hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2016-17 屯門區巴士路線發展計劃 - 結果
開啟左側

[路線計劃/RPP] 2016-17 屯門區巴士路線發展計劃 - 結果

marktang 發表於 2016-7-1 13:27 | 顯示全部樓層

neoplan720p 發表於 2016-6-30 23:52
問題係返入屯門方向,66M同66X無可能做到聯合班次,會好易變左0-20分鐘嘅聯合班次。

返屯門仲可以有 258D 960揀, 需要聯合班次嗎?

我回來了!
GD1570 發表於 2016-7-1 13:35 | 顯示全部樓層
ccicoltd 發表於 2016-7-1 13:00
黃金海岸酒店 shuttle 只到青衣,但住宅有邨巴往機場 (國泰城和客運大樓)。

...

仲有SHUTTLE到尖沙咀中港城。
你有你可愛,我有我好笑。
jocosben 發表於 2016-7-1 13:49 | 顯示全部樓層
JC8385 發表於 2016-7-1 01:13
其實都唔係少少,講緊成倍啦

只要唔影響E33/P加強服務,其實冇乜嘢

有追
我已經聽哂區議會討論RPP既錄音, 當講到A33全日, 甚少人討論A33本身, 更多係群情洶湧追E33P數
kmb63x 發表於 2016-7-1 13:51 | 顯示全部樓層

marktang 發表於 2016-7-1 13:27
返屯門仲可以有 258D 960揀, 需要聯合班次嗎?

同意
山景唔計961.. 有66m/x, 57m, 258d特快來往轉車站
大興少條57m但多條頻密既960

唔好理班麻煩區議員肯唔肯,66m入一入山景都唔得?
61m入三聖,68a入洪福,69m入天瑞.. 山景大興啲區議員真係...
樂仔〞 發表於 2016-7-1 14:49 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-7-1 12:50
66M 同66X 收費已經唔同, 點解唔係簡簡單單加66M 班快快手手送佢地去轉車站?
今時今日仲講聯合班次? 唔好 ...

除咗轉車去深井同葵涌外,有幾多客係上 66X 會蝕?
而且轉得車嘅,好多都唔係去以上兩個地區,大部份都係去東九、沙田、港島
塞車聯合班次無用啫,屯公又唔係一日 24 小時都塞,繁時車密就會無用啫,非繁少塞車,都唔可以做聯合班次?咩理論嚟
而且我係主張荃灣 / 九龍方向做聯合班次
鬼唔知往屯門做唔到咩,我咪講咗有 258D 係中間,加上上面都有人話有 960,所以唔聯合都問題不大啦根本
你根本就無野搵野嚟嘈
樂仔〞 發表於 2016-7-1 14:53 | 顯示全部樓層
kmb63x 發表於 2016-7-1 13:51
同意
山景唔計961.. 有66m/x, 57m, 258d特快來往轉車站
大興少條57m但多條頻密既960

66M 入山景,浪費時間起碼接近 5 分鐘
石排頭路盞燈實在太惡等 ... 朝早嘅 258S 好多時比呢盞燈搞到遲 3 - 5 分鐘先到良景邨
樂仔〞 發表於 2016-7-1 14:54 | 顯示全部樓層

jocosben 發表於 2016-7-1 13:49
有追
我已經聽哂區議會討論RPP既錄音, 當講到A33全日, 甚少人討論A33本身, 更多係群情洶湧追E33P數
...

算吧啦,E33P 夜晚客量而家都唔係好,太多客係見車上車,我唔認為龍運會繼續落下一階段囉
平田 發表於 2016-7-1 15:46 | 顯示全部樓層
A33全唔全日,大家當然莫不關心,預咗載空氣,到時一個小時一班載空氣後,特快班次就唔駛開!

E33P下繁班次開個啲時間比較差,反而再夜啲開05分同35分個啲客量好少少,能夠坐滿窗口位!
GD1570 發表於 2016-7-1 16:56 | 顯示全部樓層
其實如果唔係運輸署建議/接納建議用A線接駁港珠澳大橋香港口岸嘅話,
我相信龍運未必仲會咁踴躍開A線/轉A線做全日。

你有你可愛,我有我好笑。
ccchhhuuunnn 發表於 2016-7-2 00:41 | 顯示全部樓層

JC8385 發表於 2016-7-1 01:52
資源得咁多大家都知但係人永遠都係現實嘅

問題就係你連少少甜頭都俾唔到人

完全同意57M可以包裝得好啲
淨係「57M取消」呢幾隻字,區議員已經ban硬
後面唔洗睇