hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 睇嚟,在 sogo 門口等巴士的費用要加 $ 5000 ...
開啟左側

[突發!] 睇嚟,在 sogo 門口等巴士的費用要加 $ 5000

whitehippo 發表於 2021-7-4 18:48 來自手機 | 顯示全部樓層

Snoopy@FB8617 發表於 2021-7-4 15:43
已經分唔到啲板友曲定直

一律直線處理最簡單
PF2802 發表於 2021-7-4 21:42 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-4 15:49
師兄,條友謀殺警察喎,雖然失敗左,仲俾你路祭?
擺句死者為大哩啲廢話唔work喎,
講真我未見過有人會路 ...

你前面講法律,我就問吓法律

有法例指定咩人先可以路祭?
TR5774
PF2802 發表於 2021-7-4 21:49 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-4 15:08
哩啲咪法律漏洞囉,有啲律師中意玩法律程序去令被告脫罪,
係國安法,其實我覺得冇需要到律師,亦唔好要 ...

點解咁多人路過銅鑼灣都冇比人拮,點解咁多人唔拮偏偏要拮呢個警察

你講嗰個律師好似有個清字,之前好似幫個醉駕暴徒玩法律程序
TR5774
PF2802 發表於 2021-7-4 21:52 | 顯示全部樓層

hokwanlam 發表於 2021-7-4 17:04
立場啲新聞真係搞笑,呀kelly當日係點解去金鐘冇講,路過集會場地有冇講過啲咩又冇講,
警察其實已經係保 ...

你唔識字?人哋問你一條問題,你就答非所問
TR5774
cky 發表於 2021-7-4 22:38 來自手機 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-4 17:34
我不嬲都好尊重叻哥,同佢愛國既心,同埋大家都係有禮貌既人,標籤人好似唔係幾好喎,
Btw,都想問問潛左 ...

本日最大笑話
叻哥有禮貌
咁有禮貌都冇得生,真係唔公平 😭😭😭
hokwanlam 發表於 2021-7-4 22:39 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2021-7-4 21:42
你前面講法律,我就問吓法律

有法例指定咩人先可以路祭?

鄧生咪講左囉,個呀媽帶個細路女去路祭係不當做法,
原因係個個係恐怖分子,唔係一般打家劫舍既罪犯,
嚴格黎講佢係叛國,帶個細路去係咪話俾佢聽個位先插警察再自殺既叔叔情操高尚?
師兄,香港回歸左中國架啦,共產治港係鐵一般事實,
況且又冇咩唔好或者壞處,何必一定要趕絕佢呢?
hokwanlam 發表於 2021-7-4 22:43 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2021-7-4 21:52
你唔識字?人哋問你一條問題,你就答非所問

唔好意思師兄,而家答番,
咁大公文匯都有自由寫唔寫啫係咪?
香港人最中意自由架嘛,而家又唔中意啲報紙有自由地唔報啦?
li1872903 發表於 2021-7-4 22:44 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-4 22:39
嚴 ...

恐怖分子定義幾時變得咁低?
eternalflame 發表於 2021-7-4 22:50 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-4 22:39
嚴 ...

小朋友你係咪presumption of innocence都唔識, 定係你認同未審先判呢? 人地講係恐怖份子你就信架啦?
叛國? 乜原來個國家咁脆弱, 一個執法人員死左就可以動搖到70多年江山, 我係個領導人就不如自盡好過啦
CCP有咩好處? 乜都同技安有關就係好處? 同《解除人民與帝國苦難法》有分別嗎?

eternalflame 發表於 2021-7-4 22:51 | 顯示全部樓層

li1872903 發表於 2021-7-4 22:44
恐怖分子定義幾時變得咁低?

因為要有稻草人黎證明佢地個國家好脆弱囉