hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 運輸署擬增設油尖旺青衣深宵小巴 N241何去何從 ...
開啟左側

運輸署擬增設油尖旺青衣深宵小巴 N241何去何從

cat666 發表於 2018-10-21 23:10 來自手機 | 顯示全部樓層

/
cat666 發表於 2018-10-21 23:12 來自手機 | 顯示全部樓層
cat666 發表於 2018-10-21 23:10
/

欺凌泥蜢的,佢哋早過241S存在,依家生意已經難做,老實講,佢哋安全過搭亡命小巴囉!
始終
cat666 發表於 2018-10-21 23:14 來自手機 | 顯示全部樓層
cat666 發表於 2018-10-21 23:12
欺凌泥蜢的,佢哋早過241S存在,依家生意已經難做,老實講,佢哋安全過搭亡命小巴囉!
始終 ...

……n241係盤生意,好客就不用當年同206S合併啦!
最重要係班次準時就真!
kingprowm 發表於 2018-10-21 23:43 | 顯示全部樓層

cat666 發表於 2018-10-21 23:12
始終 ...

泥蜢的完全不好坐,車頭坐兩個好辛苦,而且不合法,出事保險唔賠
我絕對支持開通宵綠小
acc1368 發表於 2018-10-22 03:58 | 顯示全部樓層
Handsome 發表於 2018-10-21 18:25
有冇具體數據支持青衣可以養條特快通消巴士線出油尖旺?人哋屯門/元朗/天水圍比青衣多幾多人口,都要搭N ...

咁喇,你幫我食哂堆47s48s49s606s610s算喇
兩條紅頂(旺角元屯門朗 佐敦道元屯門朗)唔使你食啦

灣仔地鐵站.紅頂特快.荃灣福來村
銅鑼灣
HF3204@243M 發表於 2018-10-22 07:37 | 顯示全部樓層
williamau 發表於 2018-10-18 14:06
而家N241咪一樣兜晒全青衣..
我前晚係創興搭N41X返長安都係4個字就落車, 快N241一倍囉..
...

402S 咪又係咁行
Handsome 發表於 2018-10-22 14:35 來自手機 | 顯示全部樓層

acc1368 發表於 2018-10-22 03:58

N241 + N41x(兩班) + N21(青衣西) + 新嘅青衣通宵專線咪已經食晒成個青衣囉,重唔夠呀?人哋元朗天水圍有60萬,屯門人口有50萬,加埋百一萬人,多你青衣(19萬)5倍半。
Handsome 發表於 2018-10-22 14:46 來自手機 | 顯示全部樓層
acc1368 發表於 2018-10-22 03:58

重有青衣居民唔係淨係個個出油尖旺,有啲喺去長沙灣、葵涌/瑪加列醫院、深水埗返放工,拆線會影響佢哋。
alsonchc 發表於 2018-10-22 14:57 | 顯示全部樓層
其實重點係, 九巴根本就無動機去重組通宵線-
以我所知, 獨營既九巴路線黎講,
當未有270S N41X等快線之前, 無一條線有錢賺
大家唔係唔知, 客源全部集中喺02:00之前
加上而家間公司咁既取態, 分拆基本上係天方夜譚
-
我相信佢寧願俾小巴做都唔想太郁條線
因為一撤出某某區一定會有人出黎嘈

理性討論+互相尊重
三巴合一 發表於 2018-10-22 18:54 來自手機 | 顯示全部樓層