hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 青衣政客在香港01控訴政府的青衣通宵交通政策 ...
開啟左側

[報刊新聞] 青衣政客在香港01控訴政府的青衣通宵交通政策

GW4866 發表於 2018-5-20 20:50 | 顯示全部樓層

kingprowm 發表於 2018-5-17 00:31
朗豪坊有快速通宵紅小去葵涌邨,梨木樹,安蔭,咁都要眼紅青衣有 N241,如果旺角通宵有小巴去青衣,我肯定 ...

有人眼紅唔比你青衣有N241咩?
只係d人有N241半夜油尖旺直車返歸都要講到幾垃圾
半夜有直車好過無啦,難為其他區想有合理既通宵服務都無
不過咁,老實講果句,上葵/葵盛宜家全晚N237仲存在緊 好過無
但要得美孚先有得搭兼等兩次車(仲要疏),梨木樹果d真係車都無得你搭

小巴咁危險唔安全又貴又服務唔穩定你搭埋我個份
正苦都好似唔想紅小存在架喎,係咪應該要做返d野呀
打開門,行出去,去遠啲!
10598C 發表於 2018-5-20 20:53 來自手機 | 顯示全部樓層
講到底青衣班人咪又係再一次嫌棄自己條線兜荔景
0q9w8e 發表於 2018-5-20 20:59 來自手機 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2018-5-20 20:53
講到底青衣班人咪又係再一次嫌棄自己條線兜荔景

講真大埔都要兜沙田...
馬鞍山要兜顯徑...
將軍澳要兜觀塘山...
班青衣大帝講到老九特登逼害佢地咁...
leo_ku 發表於 2018-5-20 21:34 | 顯示全部樓層

10598C 發表於 2018-5-20 21:35 來自手機 | 顯示全部樓層
0q9w8e 發表於 2018-5-20 20:59
講真大埔都要兜沙田...
馬鞍山要兜顯徑...
將軍澳要兜觀塘山...

留意返,將軍澳兜山係某啲人眼中的確係九巴迫害緊佢地,無論任何一條線兜山,包括通宵線,都係咁話

大埔兜沙田嘅72都好多人要求飛走

但講真,荃灣好多線都要兜葵涌,將軍澳係隧道轉車站開之後所有車出市區必停觀塘區,兜一兜係咪真係咁大問題呢...

反觀青衣有41A、44、249X等線停完青衣之後就直出市區(仲有42A勉強算係),真心已經唔錯

N241只會有人嫌棄行荔景慢,同啲人話N293行山路慢一模一樣
leo_ku 發表於 2018-5-20 21:39 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2018-5-20 21:41 來自手機 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2018-5-20 21:34
喂, 咪係到合理化 "兜" 呢樣野先啦, 個個都係受害者,
話青衣人係大帝有意思咩?

定係你覺得荔景就唔駛搭車?青衣自己夠客撐起條N241先啦,唔夠客又嫌慢又話要通宵特快巴士,唔係大帝係咩?

通宵線注定兜多啲路,N241兜埋荔景根本非常合理,條山路夜晚一陣就行完,相反嫌長沙灣停燈多有一條旺角直飛美孚嘅線都未嘗唔好,反正夜晚美孚係大轉乘站

ps唔反對開通宵小巴特快青衣來往旺角
leo_ku 發表於 2018-5-20 21:45 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2018-5-20 21:45 來自手機 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2018-5-20 21:39
唔好例換概念, 荃灣線經葵涌係順路, 行荔景山唔係, 係有葵涌道唔行特登行上去。

你搵寶琳路同荔景山路比 ...

偷換概念嘅係你,我講緊某一區嘅線要兜其他區吖,講乜順唔順路啫
荃灣咁大條荃灣路當睇唔到?咪一樣要行葵涌道停站

寶林北路同荔景根本冇分別,兩者咪一樣比山下人嫌唔行公路兜山路慢,我理得你幾多個站吖
leo_ku 發表於 2018-5-20 21:52 | 顯示全部樓層