ahken 發表於 2023-7-19 00:48

CR400AF-1006 發表於 2023-7-18 23:06
真心越改越慢,依家976進一步放棄西隧口轉乘客...基本上都係推客上960X同968X,986/989就..emmm都係慢 ...

九巴醒嘅開密多少少968x應該可以食返少少976客

brianso198 發表於 2023-7-19 00:51

CR400AF-1006 發表於 2023-7-18 23:06
真心越改越慢,依家976進一步放棄西隧口轉乘客...基本上都係推客上960X同968X,986/989就..emmm都係慢 ...

當年西隧直達東區,成個新界西行完倒埋廿個都無,要靠西隧執人

asv98.kw131 發表於 2023-7-19 00:54

N948 發表於 2023-7-18 15:35
唔夠長,
(回程的) 976A 不如皇巴站後上公路,入埋皇后山啦😉

唔差在入埋香園圍再行龍山去埋大埔、白石角、沙田,然後再行獅子山去黃大仙同啟德
#一條976行晒全香港

2076 發表於 2023-7-19 06:00

kay 發表於 2023-7-18 14:38
咁改應該幫到18X
朝早見976早過18X到港澳
條18X隊清左一半搞到18X無金執

976 分段同 18X 同價的,其實就對公司收入冇影響。

不過加停中環之後,班上環執雞客又可以專心等返 18X 了。

lsc04d11 發表於 2023-7-19 06:54

唔入中環 976點完成呢度某啲人嘅全日新田過海線夢想呢?

S3BL448-CTB2289 發表於 2023-7-19 09:33

本身976要停港澳碼頭都慢過其他一截架啦 西隧首選都唔會揀佢
城巴落北角反而覺得分別不大

CR400AF-1006 發表於 2023-7-19 09:50

S3BL448-CTB2289 發表於 2023-7-19 09:33
本身976要停港澳碼頭都慢過其他一截架啦 西隧首選都唔會揀佢
城巴落北角反而覺得分別不大

其實西隧上車如果有位坐反而無所謂,坐多5分鐘都好,點都好過960/8X長期頂閘。但係去程仲要去到灣仔先入返灣繞就真係慢太多。同埋988幾時加返轉乘比原本城巴堆綫?依家988早上大把位但因為收費問題清唔到全部人,除非真係好趕時間先會課金

bennyho1004 發表於 2023-7-19 10:01

似乎要等皇崗重建好先可以全日

樂仔〞 發表於 2023-7-19 10:04

ahken 發表於 2023-7-19 00:48
九巴醒嘅開密多少少968x應該可以食返少少976客

976 沿線除非係 Park YOHO / 高埔沿線嘅客 // 超級忠實月票客 , 否則其實無乜誘因上欖隧轉 968X
76K 屈返入元朗市再過對面轉 968X 其實好麻煩

巴士的膠 發表於 2023-7-19 10:20

lsc04d11 發表於 2023-7-19 06:54
唔入中環 976點完成呢度某啲人嘅全日新田過海線夢想呢?

反正新田都係擺總站,上游唔好飛公路,做埋加州同臨屋區仲好,尤其係臨屋區都嘈話無車出市區,976轉970系過九龍都可以加大優惠額爭下客。
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7
查看完整版本: 城巴976、976A改道及調整班次