1320 發表於 2023-7-15 10:45

tina 發表於 2023-7-14 21:15
九巴親屯門係真嘅

但佢係置樂個度爛到冇得再爛

當252班次越來越似樣時, 置樂~黃金就變左condom了, 特別係置樂
最慘係962X 早上無車, 962C 唔停 屯轉, 西隧口站, 50/55又搞唔起.......

tina 發表於 2023-7-15 10:50

當252班次越來越似樣時, 置樂~黃金就變左condom了, 特別係置樂
最慘係962X 早上無車, 962C 唔停 屯轉, 西 ...

50/55 發大作用有限

回程都得嘅
去程收過海價就算啦,兼且50個班次都n唔係太靚

1320 發表於 2023-7-15 10:59

tina 發表於 2023-7-15 10:50
50/55 發大作用有限

回程都得嘅

50/55 <> 952/962系 有心搞回水應該唔難做,青公都大把回水機比 52x/61m 做流水客
不過 50/55 既班次/服務時段就真係難搞

fly831 發表於 2023-7-15 11:21

andy92 發表於 2023-7-15 09:45
縮去三聖慳得頂多兩三部
開 30 分直出不如慢碌 61M 算啦

NR73城記最黃金年代非繁都係15, 置樂加埋三聖邊做到15-20分鐘咁密?

fly831 發表於 2023-7-15 11:25

最慘係962X 早上無車, 962C 唔停 屯轉, 西 ...
962系個別幾條係特快
但置樂客要搭九巴都慣晒行去華都/屯官, 甚至安友
講緊最遠嗰座行去上述幾個站只係十分鐘以內
幾廿年黎都係咁

1320 發表於 2023-7-15 12:22

fly831 發表於 2023-7-15 11:25
962系個別幾條係特快
但置樂客要搭九巴都慣晒行去華都/屯官, 甚至安友
講緊最遠嗰座行去上述幾個站只係十 ...
一早一晚行係可以既, 但有太陽既9-5時段真係幾地獄下, 特別係近三聖個邊
有月票時, 真係反方向坐52X/61M 去華都上車出市區最好

sunhoo 發表於 2023-7-15 13:09

andy92 發表於 2023-7-15 09:45
縮去三聖慳得頂多兩三部
開 30 分直出不如慢碌 61M 算啦

兩邊縮就咁睇唔錯。青公有顯發邨新客,同埋置樂直出後仲可以吸到置樂過海嘅轉搭九巴,好有前景。

shakugan2005 發表於 2023-7-15 15:52

sunhoo 發表於 2023-7-15 13:09
兩邊縮就咁睇唔錯。青公有顯發邨新客,同埋置樂直出後仲可以吸到置樂過海嘅轉搭九巴,好有前景。 ...

只係城巴會置樂直出,九巴唔會置樂直出,剩係52x或61m好似67a咁既反向轉乘都比唔到

he_01 發表於 2023-7-15 15:58

不過10年後掃管笏會有11號幹線轉車站 到時252應該需求會下降返

kay 發表於 2023-7-15 16:13

如果61M屯門定位係車人去屯轉
咁有252 61M自己的確尷尬
過左掃管笏多條線幫拖
唔做轉車客61M都已經比人嫌慢
仲可以點搞
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 九巴61M減班