hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 重新上路的疑惑
開啟左側

重新上路的疑惑

樓主| kychung 發表於 2005-9-30 17:59 | 顯示全部樓層

哈哈....總係好易對呢D小事放大黎睇

今日我終於俾果個"神經漢"攔住煩左一輪
其實本來曾經向她提出如果遇到該人就大罵佢一餐
不過她份人比較"林"
每次提出時她都話"算啦....忍埋一年半載....至多忍到畢業je"

不過今日真係有D失策
呢幾日都好忙
比較少休息
所以唔覺意俾她望到我個呆滯樣#:-X
她一望到我就話"做乜咁呆呀你....你有咩事呀?"

anyway
聽日全日都係同她二人世界
仲係打算向她表白
真係幾緊張(雖然已經差唔多日日都會同她二人世界)

<披著羊皮的狼>呢首歌雖然有D老套
不過正正就係我而家ge心聲
(如果quote得太多 煩請提醒):

我小心翼翼的接近
怕你在夢中驚醒
:
我知道想要和你在一起並不容易
我們來自不同的天和地
:
我真的好愛你 我願意改變自己
:
只求你讓我靠近
讓我愛你 相偎相依
:
我拋卻同伴獨自流浪
就是不願別人把你分享
:
我確定這一輩子都會在你身旁
帶著火熱的心隨你到任何地方
:
我確定你就是那我心中如花的羔羊
:
我有多愛你 就有多少柔情
我相信這柔情定能感動天地
南粵急行 rail.kychung.com
307 發表於 2005-9-30 22:19 | 顯示全部樓層
望到呆樣咪就係俾佢關心下你的時候囉..
幾好呀...

唔好迫自己一定要表白,
尤其你覺得時機仲未成熟的話,
即係要睇氣氛啦...

俾佢覺得玩咁講左一次都可以壯下膽的,
唔駛咁多心理負擔,
自然一點就可以了。
只罵不建議=不負責任
 樓主| kychung 發表於 2005-9-30 23:00 | 顯示全部樓層
[ref=382064]307[/ref]  在 30/9/2005 22:19 發表:

望到呆樣咪就係俾佢關心下你的時候囉..
幾好呀...

唔好迫自己一定要表白,
尤其你覺得時機仲未成熟的話,
即係要睇氣氛啦...

咁當然聽日只係表白ge時機較成熟je
如果時機唔成熟
當然可以延遲ge

今日佢見到我個呆樣
就即刻走去canteen
拎起水杯沖完熱水又沖凍水
沖到arm arm暖暖地然後質我飲
當然啦.....呢杯水都應該係咁大個人飲到最甜ge一杯水#:-*
307 發表於 2005-9-30 23:06 | 顯示全部樓層

[ref=382122]kychung[/ref]  在 30.9.2005 23:00 發表:
咁當然聽日只係表白ge時機較成熟je
如果時機唔成熟
當然可以延遲ge

今日佢見到我個呆樣
就即刻走去canteen
拎起水杯沖完熱水又沖凍水
沖到arm arm暖暖地然後質我飲
當然啦.....呢杯水都應該係咁大個人飲到最甜ge一杯#:-*

嘩...好幸福的說...

聽落真的不錯..
睇氣氛啦...
睇下自己做個場面做成點樣啦..

我諗都唔會無機會的。
不過我平時叻估野都估唔到好多,
可能因為我都係從板上知道,
如果同你私底下傾得多一點的話,
或許真係可以估到一點東西俾你....

[ Last edited by 307 on 2005-9-30 at 23:07 ]
只罵不建議=不負責任
transbus 發表於 2005-9-30 23:47 | 顯示全部樓層
[ref=381445]307[/ref]  在 29-9-2005 23:39 發表:

似乎佢係想你知唔好理個女仔咋呱...
又唔係你一提佢佢就呷醋....

to ky :

況且唔係你先提起個女仔.#
坑口皇帝 馬尾皇后 囍結良緣
307 發表於 2005-10-1 13:33 | 顯示全部樓層
唔知樓主今日會點樣呢?

最後可唔可以開始到呢?
只罵不建議=不負責任
 樓主| kychung 發表於 2005-10-2 00:52 | 顯示全部樓層

雖然今日全日都係我地兩個二人世界
不過就只講夜晚ge事算啦

本來其實想響和她等開始放煙花果3粒鐘之時表白
但因為果時太熱鬧
氣氛唔適合
所以都無咁做
基本上果3粒鐘就係係咁聽佢教我圍棋咁過

影完煙花之後
我就陪她坐東鐵返歸(仲記得係C222添........)
響落車之後
我叫她陪我落往尖東月台度等車返歸
(其實我住港島她住新界
同她完全唔順路)
其實我都只係好簡單直接咁講"其實我好鐘意你 我好想你做我女朋友"
她只係面都紅晒咁笑
乜都唔識講
我唯有話"如果你猶疑ge話....唔緊要架....我唔會迫你....你可以慢慢考慮下"
呢個時候
返尖東ge車都到左
她就推我上車(仲記得係6109........)
話"放心啦....你同果個"神經漢"係完全相反ge人黎架...."
之後佢就響月台好開心咁同我揮手講拜拜
一路到車開走時至捨得走
仲見到佢笑到要掩住咀走

arm arm返到黎
本來連ICQ都唔敢開
不過都係忍唔住要開
她果然主動搵我
不過....好似有D響度迴避緊表白ge事
雖然如果她唔主動提ge話
我都唔打算主動提....唔想好似迫佢咁

去到呢個位
真係好尷尬
唔上唔落咁
有無人可以教下我點算?

[ Last edited by kychung on 2005-10-2 at 00:57 ]
307 發表於 2005-10-2 01:08 | 顯示全部樓層
無其他選擇,
只得一個,叫做

何解?
你依家只係可以等答案...
佢如果會開始迴避你的,
咁到時先再算啦。
只罵不建議=不負責任
guia 發表於 2005-10-2 01:10 | 顯示全部樓層
[ref=383248]kychung[/ref]  在 2-10-2005 00:52 發表:

雖然今日全日都係我地兩個二人世界
不過就只講夜晚ge事算啦

本來其實想響和她等開始放煙花果3粒鐘之時表白
但因為果時太熱鬧
氣氛唔適合
所以都無咁做
基本上果3粒鐘就係係咁聽佢教我圍棋咁過

影完煙花 ...

我覺得你表白0既時間唔岩囉, 臨上車先同人講0既,
人地好難即時有反應喎.....
過多2-3日睇下點先.. 可能你要再同佢講多一次!

(個人意見.非版務文章)

[ Last edited by guia on 2005-10-2 at 01:26 ]
307 發表於 2005-10-2 01:17 | 顯示全部樓層

[ref=383282]guia[/ref]  在 2.10.2005 01:10 發表:
我覺得你表白0既時間唔岩囉, 臨上車先同人講0既,
人地好難即時有反應喎.....
過多2-3日睇下點先.. 可能你要再同佢講多一次!

我頭先出文的時候,
都有諗過時間呢個問題...
但係呢個時間又唔算係一個差得好緊要的選擇...
當然亦談不上好...

但黎緊呢幾日就好緊要,
基本上都要留意一下對方的態度,
當然唔好做得好出面啦...
只罵不建議=不負責任