hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 無望了
開啟左側

無望了

winningmok 發表於 2005-7-23 09:57 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

唉!!話說4年前上網識左個女仔
係呢4年黎一直都靠書信聯絡
到到尋日走去太子搵佢,佢係果度傳褔音
我地第一次見!!
見到面佢同其他弟兄姊妹講我係佢pan-fd
咁之後同埋2個弟兄一齊上去教會~係呢段時間我地都有講野
唉~原來佢帶我上去傳褔音喎!!失望#:-/
連埋佢我4個人一齊坐底聽講道啦!!
講左一個鐘左右la,因為我又要去阿婆度所以要走先
有弟兄嗌我尋晚一齊食飯,佢地好多人呀,三廿幾人
咁我個fd話我要去阿婆度唔得,跟住我話我都諗緊去唔去好(我咁講都係想見佢多一面唧)
跟住佢話"去啦"(估唔到佢會咁講),好似唔想見到我咁
跟住同左佢地一齊落地鐵站等人
由教會至到落地鐵站佢一直同另一個弟兄講野呀,
佢地2個行前,我同另一個弟兄行後,佢無理到我~(我心諗,等登黎搵你你咁對我既,
見既時間又唔多,掛住同第2個講野都唔同我講野)
咁參唔多時間我話走先,咁佢話"記得返教會呀"
唉~勁失望囉!!(仲以為佢會講"得閒出黎見面"之類既說話)
m.......呢間教會係佢屯門母會,佢間中先會出黎呢間教會
講真,我對呢個女仔都有意思架,但尋日都睇到啦!
書信裡面同真人係唔同囉個感覺!
書信佢可以好關心我,同我講好多佢既野
我有咩唔開心都會e貓/寫信俾佢,好似最近失戀咁啦
我都有e貓同佢講,話下次見到我同我分享下~點知尋日佢竟然對我咁冷淡
唉~~點解佢會咁呢大家覺得#:-X/同埋我進一步應該點呢?thx

[ Last edited by winningmok on 2005-7-23 at 12:39 ]
chrisappear 發表於 2005-7-23 10:10 | 顯示全部樓層
雖然見到真人也未必可信,不過書信/ICQ用語更不可信;或者因為樓主期望太高,所以失望吧.
既然之前從未接觸真人,首次見面,應該以平常心看待.
bigfish_hk2 發表於 2005-7-23 11:48 | 顯示全部樓層
#:-*溫馨提示:#:-*
如果女仔叫你去教會搵佢r
就要睇清楚對方o既目的
叫得你去教會搵佢就梗係向你傳教啦!

想談心可以一齊去食飯,睇戲,行街呢o的人多熱鬧o既地方
根本無需要約佢o係教會到等
福建幫超市有過期30日叉燒包
307 發表於 2005-7-23 13:14 | 顯示全部樓層

一,人地做緊野,
唔通你會期望一個普通朋友會為你放低佢要做的工作來理你?

二,你同佢書信上有往來係好,
但係你同佢有幾熟呢?
你又可以以咩原因來要人理你呢?
只罵不建議=不負責任
 樓主| winningmok 發表於 2005-7-23 20:46 | 顯示全部樓層
[ref=311736]307[/ref]  在 2005-7-23 13:14 發表:一,人地做緊野,
唔通你會期望一個普通朋友會為你放低佢要做的工作來理你?

二,你同佢書信上有往來係好,
但係你同佢有幾熟呢?
你又可以以咩原因來要人理你呢?

1)咁又唔會,我一見到佢都問佢阻唔阻佢,佢忙既我都情有可願,希望佢真係忙先唔理我
啦!我驚唔係咋~

2)點樣為之熟呀?我都唔清楚呀,但大大話話都識左4年啦~
第一次見面應該高興至係架ma,可能我真係其望太高啦!!
點知失望而回~
我今早send左封e貓俾佢講呢件事喇!!睇佢覆我點講先~

[ Last edited by winningmok on 2005-7-23 at 20:51 ]
307 發表於 2005-7-24 00:43 | 顯示全部樓層
[ref=312051]winningmok[/ref]  在 23.7.2005 20:46 發表:
1)咁又唔會,我一見到佢都問佢阻唔阻佢,佢忙既我都情有可願,希望佢真係忙先唔理我
啦!我驚唔係咋~

2)點樣為之熟呀?我都唔清楚呀,但大大話話都識左4年啦~
第一次見面應該高興至係架ma,可能我真係其望太高啦 ...

個問題咪就係佢有佢要忙的事,
你又想人地係咁理你....
就算識左四年,
唔通淨係得佢搵你傾,
你唔可以主動搵佢傾下計咩?
只罵不建議=不負責任
HY671 發表於 2005-7-25 12:24 | 顯示全部樓層

首先,個女仔係書信中好關心你=/=她愛上你,如果關心=愛情,咁就
不得了。(除非你曾收過佢的信話佢愛你,咁又另計。)

可能係樓主個人一廂情願,又或者女方都想再睇下你各方面才決定會
否與你繼續交往、或有更深的發展。

慢慢來吧!(但別為了得到對方既歡心而接受這個信仰。)
永遠懷念MJ
bigfish_hk2 發表於 2005-7-25 18:09 | 顯示全部樓層
[ref=313908]HY671[/ref]  在 2005-7-25 12:24 PM 發表:

慢慢來吧!(但別為了得到對方既歡心而接受這個信仰。)

但係有好多女仔都希望佢o既另一半與佢一樣有相同o既宗教信仰,心淡!#
福建幫超市有過期30日叉燒包
 樓主| winningmok 發表於 2005-7-25 19:40 | 顯示全部樓層
[ref=314207]bigfish_hk2[/ref]  在 2005-7-25 18:09 發表:

但係有好多女仔都希望佢o既另一半與佢一樣有相同o既宗教信仰,心淡!#

莫講話女呀,其實男都係,信左主既到時搵女朋友一定會搵番同樣信主既女朋友!!
我返教會d弟兄姊妹既男/女朋友/夫妻大家都係信左主既,一齊返教會的!!
可能宗教要佢地咁啦!咁樣搵男/女朋友既範圍又細左lu~
307 發表於 2005-7-26 00:16 | 顯示全部樓層

樓主幾時變得咁急搵個女朋友咁款ga?
你咁樣唔嚇死人,都嚇走唔少想同你做個朋友ge人啦...
只罵不建議=不負責任