表於 2006-5-17 18:49 | 顯示全部樓層
小弟常用這個表情
近期有些事情令小弟覺得真是一額汗
:P...................
nwfb1601 發表於 2006-5-17 19:36 | 顯示全部樓層

,開心0個陣成日用。
,解釋完 D 0野之後成日用。
,最常用,驚講錯0野。 =P
,O 嘴標誌。
,最常跟「無0野講」用。
,第二常用,對某樣0野唔滿意0個陣就會用佢。
,同 一樣。
,有0野問0個陣必用。
,天氣熱同埋好無奈0個陣就會用。
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
171606930 發表於 2006-5-17 21:00 | 顯示全部樓層
我用得最多,亦係最鐘意呢個:,其次係呢個:
因為可以襯番當時0既心情。

至於晌B3板貼完相後,通常會用呢個作結,用以多謝
睇我D相0既板友。
Let's begin !
chrisappear 發表於 2006-5-17 22:28 | 顯示全部樓層
平日在板內,我最常用...兩者均出於對人對事的無奈,費解;後者更略帶宣洩意味.
我對升級前的板面表情符號有好感,偶然會用以下幾個.
2ac 發表於 2006-5-18 02:06 | 顯示全部樓層

我最常用係面紅樣子
無論在「我的102」故事裡, 或者係普通回文都用得多

其次掩咀笑樣都常用, 因為覺得好得意, 同埋褒貶均通

始終都係 978  第 1 - 50 集