hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 有冇人真係會搭e36p?
開啟左側

[問題] 有冇人真係會搭e36p?

teddybus 發表於 2021-6-21 19:41 來自手機 | 顯示全部樓層

05:10好早咩?樓主駛唔駛爆粗呀?
teddybus 發表於 2021-6-21 19:42 | 顯示全部樓層
Del
https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/index.php?mobile=yes
kitarolo 發表於 2021-6-21 19:46 | 顯示全部樓層
Choi 發表於 2021-6-21 19:20
拉入皇后山得唔得?一加一減里程數應該可以?

那怕北區拉到沙頭角
東涌由迎東行到滿東
總之最多客嘅區域之間
例如係北區與東涌鐵路站、
屋邨之間唔能夠太直接,行屯赤而
拉遠兩端嚟維持60+公里,仍有機會影響
A43,唔夠行吐公甚至回程停青衣咁趕客

舉例說276P<>A34僅$18.7
但幾乎無人咁做,就不視作倒米

E43下場唔難想象
261X轉屯門E33,華明
73/73A轉E41雖然收足
無BBI,但都幫到唔少人㗎啦
Choi 發表於 2021-6-21 19:59 | 顯示全部樓層

kitarolo 發表於 2021-6-21 19:46
那怕北區拉到沙頭角
東涌由迎東行到滿東
總之最多客嘅區域之間

就當沙頭角到滿東,起碼可以加雙向分段做區内客(如果肯的話),唔駛特登行冤枉路。
新造的人、如鷹展翅上騰。
kitarolo 發表於 2021-6-21 20:03 來自手機 | 顯示全部樓層
Choi 發表於 2021-6-21 19:59
就當沙頭角到滿東,起碼可以加雙向分段做區内客(如果肯的話),唔駛特登行冤枉路。
...

條線呢如果多客,要取消阻力就大咗,但開線
開到唔想有客搭為目標(呃里數得嚟仍旺場嘅
例子多的是)E43算係史上絕無僅有。
asv98.kw131 發表於 2021-6-21 23:58 | 顯示全部樓層
https://www.youtube.com/watch?v=gfDQ80LNw0w

條片係 0610 班次
樓下留言話呢班車有六至七成客量
石頭 發表於 2021-6-22 00:10 | 顯示全部樓層

NA4179x賢 發表於 2021-6-21 12:29
笑咗
我問你係咪機場員工至真
同區幾條友一齊call的返工多的是

我同你講E車,你就走去講NA線同幾個人搭的士差唔多錢~

咁無津貼既公司呢?都係日日來回搭的士返工放工?

成隊人得我一個住元朗/錦田呢?

係無直車,先咁多人搭的士,如果巴士有直車,仲要係E線,

好多人都即時唔再搭的士返工!

你同我即刻收聲,再唔收聲我鬧人啦!
NA4179x賢 發表於 2021-6-22 01:18 | 顯示全部樓層
石頭 發表於 2021-6-22 00:10
我同你講E車,你就走去講NA線同幾個人搭的士差唔多錢~

咁無津貼既公司呢?都係日日來回搭的士返工放工 ...

人地問緊多唔多人6點幾開工
你牛頭唔搭馬啄我好多人返7點
返特早公司有包車另外回事,4點幾唔坐N車唔坐的士唔通行路返呀 ?
你搭頭班E趕得切關我鬼事咩
講事實無端端啄我「的士幾錢」「你估D人好想搭的士?」
的士幾錢同啲人想唔想搭的士跟完全0關係
頭班E 6點幾先到7樓
你夠時間6點幾唔遲到打卡換衫開工
理得你平定貴想唔想N車定E車的唔的士啫

你咪鬧囉,好驚呀假嘅機場員工

樓主| 阪田銅時 發表於 2021-6-22 10:39 來自手機 | 顯示全部樓層
asv98.kw131 發表於 2021-6-21 23:58
https://www.youtube.com/watch?v=gfDQ80LNw0w

條片係 0610 班次

又估唔到喎😧
PF2802 發表於 2021-6-22 15:00 | 顯示全部樓層

其實諗返轉頭每朝都有唔少人喺欖隧上車
多多少少都會有啲係錦田八鄉
呢個客量都真係差唔多

TR5774