hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴290,290A開辦消息
開啟左側

[服務調整] 九巴290,290A開辦消息

HN745 發表於 2016-4-16 15:02 | 顯示全部樓層

kmb兄 發表於 2016-4-16 14:50
你踩41唔見話下自己既?
講人之前,諗下自己係點先啦,
就算我係機場員工,優惠左都成27蚊,
咁我點解唔搭290轉E32?
相反290系還有流水客, 條數應比798好
當安達臣全面入伙,290系必然會進一步壯大,
而行隧道都講左n次,無快路接龍翔道,
我係話290個位數1班,翠林都頂到閘,
頂唔到去到寶達都會頂,而且我話,
個位班次坑口都有30幾人上車,

而98C其實係旺角叫多d客,而且仲有95,地鐵爭食,
唔容易同290鬥的

其實重有架,不過戈d太長我唔quote啦
單係你一個就已經回左43頁啦
重唔夠多?
不過原來九巴兄已經有屈人既前科,睇黎我比人屈真係黑仔

Haydn 發表於 2016-4-16 15:13 | 顯示全部樓層

又一「你打我,我唔可以打番你咩」魚蛋論之作
41呢度唔講咁多,要講既去B22開個「九巴41討論專帖」一齊慢慢交流

盲撐290... 係既話都唔會刻係個額頭度,亦都唔會係度清清楚楚咁寫明「我而家係盲撐緊290系」
所以HN兄quote黎都曬gas,唔認就唔認ga la

話說B22都有個「九巴290系專帖」,唔用又淨係係度講,一陣又有人呻「完了吧,如無意外」,
呢個時候我只會話,開左個好d既po又唔用,開黎做乜?呻黎做乜?

借po: 小弟而家搭緊40東行,1530美孚上車,1537畢架山花園開始蟻lan咁行又行下停下,上到頂先有2架車唔知點解停左係度搞到得番一條線,又唔係炒左車,1552先到豐力樓,1606到天馬苑,其後行車回復暢順
意外位置係天馬苑巴士站,前面一段防撞欄唔知去左邊,涉及一架客貨van
同時西行近摩士公園泳池有guardforce壞車停左係快線、龍尾鑽石山站
kmb兄 發表於 2016-4-16 15:37 | 顯示全部樓層
kmb兄 發表於 2016-4-16 15:42 | 顯示全部樓層

kmb兄 發表於 2016-4-16 15:48 | 顯示全部樓層
HN745 發表於 2016-4-16 15:51 | 顯示全部樓層
kmb兄 發表於 2016-4-16 15:42
你講果D叫盲捧?全部講事實290好就緊係捧架啦,唔通好都要反?好都要反=盲反囉仲有你都係控制下你D情緒,你果 ...

我覺得係咪係
反正就算我逼你,你都唔會應架啦

又拎事實出黎講?
一定係咁啦,我講既真係事實你又全部都見唔到咁得意?
定係你想話我d相,全部都係改圖?
依家事實放左你眼前,你選擇視而不見,我都冇辦法
咁你不如話除左你一個,在座既人全部都針對你?
諗清楚點解自己就算唔係講290都比人插,
你講d野完全唔係人講,你無Logic已經眾所周知
而我相信只要閣下唔再回帖,版上就會清靜好多
相對的,大家對你個觀感應該都會好D
依家唔係唔比你討論290,而我見到既係你對290討論已經走火入魔
有版友冇指名咁回帖,你自動插隻腳入去回佢
但唔該,請閣下自我檢討下自己係咪一定要鋪天蓋地咁宣揚290既優點

咁你不如真係比d實質數據我睇下重好啦?
閣下既言論同之前你自己d言論已經打哂臉,咪就係所謂既"自相矛盾"
你又不如問下版友,依家邊個盲捧先呢?
依家又唔係得我一個話你盲捧喎
拿,我好支持290架,冇話特唔特別反對行山定隧道架
我完全唔覺係盲捧

你覺得痴線佬同人講我唔係痴線會唔會有人信?
不過又離題啦,完了吧。好嗎?

ADS@81K 發表於 2016-4-16 18:54 | 顯示全部樓層

我踩41踩得冇道理?
我唔係冇提41有流水架喎
你鐘意留41斬45都得架
總之唔係2條一齊疏一齊做流水我真係理得你
你鐘意踩85要取消85都得架
比番個正正常常既BBI由你cut
不過就肯定唔係啲咩垃圾280X轉5C

我係咪要否定290就肯定唔係
不過閣下早前大大聲要否定296A轉40