hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴259B, 259E改道消息
開啟左側

[路線消息] 九巴259B, 259E改道消息

天空之神 發表於 2021-12-7 18:18 來自手機 | 顯示全部樓層

其實應該抽 61M 車幫 61A 做密好過浪費出葵涌果段
AVBWU291 發表於 2021-12-8 15:49 | 顯示全部樓層
將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
nokia 發表於 2021-12-8 15:59 來自手機 | 顯示全部樓層
御海灣客,好難要俾多$0.5搭得個幾班嘅259E,而捨棄60M。 或者開逆向入屯門嘅259E做屯門泳池公屋地盤工作人員可能仲好客。
樂仔〞 發表於 2021-12-8 16:45 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2021-12-7 13:08
當初要67M縮落轉車站又真係有少少無理嘅...
本身67M喺屯門區服務嘅範圍都唔細,
仲要少埋條68A,

57M 自己都係等死狀態
nokia 發表於 2021-12-8 17:04 | 顯示全部樓層
樂仔〞 發表於 2021-12-8 16:45
57M 自己都係等死狀態

2年後,龍逸村對面,新起嘅公屋地盤,會令到57M起死回生!
EvilKo 發表於 2021-12-8 18:02 | 顯示全部樓層
nokia 發表於 2021-12-8 15:59
御海灣客,好難要俾多$0.5搭得個幾班嘅259E,而捨棄60M。 或者開逆向入屯門嘅259E做屯門泳池公屋地盤工作人 ...

御海灣客表示:冬天行去豐景園都冇所謂
夏天不了
tina 發表於 2021-12-8 23:04 | 顯示全部樓層

EvilKo 發表於 2021-12-8 18:02
御海灣客表示:冬天行去豐景園都冇所謂
夏天不了

冬天朝早咁凍咁大風都冇呢啲動力啦同埋過到去又未必有位

我寧願比多少少都費事行咁遠,嗰度啲客都唔係俾唔起5毫子

265B 22年不變
shakugan2005 發表於 2021-12-8 23:30 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2021-12-8 23:04
冬天朝早咁凍咁大風都冇呢啲動力啦同埋過到去又未必有位

我寧願比多少少都費事行咁遠,嗰度啲客都唔 ...

61M實有位坐, 260C都有位坐, 就算唔將59M架悅湖特車用962A直出未將260C係友愛南直出

係259E搞埋D小動作不如睇下屯門泳池個站有幾受歡迎, 962A/962P直頭唔稀罕係果度加站, 南浪海灣起左幾多年有幾多伙, 個插針入去既御海灣會突然多左好多客?

就算真係想加價未接左259E去開多幾班59A/260C, 依家架259E又貴五毫又反方向行根本就係廢
EvilKo 發表於 2021-12-9 09:02 | 顯示全部樓層
shakugan2005 發表於 2021-12-8 23:30
61M實有位坐, 260C都有位坐, 就算唔將59M架悅湖特車用962A直出未將260C係友愛南直出

係259E搞埋D小動作 ...

南浪海灣住戶可以經屋苑平台駁天橋去海典軒前往巴士站
但要去屯門泳池站要兜大圈
所以屯門泳池巴士站一路都唔係以南浪海灣做主打

但御海灣一出門口要經恆順街上天橋又落返黎
冬天就得姐,夏天真係咪搞

P.S. 而家早繁九巴車廠外每班259D都有5-10個人上 (拖卡就唔計)
證明果個位已經開始有一定客源喺度

御海灣仲要未入晒伙

樂仔〞 發表於 2021-12-9 13:53 | 顯示全部樓層

shakugan2005 發表於 2021-12-8 23:30

係259E搞埋D小動作 ...

反正 259E 而家都係霉 , 點解唔試下改路搏一搏 , 話唔定可以殺出新血路 ?