hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴反佔中
開啟左側

九巴反佔中

jessec 發表於 2014-6-28 09:47 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

黑手是誰?

from fb group

評分

參與人數 1aPower +50 收起 理由
admin + 50 hkitalk.net facebook專頁推介

查看全部評分

PB602 發表於 2014-6-28 10:32 | 顯示全部樓層
九巴對於打擊"佔中"一類非法行為不違餘力,實在是良好企業公民,建議提名好市民獎。

下次專利巴士公司續牌時,應該加入新條款,規定巴士公司必需"愛國愛港",並要符合國家安全及利益。
AD118 發表於 2014-6-28 10:49 | 顯示全部樓層
原帖由 PB602 於 2014-6-28 10:32 發表
九巴對於打擊"佔中"一類非法行為不違餘力,實在是良好企業公民,建議提名好市民獎。

下次專利巴士公司續牌時,應該加入新條款,規定巴士公司必需"愛國愛港",並要符合國家安全及利益。 ...

唔夠嘅,仲要所以要有國企經營巴士服務,等香港有多D國產巴士坐
國企買曬國產巴士就真係做到完全愛國愛港
GK3258 發表於 2014-6-28 11:06 | 顯示全部樓層

我就唔明點解呢個年代反佔中反而成為‘’黑手‘’
鼓吹佔中違法行為反而會成為香港最少25%人支持既行為
香港人今時今日既思想歪曲到離譜
爭取民主啫,一定要違法去爭取既咩?又唔見當年反廿三條要佔中?
就算唔係,響巴士上貼街招都唔啱啦,反而巴迷覺得咁樣有問題
真古怪
PZ8490 發表於 2014-6-28 11:15 | 顯示全部樓層
NWFB 4007有一張凳寫咗反中共、毛澤東好耐都未被剷除
265B 發表於 2014-6-28 11:17 | 顯示全部樓層
原帖由 GK3258 於 2014-6-28 11:06 發表
爭取民主啫,一定要違法去爭取既咩?又唔見當年反廿三條要佔中?
就算唔係,響巴士上 ...

回到基本問題,"嚴禁標貼"一句豈不是足夠了嗎?
何足以註明"佔中"二字???在針對是嗎?
再者,巡巴士有否被塗鴉不是所有車長/清潔工/站長的入職職責嗎?
有需要再三提醒車長嗎?還是有人認為車長做得唔好???

離題都要講,現今香港政府對守法地表達意見的市民根本置之不理,當耳邊風!一切都是官逼民反!
3AV53 發表於 2014-6-28 12:06 | 顯示全部樓層

原帖由 265B 於 2014-6-28 11:17 發表

回到基本問題,"嚴禁標貼"一句豈不是足夠了嗎?
何足以註明"佔中"二字???在針對是嗎?
再者,巡巴士有否被塗鴉不是所有車長/清潔工/站長的入職職責嗎?
有需要再三提醒車長嗎?還是有人認為車長做得唔好???

離題都要講,現今香港政府對守法 ...
佢可能覺得如果係貼支持CY貼紙响巴士上面就冇問題
ccatvb 發表於 2014-6-28 12:10 | 顯示全部樓層
原帖由 GK3258 於 2014-6-28 11:06 發表
香港人應該學納粹德國既猶太人咁守法,去集中營吸毒氣
JF8241 發表於 2014-6-28 13:07 | 顯示全部樓層
當然我唔同意係巴士亂咁貼野
但係都要搞返清楚你既概念
廿三條係香港人爭取唔立法, 50萬人上街一次, 再加埋之後果d示威
已經見效,
所以唔需要佔中

而普選係中央對香港既承諾, 都已經唔係話爭取唔爭取, 而家係中央唔兌現承諾, 由2007拖到2017, 仲要諗住比個假普選我地當有普選, 佔中就成為咗其中一個方法去「爭取民主」
PB602 發表於 2014-6-28 14:09 | 顯示全部樓層

所謂"佔中"是"反對派"的陰謀,以"民主"為名,搞港獨為實,這種分裂祖國和跟中央政府作對的行為,是違反中華人民共和國憲法的。

正所謂邪不能勝正,"反對派"的囂張氣燄終於被九龍巴士公司的廣大職工狠狠地壓下去。九巴擔任維穩先鋒,粉碎"反對派"企圖在公交車上張貼反動標語的陰謀,證明"佔中"這種違法行為是不得人心的。