hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 民建聯贊助商台節目
開啟左側

[電台] 民建聯贊助商台節目

053h4 發表於 2010-4-30 16:08 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
 樓主| Crotone 發表於 2010-4-30 17:33 | 顯示全部樓層

回復 4# 的帖子

唔係呀
用番您自己的例子
某d廣告,提供廣告者會俾優惠價甚至免費俾慈善團體買廣告.

但呢兩個唔係慈善團體.您有錢俾便特約節目.無錢係報時前便買少少廣告也好公平.
One Door Closes Another Door Opens
Snoopy@FB8617 發表於 2010-4-30 18:06 | 顯示全部樓層
原帖由 CPY 於 2010-4-30 15:50 發表

如果商台是向泛民傾斜,六年前為甚麼要炒掉鄭經瀚?

豈不是「違反原則」?

多謝解答。

不過我非常同意,商台「邁向」CCCR881之路仍然很遙遠。

因為雄濤電台開張之期不遠,除非商台希望「長大班志氣」…… ...

若果商台唔係向泛民傾斜既,六年前根本就唔會炒掉鄭經瀚
因為係一早俾人炒左
基本上,望下881個節目表
誇D講星期一至五由朝到晚都係泛民天地
朝早有黃永既晴朗
黃昏有李惠玲既左右大局
夜晚有潘小濤既串

若果一個電台不斷地向一邊傾斜既
又唔係一件好事既
再者,今次既事件若非有人爆大既
我諗此節目只係一個輕輕既調劑

但更加想不到既係
黃永反而反轉槍頭玩

238X 發表於 2010-4-30 19:08 | 顯示全部樓層

回復 7# 的帖子

我淨係睇潘生個《都市日報》專欄
都已經覺得佢反共反上腦,
佢今次做呢 D 動作一 D 都唔出奇。

講真,最大問題係商台一直都比到人
一個泛民台既形象,之不過佢無蘋果
咁企硬,比較見錢開眼。但今次咁樣
收民建聯錢,水洗都唔清,無乜得幫。
dbat98D 發表於 2010-4-30 21:08 | 顯示全部樓層
一句講晒, 泛民做就得, 佢未做, 就係錯

總括黎講, 香港已經被分化得好緊要
係任何一方都分化緊人, 我地賤民只係棋子
所以依家係需要一個暴動, 有甘大得甘大, 有甘多人死甘多人

ming 發表於 2010-4-30 23:57 | 顯示全部樓層
原帖由 Snoopy@FB8617 於 2010-4-30 15:05 發表
你估下唔係民建聯買
係泛民買既
成件事會係點呢?

難得有個節目可以講下夜青既
因為有民建聯三隻字變做一個俾人抽水既地方

連節目都唔知佢點做
咁快就知道是否做勢、宣傳,再有部分人無限擴展
潘小濤,我對你完完全全咁失望
平時日日咁爆共產黨樽就大晒?

881有排都未到CCCR881
商台本身言論都係傾向泛民
單係一星期得一日既節目就變到CCCR881?
泛民今次嘈得咁緊要
唔好之後你又走去買返人時段就得

以小弟聽潘小濤當日在節目所述的內容
他的立場倒是相當明確
就是反對任何政黨贊助節目

若他反對的是「任何政黨贊助節目」
節目係點做又有甚麼關係?

你可以話「你估下唔係民建聯買,係泛民買既成件事會係點呢?」
但唔好意思
今日買嘅係民建聯
leslie 發表於 2010-5-1 00:06 | 顯示全部樓層

本來, 政治廣告在外地是正常不過的事, 不過前設是-人家有一人一票選出來的政府

(去台灣睇下藍綠兩陣的電視廣告,都唔知幾精彩)

香港? 事實上真的是資源上強弱懸殊, 泛民陣營有較多人民支持, 但在議會上卻未佔大多數, 至於建制派就有上面照住, 大把錢同資源, 如果佢再俾多少少, 真係24小時的air time都買得起

我不反對政治廣告以至贊助節目, 前題是先有真普選, 大氣電波全面開放. 呢兩樣未做到, 不論泛民定建制派都唔應該打開呢個缺口,所以都唔明卿姐無啦啦走去送錢俾商台洗

黃永果句:"未能證實民建聯是政黨", 簡直是成件事最爆的一句兼笑話, 使不少人為之憤怒 - 就如說"未能證實成龍是國際巨星"一樣, 有d野, 客觀事實已說明一切

評分

參與人數 1aPower +2 收起 理由
AL_71 + 2 agree with u

查看全部評分

L. Chan - 我們堅持才有希望!
Snoopy@FB8617 發表於 2010-5-1 00:25 | 顯示全部樓層
原帖由 leslie 於 2010-5-1 00:06 發表
本來, 政治廣告在外地是正常不過的事, 不過前設是-人家有一人一票選出來的政府

(去台灣睇下藍綠兩陣的電視廣告,都唔知幾精彩)

香港? 事實上真的是資源上強弱懸殊, 泛民陣營有較多人民支持, 但在議會上卻未佔大多數 ...

有錢買唔等於俾你買...
錢對商業機構係重要
但並唔係代表所有
Snoopy@FB8617 發表於 2010-5-1 00:26 | 顯示全部樓層
原帖由 ming 於 2010-4-30 23:57 發表

以小弟聽潘小濤當日在節目所述的內容
他的立場倒是相當明確
就是反對任何政黨贊助節目

若他反對的是「任何政黨贊助節目」
節目係點做又有甚麼關係?

你可以話「你估下唔係民建聯買,係泛民買既成件事會係點呢?」
但 ...

「任何政黨贊助節目」
美其名既就"任何"
但歸根既咪又係講緊建制
leslie 發表於 2010-5-1 00:45 | 顯示全部樓層

原帖由 Snoopy@FB8617 於 2010-5-1 00:25 發表

有錢買唔等於俾你買...
錢對商業機構係重要
但並唔係代表所有

商台如果仍有呢種風骨, 就不會出現今晚的事, 你敢保證它一定不會嗎?

近一年, 總是覺得, 881自我河蟹得好緊要, 反而903就自由得多...
L. Chan - 我們堅持才有希望!