hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 重新上路的疑惑
開啟左側

重新上路的疑惑

guia 發表於 2005-9-27 22:54 | 顯示全部樓層

[ref=379666]307[/ref]  在 27-9-2005 22:25 發表:

但係樓主話個女仔係十月中生日,
咁如果發展得可以的,
大約果個時間表白都可以呀...

佢都唔會無想的,
只係想我地俾多少少意見佢。

下星期就十月架, 未知樓主下一計劃是什麼??
307 發表於 2005-9-27 22:56 | 顯示全部樓層
[ref=379740]guia[/ref]  在 27.9.2005 22:54 發表:

想怕兩個星期都做得切的....
同埋佢地兩個的關係的確發展得唔錯呀...

應該有返咁上下機會的?
Guia兄你點樣睇?
只罵不建議=不負責任
 樓主| kychung 發表於 2005-9-27 23:01 | 顯示全部樓層
[ref=379740]guia[/ref]  在 27/9/2005 22:54 發表:

咁其實我都已經唸緊幾時表白
而家ge最新打算
會係星期六晚搵佢去睇同埋影國慶煙花
如果約得成
咁就果日表白

我又唔係話醄醉響呢D曖晦ge關係
雖然我而家已經係佢ge"假bf"
但係我當然最想做到佢ge真正bf嘛
南粵急行 rail.kychung.com
guia 發表於 2005-9-27 23:23 | 顯示全部樓層

[ref=379767]kychung[/ref]  在 27-9-2005 23:01 發表:
我又唔係話醄醉響呢D曖晦ge關係
雖然我而家已經係佢ge"假bf"
但係我當然最想做到佢ge真正bf嘛

想是沒用的, 行動最實際!
祝你成功!

p.s. 是 "曖昧"
guia 發表於 2005-9-27 23:26 | 顯示全部樓層
[ref=379753]307[/ref]  在 27-9-2005 22:56 發表:
應該有返咁上下機會的?
Guia兄你點樣睇?

我覺得就五五波, 機會總是有, 但唔一定成功
307 發表於 2005-9-27 23:33 | 顯示全部樓層
我覺得機會係有,
但係唔知會唔會係好熟的朋友,
而唔係一對呢?
只罵不建議=不負責任
 樓主| kychung 發表於 2005-9-28 00:22 | 顯示全部樓層

[ref=379825]307[/ref]  在 27/9/2005 23:33 發表:

我覺得機會係有,
但係唔知會唔會係好熟的朋友,
而唔係一對呢?

我最擔心ge地方
都係響呢度
似乎兩位前輩覺得我同佢有唔少隱憂
不妨直說

anyway
arm arm 約到她響星期六陪我影同睇煙花
果日她仲係全日俾晒我
所以暫定果日表白
當然如果兩位前輩有D理由係令到我要再考慮ge話
呢個日期係可以再稍為延遲(不過件事唔會拖延到11月)

[ Last edited by kychung on 2005-9-28 at 00:38 ]
307 發表於 2005-9-28 09:12 | 顯示全部樓層
[ref=379890]kychung[/ref]  在 28.9.2005 00:22 發表:
我最擔心ge地方
都係響呢度
似乎兩位前輩覺得我同佢有唔少隱憂
不妨直說

anyway
arm arm 約到她響星期六陪我影同睇煙花
果日她仲係全日俾晒我
所以暫定果日表白
當然如果兩位前輩有D理由係令到我要再考慮ge話
呢個日期係可以再稍為延遲(不過件事唔會拖延到11月)

我自己可能因為試過,
所以都會怕呢件事一點,
但係如果佢都唔太抗拒同你單刀赴會的,
咁我諗只係要留意一下佢的言談,
再去決定幾時表白啦。

但係俾得全日你,
睇落機會又唔低..

對上一次幫呢d case手,
佢本身就想睇多一陣子,
但係我就話唔駛睇都知道係....
結果佢過左四個星期到,
就話左俾我知開始左,
仲要係果日講完佢兩個星期內會開始...#;)

所以我都好驚俾錯advice你...
可能因為上次實在係太過straight forward啦。

仲有,咪叫我前輩啦...
我都唔係大你好多,
不如你叫我老人家好過...#
只罵不建議=不負責任
 樓主| kychung 發表於 2005-9-29 23:24 | 顯示全部樓層
聽講話如果有女仔鐘意自己ge話
如果自己響她面前提起其他女仔就會呷醋
(其實係某位版友講ge....不過就唔開名啦#)
今日她同我傾偈時
佢話
"你之前見唔見我隔離有個點樣點樣ge女同學黐埋黎我地度呀....
佢係個姣婆黎架....見仔就追架啦....唔好理佢呀...."
咁算唔算未響她面前提起其他女仔就已經呷定醋先呢?
307 發表於 2005-9-29 23:39 | 顯示全部樓層

似乎佢係想你知唔好理個女仔咋呱...
又唔係你一提佢佢就呷醋....
只罵不建議=不負責任