hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) A37 E37係唔係已經唔會再有任何停屯門嘅希望? ...
開啟左側

[問題] A37 E37係唔係已經唔會再有任何停屯門嘅希望?

GD1570 發表於 2024-2-14 23:16 | 顯示全部樓層

JV1376 發表於 2024-2-14 22:38
唔使Google,同一時間經大欖版本經屯赤版本都坐過,自從經港珠澳之後,屯赤版行車時間已經同經大欖無乜分 ...

問題係就算依家要行大欖都要經返港珠澳,依條數唔駛計?
你有你可愛,我有我好笑。
GD1570 發表於 2024-2-14 23:18 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2024-2-14 17:05
真心,以 A36 元朗起步到達 T1 計,行屯赤要兜埋豬橋同以前欖隧唔兜豬橋

繁時都真係有機會打和甚至新不 ...

咁其實即係如果欖隧版要兜埋港珠澳的話,基本上全程行車時間都係耐過依家,而車費亦會貴過現時的水平。

咁我睇唔到改行返欖隧有乜好處啵

樓主| miklcct 發表於 2024-2-14 23:19 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2024-2-14 23:18
咁其實即係如果欖隧版要兜埋港珠澳的話,基本上全程行車時間都係耐過依家,而車費亦會貴過現時的水平。

...

欖隧版機場方向係先機場,後港珠澳;屯赤版無得揀,一定係先港珠澳,後機場。
進智公交
kmb63x 發表於 2024-2-14 23:21 | 顯示全部樓層

JV1376 發表於 2024-2-14 22:29
依家要經聚星樓,石埗村,港珠澳,如果仲要停紅橋,咪慢過經大欖囉

今朝搭0720班A37, 難得路路暢通0820已到T1, 正常平日係0845-0855先到T1..
同意早繁元公南下一塞係無路可退, 而且一至五必定塞, 差在由洪天路定福亨村開始塞

你講GE停紅橋就慢過行大欖.. 咁好多線唔駛停站了...
你又有無印象當年未有屯赤, 行大欖間中就會塞, 汀九橋轉上青馬大橋又例塞...
tina 發表於 2024-2-14 23:22 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2024-2-14 23:16
問題係就算依家要行大欖都要經返港珠澳,依條數唔駛計?

行大欖T1咪變咗頭站
都唔影響返工客

265B 22年不變
kmb63x 發表於 2024-2-14 23:31 | 顯示全部樓層
miklcct 發表於 2024-2-14 19:04
當初屯赤三階段計劃,第一階段屯門,第二階段天水圍元朗,第三階段北區,而家已經知道第三階段唔會搞,只 ...

A36 正常15-17分鐘就可以由錦上路去到元朗公園轉上公路, 路線設計上已經好靚
機場兜埋港珠澳30分鐘到鳳池村, 35分鐘到元朗廣場, 係非常可以接受
當然早繁晚繁要搭多15分鐘係無人想
GD1570 發表於 2024-2-14 23:33 | 顯示全部樓層

tina 發表於 2024-2-14 23:22
行大欖T1咪變咗頭站
都唔影響返工客

咁收費呢?

$19.8 VS $29.0

GD1570 發表於 2024-2-14 23:34 | 顯示全部樓層
kmb63x 發表於 2024-2-14 23:31
A36 正常15-17分鐘就可以由錦上路去到元朗公園轉上公路, 路線設計上已經好靚
機場兜埋港珠澳30分鐘到鳳池 ...

真心依十五分鐘真係要鬧政府及相關嘅顧問公司。

有乜理由啲預計率會錯到九彩,更加有乜理由當初規劃出嚟嘅繞道要延遲咁多先完成呢...

樂仔〞 發表於 2024-2-14 23:34 | 顯示全部樓層
kmb63x 發表於 2024-2-14 18:49
搭緊1805 A37,1827到屯赤,1833經過市中心,1835經過紅橋,1841石埗村,1843天盛苑….. 皇珠路同屯公都多 ...

新年期間交通暢通好正常
你試下下星期再計時 , 隨時多 15 分鐘都唔得
天空之神 發表於 2024-2-14 23:34 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2024-2-14 23:18

...

無人叫你兜左港珠澳先

從來 A 車都係睇左去 T1 先

快?屯門唔塞車咪快

撞車多塞車多

.