hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 睇嚟,在 sogo 門口等巴士的費用要加 $ 5000 ...
開啟左側

[突發!] 睇嚟,在 sogo 門口等巴士的費用要加 $ 5000

HN745 發表於 2021-7-4 14:32 | 顯示全部樓層

teddybus 發表於 2021-7-4 14:27
而家板規畀咁樣貼cap圖?

你第一日識佢? 唔滿意咪做下正義小先鋒 同版務Report
hokwanlam 發表於 2021-7-4 15:08 | 顯示全部樓層
edhong 發表於 2021-7-4 14:25
係囉,點解咁多case都告唔入甚至最後無落案起訴嘅?既然有咁多證據話黑暴破壞社會安寧,理應全部上法庭都 ...

哩啲咪法律漏洞囉,有啲律師中意玩法律程序去令被告脫罪,
係國安法,其實我覺得冇需要到律師,亦唔好要啲律師去再就國安法闡釋任何野,
不如問一問樓主,銅鑼灣咁多人行街番工,係咪個個路經銅鑼灣都俾人告599G,點解咁多人偏偏係佢俾人捉?
如果唔係,咁樓主應該係可能係衣著,或者動作,言語上有犯國安法,
發生暴徒斬警察之後,其實我地非必要都唔應該再去個度,
行街非必要,買野非必要,工作除外,就係咁簡單
leo_ku 發表於 2021-7-4 15:15 來自手機 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-4 15:24 | 顯示全部樓層

edhong 發表於 2021-7-4 14:21
正常一個人行街唔可以帶住支花?你噙乜啊?我買花送女朋友唔得嗎?
我見到姐姐戴黃色口罩而被查問搜身, ...

新聞都影哂啲人擺啲花落地下喎,我未見過送花會擺支花落地下,雙手合什喎,
警察查市民好正常喎,97前都係咁架,啲人叫俾差佬逗呀嘛,
銅鑼灣哩啲高危地帶,李生講過,去得個度就有哩啲風險,條路自己揀,
疫情未過,政府日日苦口婆心講唔好聚集,係唔聽,係要拗頸,
你估啲警察好中意三十幾度企係街架?市民唔聽話唔好怪佢地揸到咁正

hokwanlam 發表於 2021-7-4 15:36 | 顯示全部樓層
HN745 發表於 2021-7-4 14:30
霸氣哥: am i a joke to you?

我見唔到啲支持警察既人動武,係見到啲磚俾暴徒撬起哂,
警察唔保護支持佢地既人,唔通保護反對佢地既人?分分鐘俾人鬧+打番轉頭啦,
又想反對人,又想人地保護你,你想點啫?哩個理講唔通喎,
人地警察係執法權威,你係咩權力都冇零法律認知既星斗市民,
成日要自由,而家就係俾自由樓主交罰款

eternalflame 發表於 2021-7-4 15:38 來自手機 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-4 15:24
新聞都影哂啲人擺啲花落地下喎,我未見過送花會擺支花落地下,雙手合什喎,
警察查市民好正常喎,97前都 ...

咁有事個時係咪唔俾路祭先?
有人死左有人路祭有咩問題?
Snoopy@FB8617 發表於 2021-7-4 15:43 | 顯示全部樓層

已經分唔到啲板友曲定直
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
Snoopy@FB8617 發表於 2021-7-4 15:45 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-4 15:36
我見唔到啲支持警察既人動武,係見到啲磚俾暴徒撬起哂,
警察唔保護支持佢地既人,唔通保護反對佢地既人 ...

咁白色衫個D係唔係唔支持警察?
點得咖

啦白粉都有圖咖
無理由睇唔到
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
hokwanlam 發表於 2021-7-4 15:49 | 顯示全部樓層
eternalflame 發表於 2021-7-4 15:38
咁有事個時係咪唔俾路祭先?
有人死左有人路祭有咩問題?

師兄,條友謀殺警察喎,雖然失敗左,仲俾你路祭?
擺句死者為大哩啲廢話唔work喎,
講真我未見過有人會路祭一個恐怖分子囉,
唔拉埋條友既家人算係咁啦,都唔知有冇教唆喎,
仲有,哩單野如果係美國俾人槍斃左啦,
唔知啲崇洋友又點睇呢?
hokwanlam 發表於 2021-7-4 15:58 | 顯示全部樓層

Snoopy@FB8617 發表於 2021-7-4 15:45
咁白色衫個D係唔係唔支持警察?
點得咖

師兄你俾張相就想還原成個因果,你當我神咩?
拿,黑衫友可能想挑機一打十,點知高估左自己俾人制服左想走佬,
咁手來腳往既情況可能撞傷擦損,見紅都好正常啫,
大佬張圖冇聲架,佢地講咩我又唔知,點判斷佢係咪支持警察先