hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2018-19 北區巴士路線計劃:諮詢結果
開啟左側

[路線計劃/RPP] 2018-19 北區巴士路線計劃:諮詢結果

ryandroid 發表於 2018-7-5 23:19 來自手機 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2018-7-5 08:58
買左0066  = 支持交匯? 你知唔知自己講緊咩?

948 青衣南三個字到上環, 載客率去到94%

咁948非繁係咪都有咁多客啊?
九巴新巴睇好青衣非繁出港島就一早全日啦

要948全日嘅話非繁兜埋荔景美孚有咩問題?
673同673P 都拆咗673P早繁直去灣仔
673過早繁就兜天后
948想全日都可以早繁之後兜荔景美孚
咁九巴/新巴或者有信心開全日掛

373兜大窩西/林村
673兜天后
唔通我又可以話九巴有0066股票
推啲客去港鐵啊?
唔好咁幼稚啦
ryandroid 發表於 2018-7-5 23:33 來自手機 | 顯示全部樓層
ATENU364TC196 發表於 2018-7-5 09:12
279X繁忙時間北區係多客過青衣,不過一到星期六日無可否認嘅事實係青衣多客過北區,例如朝頭早北上乘客多 ...

其實我都唔想挑起啲無謂爭執
問題係部分板友宣示279X主權
邊區做起279X 同假日班次都唔係討論重點
重點係平日繁忙時間青衣係咪爆到一架車都唔抽得俾北區去荃葵先?
但板友冇正面回應不停loop 嗰2個point 根本冇得傾
無認真過回應大欖確實存在北區轉荃葵嘅大量客流

我自己都同意279X 繼續行青衣
北區板友都想大家及青衣都有合理嘅巴士服務
唔使下下都繁忙時間喺大欖一齊嘥時間塞轉車站等大量無必要嘅人流轉車
唔使大家一齊輸
ryandroid 發表於 2018-7-5 23:37 來自手機 | 顯示全部樓層
RE508@41 發表於 2018-7-5 19:28
如果唔係你喺度嘈我使鬼力戰十數版, 我只係唔似你班小學雞咁放假 ,唔得閒打字唔係潛水 。唔該你顧及下 ...

歡迎你返嚟喎
不如你睇返哂兩個post 啲文先?
好似除咗你
就連青衣板友都冇人認同E43兜青衣南bor
你覺得E43兜青衣南個理據有幾大說服力呢?
williamau 發表於 2018-7-5 23:52 | 顯示全部樓層

ryandroid 發表於 2018-7-5 23:19

講得出兜埋荔景就知你根本唔用個腦去諗野
ryandroid 發表於 2018-7-6 00:51 來自手機 | 顯示全部樓層
williamau 發表於 2018-7-5 23:52

我知你用個肺講嘢
Ok?
948 兜唔兜荔景我冇興趣
總之E43唔應該兜青衣南
係咁多
maomao000 發表於 2018-7-6 07:39 | 顯示全部樓層
ryandroid 發表於 2018-7-5 23:37
歡迎你返嚟喎
不如你睇返哂兩個post 啲文先?
好似除咗你

佢話佢大愛嘛
我地自私嘛

但系好奇怪
948落公路同E43落公路又會唔同架窩
有咩唔同?41版友?
唯一唔同ge咪系E43系無雷公o甘遠開過黎仲要比你拉落黎咯

maomao000 發表於 2018-7-6 07:42 | 顯示全部樓層

williamau 發表於 2018-7-5 23:52

你去唔去荔景關北區人鬼事
話知你長安直達定兜埋旺角
關人鬼事

比喻黎架阿哥

kingprowm 發表於 2018-7-6 07:44 | 顯示全部樓層
ryandroid 發表於 2018-7-5 23:33
其實我都唔想挑起啲無謂爭執
問題係部分板友宣示279X主權
邊區做起279X 同假日班次都唔係討論重點

大家都要返工,無可能留意所有班次的載客量,現在 279X 青衣北上 10-12 分鐘一班,說密不密說疏不疏,如果你將 279A 拉左去葵涌,要等你部車私返青衣,青衣咪要 20 分鐘先有一班車,你覺得真係冇影響?我就一定覺得青衣去上水要 20 分鐘才有車一定冇可能應付到

同埋我咪已經講左我試過平日星期三搭晨 7 左右青衣開既班次去上水係青衣站坐滿晒囉,由以前用龍躉時代到現在用 12.8 米一樣,你自己選擇咋睇唔到,成日當我只係用假期情況講
0q9w8e 發表於 2018-7-6 07:49 來自手機 | 顯示全部樓層
maomao000 發表於 2018-7-6 07:42
你去唔去荔景關北區人鬼事
話知你長安直達定兜埋旺角
關人鬼事

根本係講緊佢鄰居唔用腦諗野
leo_ku 發表於 2018-7-6 08:06 | 顯示全部樓層

ryandroid 發表於 2018-7-5 23:19

373經林村, 673經天后, 增加的車程只係增加十分鐘左右。
難道你覺得經晒成個荔景山加美孚十分鐘就攪掂? 講得出呢番話證明你連荔景美孚都未去過,
我唔介意你未去過, 但非常介意你最基本的功課都唔做就響度盲反948。

同埋你真係唔好拎673 出來講, 948載客率係高過673.

咩叫"948非繁唔係咁多客"?
講得出你呢番話即係代表你根本對青衣全日過海巴毫無認識,
948 要全日講左N年, 從來只係運輸署唔批, 即使近年運輸署鬆左手, 但呢條線只係不斷加班拉長服務時間。
即使流傳出來的小道消息, 只係講緊新巴想做全日30 九巴想做20, 講唔掂數而做唔到。