12Lane 發表於 2023-7-21 21:08

cky 發表於 2023-7-20 19:24
呢邊就係咁吹 976 會入到新皇崗
F 板直頭吹話兜埋灣仔再代替埋直巴
之前巴界領袖夠話 976 將會成為深圳港島 ...

里數長,行車時間長,收正常過海價。
冇一項符合巴士公司最中意做嘅口岸線嘅要求。
唔知點解咁多人對976有咁多幻想。

asv98.kw131 發表於 2023-7-22 00:55

唔知點解咁多人對976 ...

認同,976 最多人上落係「沙埔村」,唔係「新田」。啲巴膠真係覺得有咁多大陸人會住喺深圳然後返港島?;P
176R 做到過關客唔等於 976 主要做過關客,976 主打嘅係嗰邊嘅住宅,根本唔係過關嘅客。
唔通 22 做啟德居民嘅生意 22R 又係做啟德居民嘅生意咩?

cky 發表於 2023-7-22 01:41

asv98.kw131 發表於 2023-7-22 00:55
認同,976 最多人上落係「沙埔村」,唔係「新田」。啲巴膠真係覺得有咁多大陸人會住喺深圳然後返港島? ...

上面有留言話 176R 的成功可以作為 976 參考
根本就唔可以咁比較

176R 係過關過嚟睇表演睇展覧的河北客
每次都只係就住該活動的個別一次性數據
最少點證明睇演唱會 A 同演唱會 B 或展覧 C 係同一批人?

976 如果係主打河北同河南的通勤通學客
咁好起碼個需求就係每日使用量唔會有太大起伏
就算唔係搭足五日都最少三四日之類
如果用現時班次足以載到,甚至可能有座位過剩
咪唔會加班咯

eric278 發表於 2023-7-25 11:56

有機會到新皇崗口岸接近落成啟用,再經粵港雙方會議確認交通安排,976/976A前途才可定奪。
另外,灣仔至皇崗直通巴目前客量也是要考慮的。

附乘客通告
https://mobile.bravobus.com.hk/pdf/E202300916a03.pdf

魔雪巴士頻道 發表於 2023-7-26 02:14

ahken 發表於 2023-7-20 00:25
即係屎水想借988掠水囉(唔加番BBI嘛)

原來988西隧口去東區收緊A12價
佢何德何能收咁貴?

樂仔〞 發表於 2023-7-26 10:03

cky 發表於 2023-7-22 01:41
上面有留言話 176R 的成功可以作為 976 參考
根本就唔可以咁比較

望住 176R 書展個客量就知道唔係每次開都成功 ;P

Ricky403 發表於 2023-7-26 15:15

樂仔〞 發表於 2023-7-26 10:03
望住 176R 書展個客量就知道唔係每次開都成功

書展個個坐鐵北上啦,無論一程直達關口定係轉落屯馬綫都夠哂方便
中環海濱部分深圳居民會上176R都只係因為無指示去搭鐵,又夜唯有焗上,但加埋排皇巴士企咁耐都嚇親佢地

sunhoo 發表於 2023-7-26 15:20

書展客逗留至羅湖口岸收工嘅先幾多?點同演唱會比?

1234567 發表於 2023-7-27 18:56

經中環後好似多咗人坐。

S3bl430 發表於 2023-7-27 19:06

唔知點解咁多人對976 ...
好多人忘記左金鐘有直達落馬洲的東鐵服務,
落馬洲對應的福田口岸,只是距離皇崗口岸2個鐵路站
頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: 城巴976、976A改道及調整班次