hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) 荔廠新車上牌消息
開啟左側

荔廠新車上牌消息

admin49 發表於 2011-8-11 23:50 | 顯示全部樓層

原帖由 LR931 於 2011-8-11 22:37 發表
據聞荔廠於14/8上牌,
最新果部掛102代撞車
另外分別以11:9上荔廠最多掛牌車果2條線

甩出黎的直令荔廠有3條線的冷氣字軌全直, 當中2條係聯營線

SOURCE: ATENVIRO SEARCH ENGINE ...

請注意:發表內容模稜兩可的文章,叫人自行到其他網站查閱資訊或自行猜測,
可被視作灌水。若情況持續,本板板主及板助將考慮收緊執法尺度。謝謝。

B0 板主
admin49
admin79 發表於 2011-8-12 00:19 | 顯示全部樓層
本人打字慢, 原正準備貼公告時發現板主已經貼了, 現作適當補充 :

LR931 站友既然係本板公開投訴唔接受人地抄網站
那應該以身作則於本板發放   貴網站裡面消息
以減少站友抄襲網站資料外, 資訊亦可以自由流通
而且本板已對「搬字過紙」式抄襲作強烈處分
理應對此類網站有足夠保護
但係在尊重著作權 (本人理解係網站裡面既文字編排都算有著作權, 但上牌消息不算有) 既同時
亦要保護資訊自由流通
本板不可能/會 100% 禁止站友自行參考此類網站後發放消息
所以請相關網站網主應以理解

LR931 站友雖然解釋最新果部=PY7829
102代撞車=MM4497
荔廠最多掛牌車果2條線=42A, 6C
唯本人認為不是全部站友理解「最新果部」/「102代撞車」此類專門語言
討論區用詞應至少容易理解

本人只能說 admin49 已作很大寬鬆處理
如站友認為應有進一步處理空間歡迎就此建議

Ref : http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=634659&page=1#pid2323900
站務文章
fv682 發表於 2011-8-12 01:25 | 顯示全部樓層
聽聞MM4497唔係撞車而係燒車喎
咁請問樓主咁講算唔算誤導呢?

多言了
駐屯門記者FV682報導
KR7607 發表於 2011-8-12 01:34 | 顯示全部樓層

原帖由 xco 於 2011-8-11 23:06 發表
甩出黎的直令荔廠有3條線的冷氣字軌全直
42a 有冇份食D 2手直

del

admin79 發表於 2011-8-12 01:40 | 顯示全部樓層
上面站友請討論路線時應直接指出路線號碼, 感謝合作
請上面有作回復站友於24小時內修正文章方便討論
否則可被視作灌水處理
站務文章
xco 發表於 2011-8-12 01:45 | 顯示全部樓層
原帖由 KR7607 於 2011-8-12 01:34 發表
DEL

通宵線你指的是N241?

KR7607 發表於 2011-8-12 02:06 | 顯示全部樓層

原帖由 xco 於 2011-8-12 01:45 發表

蛇車都用一手新車....通宵線你指的是N241?

應版主要求
直接答你啦係 N241 啊
LZ4519 發表於 2011-8-12 10:16 | 顯示全部樓層
原帖由 KR7607 於 2011-8-12 02:06 發表

應版主要求
直接答你啦係 N241 啊

真係呢...畫公仔唔使畫出腸吧...
呢個版真係...
不過n241有時夜晚甘旺場...有時係mk已經要企..
用3asv好過...
xco 發表於 2011-8-12 10:20 | 顯示全部樓層
DEL
KR7607 發表於 2011-8-12 11:14 | 顯示全部樓層

原帖由 LZ4519 於 2011-8-12 10:16 發表

真係呢...畫公仔唔使畫出腸吧...
呢個版真係...
不過n241有時夜晚甘旺場...有時係mk已經要企..
用3asv好過...

換左未爬山快d 同無咁嘈
訓都訓得舒服D
不過有排收夜 搭N241 番去 原來佢都幾密車