hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2005-2006年度九龍城區路線發展計劃
開啟左側

2005-2006年度九龍城區路線發展計劃

OtisLeung 發表於 2005-1-28 21:38 | 顯示全部樓層

咁好死俾咁多條線加班, 咁有無得加番D quota呀?

另外, 油塘村多座新樓陸續有人住,
14被cut車多次, 仲係唔加番車, 比起15, 16等路線, 服務明顯不足
早上好多時過左兩三個站即爆棚,
又等得耐.........
FIAM巨型貨機51MU0898 / U0988
KZ5600 發表於 2005-1-28 21:52 | 顯示全部樓層
[ref=117267]ming03[/ref]  在 2005-1-28 01:18 PM 發表:

都就取消啦...
所以無得加冷

取消?
馬頭圍暴動都得啦。
區議員即刻出黎吠你都得啦。
唔好忘記馬頭圍區o既區議員
係九龍城區議會交通及運輸委員會主席喎。
DK5416 發表於 2005-1-28 22:40 | 顯示全部樓層
[ref=117292]3AD60[/ref]  在 2005-1-28 13:49 發表:

但我覺得九巴5A路線邊有可能咁快取消,
而且我係尖沙咀碼頭亦都見到唔少人
搭5A路線去九龍城(盛德街)而唔搭5路線,
同埋5A路線多人搭都係貪佢快兼且收費平,
若果5A路線要取消的話我相信馬頭圍村
及樂民 ...

請得無錯!
我本身都係樂民村居民,我認識既唔少街坊見到5、5A一齊黎都會上5A,因為5A最大賣點太吸引,所以如果取消肯定大把人嘈!
ming03 發表於 2005-1-29 23:47 | 顯示全部樓層

[ref=117582]jv2004[/ref]  在 2005-1-28 08:36 PM 發表:

咁幾時會取消? 沙中線通車後?
仲有消息來源呢?

04同05年份RDP都無寫到「5A取消」喎~ #:-[ :mad:
(係喎, 城記條5A真係取消左... #)

[ Last edited by jv2004 on 2005-1-29 at 10:13 ]

尖碼搬站之後,你認為 5A 仲有得做?
04, 05 年份RDP當然無寫到「5A取消」啦,
因為 06 年先取消嘛

[ Last edited by ming03 on 2005-1-29 at 23:51 ]
ming03 發表於 2005-1-29 23:53 | 顯示全部樓層
[ref=117292]3AD60[/ref]  在 2005-1-28 01:49 PM 發表:

但我覺得九巴5A路線邊有可能咁快取消,
而且我係尖沙咀碼頭亦都見到唔少人
搭5A路線去九龍城(盛德街)而唔搭5路線,
同埋5A路線多人搭都係貪佢快兼且收費平,
若果5A路線要取消的話我相信馬頭圍村
及樂民 ...

咁就要睇下尖碼搬站之後 5A o既客量喇
當然,要搬站之後先取消啦
 樓主| FBI2 發表於 2005-1-30 00:42 | 顯示全部樓層
[ref=118718]ming03[/ref]  在 2005-1-29 11:53 PM 發表:

咁就要睇下尖碼搬站之後 5A o既客量喇
當然,要搬站之後先取消啦

據建議,5A會改為循環線.

PS:5A點摺?夜晚天星等5A的客仲長過5.

DL
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
ming03 發表於 2005-1-30 11:16 | 顯示全部樓層

[ref=118775]FBI2[/ref]  在 2005-1-30 12:42 AM 發表:

據建議,5A會改為循環線.

PS:5A點摺?夜晚天星等5A的客仲長過5.

DL

尖碼搬o左之後就唔知會唔會有以上情況出現喇
客多唔代表唔會取消
 樓主| FBI2 發表於 2005-1-30 12:21 | 顯示全部樓層
[ref=118981]ming03[/ref]  在 2005-1-30 11:16 AM 發表:

尖碼搬o左之後就唔知會唔會有以上情況出現喇
客多唔代表唔會取消

據最新的建議,5A不會取消.

DL
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
jv2004 發表於 2005-1-30 13:19 | 顯示全部樓層
[ref=119029]FBI2[/ref]  在 30-1-2005 12:21 發表:
據最新的建議,5A不會取消.

DL

請問份建議係乜野文件?

ps: 板主可唔可以將呢篇文放入精華區?

[ Last edited by jv2004 on 2005-1-30 at 13:22 ]
麥當奴道 - 南昌站  12A
307 發表於 2005-1-30 13:24 | 顯示全部樓層

5A取消?
好多人都鐘意佢又平又快,
取消對九巴亦無咩好處呀~
只罵不建議=不負責任