hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 為左你.........AVD1 [多相]
開啟左側

為左你.........AVD1 [多相]

envird 發表於 2006-5-27 20:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

吓吓.....家下D小朋友巴迷

ming 發表於 2006-5-27 20:40 | 顯示全部樓層
其實...樓主不也就是其中一人嗎?
 樓主| envird 發表於 2006-5-27 20:44 | 顯示全部樓層
原帖由 ming 於 2006-5-27 20:40 發表
其實...樓主不也就是其中一人嗎?

本人絕不會在阻到別人的情況或站在行車路上拍攝.....
jd2522 發表於 2006-5-27 21:09 | 顯示全部樓層

我絕對唔覺得小朋友巴迷有咩問題
但係企出馬路影相就絕對有問題

好老實講,我自己都係得中二,我同身邊所有巴迷朋友都唔會企出馬路影相
坦言一句,而家有d廿幾歲巴迷行為都好唔檢點,我有一次見到有個大大聲講粗口,
驚死冇人見到咁樣

所以我覺得巴迷行為同年紀大細一D關係都冇
ku689 發表於 2006-5-27 21:31 | 顯示全部樓層
講真啦..
依家D巴士迷真係...唔識點講囉~

成班巴迷0係馬路度橫衝直撞咁樣去追車~
似乎完全唔理個人安全囉..
萬一發生左意外咁點算?

同埋我都見識過有巴迷俾人阻阻就發哂爛渣講粗口~
仲要聲大夾惡果隻...
條路唔係俾巴迷用哂架..!人人都有份用架..~
所以對於現今"巴士迷"0既感覺係:
心淡、無奈、羞恥!

得閒都係做下其他更有意義0既事情好過~!

樓主| envird 發表於 2006-5-27 21:39 | 顯示全部樓層
佢地同巴士阿叔無兩樣----講粗口
2304 發表於 2006-5-27 22:09 | 顯示全部樓層

原帖由 ku689 於 2006-5-27 21:31 發表
講真啦..
依家D巴士迷真係...唔識點講囉~

成班巴迷0係馬路度橫衝直撞咁樣去追車~
似乎完全唔理個人安全囉..
萬一發生左意外咁點算?

同埋我都見識過有巴迷俾人阻阻就發哂爛渣講粗口~
仲要聲大夾惡果隻.. ...

你係咪講緊你自己?!
今日路過美孚巴總見到有個人o係巴總度橫衝直撞

HL9321 發表於 2006-5-27 22:52 | 顯示全部樓層
cheuknam1245 發表於 2006-5-27 22:55 | 顯示全部樓層
原帖由 2304 於 2006-5-27 22:09 發表

你係咪講緊你自己?!
今日路過美孚巴總見到有個人o係巴總度橫衝直撞

影AVD1有意義到比車車到都冇所謂~~?

**各下都好搶鏡吖~  綠色衫...(每次上親鏡個款都一樣BOR~ 綠衫短褲涼鞋,真有風格)
60M 發表於 2006-5-27 23:02 | 顯示全部樓層

同相熟車長傾開

佢話日日拎車時都唔想拎著部新落地車

點解?

因為一定做硬男主角...

P.S.

可能果個車長都怕左班行家

所以直頭將部車泊出黎...