FBI2 發表於 2024-2-18 23:30

88X長遠應該除早繁往沙田外,其餘所有班次來回程改行觀塘道吸客,一來行觀塘道唔會慢好多,試過路都係慢幾分鐘,二來更有戰略性UPGRADE到89,89X既客.

s3m89 發表於 2024-2-19 00:00

Ricky403 發表於 2024-2-11 10:23
本身88X係277X縮線補償,都唔係做油塘,而係做藍田山
行觀塘道分咗半條線畀沙觀,藍田山應該已經唔happy
...

初代88X對平田/藍田北客嚟講係超特快往沙田,
可惜平田議員搞一搞,變咗油塘超特快

12Lane 發表於 2024-2-19 01:51

FBI2 發表於 2024-2-18 23:30
88X長遠應該除早繁往沙田外,其餘所有班次來回程改行觀塘道吸客,一來行觀塘道唔會慢好多,試過路都係慢幾分鐘 ...
你地公司就最叻過橋抽板架啦,淨係觀市塞兩塞都唔止幾分鐘啦。
88X對火炭黎講同樣係垃圾走線,只不過人地冇得揀要比你地屈收大埔價同來回入沙田站行大運。

KG1428 發表於 2024-2-19 10:07

88X開辦10年,前前後後都改左4次總站。而且不斷延長。

286X 發表於 2024-2-19 11:55

FBI2 發表於 2024-2-19 12:03

286X 發表於 2024-2-19 11:55
85係駿洋好似吸到唔少客
長遠可以考慮取代285非繁服務

直接食埋285冇咁嬲,285A改開全日

MCMoore 發表於 2024-2-19 12:26

12Lane 發表於 2024-2-19 01:51
你地公司就最叻過橋抽板架啦,淨係觀市塞兩塞都唔止幾分鐘啦。
88X對火炭黎講同樣係垃圾走線,只不過人地 ...

下繁好彩就去到雅麗道燈位先開始塞,勁嗰日埋完休憩處就開始慢車,隊個頭埋去坐底多十分鐘

_剛仔 發表於 2024-2-19 12:38

MCMoore 發表於 2024-2-19 12:26
下繁好彩就去到雅麗道燈位先開始塞,勁嗰日埋完休憩處就開始慢車,隊個頭埋去坐底多十分鐘
...

88X 宜家模式係幾好﹐ 全日經官觀班次一定冇宜家咁穩定!更何況大部份時間大隧轉官塘車都係10分鐘內一定上到車。

LN9267 發表於 2024-2-19 14:10

_剛仔 發表於 2024-2-19 12:38
88X 宜家模式係幾好﹐ 全日經官觀班次一定冇宜家咁穩定!更何況大部份時間大隧轉官塘車都係10分鐘內一定 ...

始終藍田山也是持份者,如果這樣改他們可能反對。

kay 發表於 2024-2-19 14:19

LN9267 發表於 2024-2-19 14:10
始終藍田山也是持份者,如果這樣改他們可能反對。

但問題係下繁係行觀塘道返火炭
即係最塞個陣88X已經面對緊

頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16
查看完整版本: 九巴80M, 85, 88X重組消息